bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1. FSV Mainz 05 > Optakt: Mainz 05 – Bayern München: Den tidligste mester nogensinde?

Optakt: Mainz 05 – Bayern München: Den tidligste mester nogensinde?

22. marts! Den dato kan i fremtiden blive værd at huske for tilhængere af Bundesligaen, for hvis de øvrige resultater flasker sig for sydtyskerne, kan de med en sejr blive tysk mester allerede på lørdag. Ikke overraskende vil det i givet fald være det tidligste mesterskab nogensinde, da intet hold endnu har kunnet lade sig hylde som mester i marts måned.

For at mesterskabet bliver en realitet, kræver det en Bayern sejr, mens både Dortmund og Schalke skal sætte point til mod henholdsvis Hannover og Braunschweig. Det vil i øvrigt være anden gang, at Bayern vinder mesterskabet på udebane mod Mainz

For et hold der har slået alle andre rekorder, er den mulighed blot yderligere motivation, så det vil givetvis være et Bayern München hold i stærkeste opstilling, vi får at se. På nær Badstuber og Thiago har Guardiola alle mand klar, og det betyder, at en Shaqiri formentlig igen må tage plads på bænken.

Schweizerens bror har i ugens løb været ude at kræve mere spilletid for fløjen, der står i skyggen af de andre Bayern stjerner. Da Robben onsdag forlængede sin kontrakt til 2017, blev der derfor spekuleret i, at Shaqiri vil væk fra Bayern til sommer.

Hos hjemmeholdet har Tuchel, der i øvrigt er den Bundesliga træner med den bedste statistik mod Bayern, også sine bedste at vælge imellem. Det er især offensiven med de bevægelige Müller, Choupo-Moting og Okazaki, der skal skabe ravage i Bayern-defensiven, akkurat som de gjorde det i den omvendte kamp, hvor Mainz tog føringen for siden at tabe med 4-1.

Karnevalsklubben kommer til opgøret fyldt med selvtillid efter fire kampe uden nederlag. Uafgjort ude mod Schalke og sejr i Leverkusen var imponerende bedrifter, men de kampe blev alligevel overgået i sidste runde, hvor Mainz nede med 0-2 ude mod Hoffenheim med 25 minutter igen hev en 4-2 sejr i land.

Det er den vilje, de igen skal grave frem, hvis de som de første i sæsonen skal besejre Bayern München og fastholde “spændingen” om mesterskabet en uges tid endnu.

Bud på opstillinger:
Karius – Pospech, Noveski, Bell, Park – Geis, Moritz, Koo – Müller – Choupo-Moting, Okazaki
Neuer – Rafinha, Dante, Boateng, Alaba – Lahm, Schweinsteiger, Kroos – Müller, Ribery, Mandzukic

Hold øje med:
Choupo-Moting –
Den offensive spiller er en af mange transferfrie spillere til sommer. Han har været holdets bedste den seneste måneds tid, og mod Bayern får han virkelig chancen for at spille sig til en guldrandet kontrakt fra næste sommer. 
Mandzukic – 
Indledte foråret ude af truppen, da Guardiola ikke mente, at han arbejdede hårdt nok til træning. Siden har han taget sin revanche og er nu Bundesliga-topscorer med 17 mål. Alle forventer, at han skifter, når Lewandowski kommer til sommer, men kroaten virker ikke til at vil give op uden kamp.

Læs flere optakter her:

Freiburg – Werder Bremen: Bunddrama

Gladbach – Hertha Berlin: Kampen om Europa

Leverkusen – Hoffenheim: Kiesslings Phantomtor

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen