Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa

Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa

Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester

Der resterer to kampe af Bundesligaen, og top-4 er fortsat pivåbent, hvor flere klubber byder ind på den sidste Champions League-plads. En af dem er Freiburg, der med en sejr i lørdagens duel mod Union, som også kæmper for europæisk gruppespil, kan tage et stort skridt mod netop det.

 

Kampfakta

Spillested: Europa-Park-Stadion, Freiburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

 

Freiburg

SC Freiburg er godt i gang med at sikre sig europæisk deltagelse i næste sæson, men de kan endnu ikke sidde helt sikkert i sædet. En Champions League-plads er endda inden for rækkevidde for Freiburg, som inden de to sidste spillerunder er placeret på den fjerdeplads, der netop giver en billet til det fornemmeste selskab.

En sejr i lørdagens kamp vil for alvor give drømmen om CL-fodbold ben at gå på, men der venter en hård kamp mod et opsat Union-mandskab, som også gerne vil med i et europæisk gruppespil i næste sæson.

Freiburg fik en vigtig sejr i jagten på europæisk fodbold, da de i sidste runde vandt en målrig og underholdende affære 4-3 over Hoffenheim. I opgøret havde Freiburg i øvrigt fire forskellige målscorere, hvilket også vidner om en god bredde med mange, der byder ind.

Christian Streichs mandskab har da også for alvor steppet op her i den afgørende del af sæsonen, da holdet er ubesejret i de seneste fire kampe i Bundesliga-sammenhæng. Et godt tidspunkt at træde i karakter på.

Læs også: Christian Streich – et portræt af manden, der formede Freiburg

I midtugen har de spillet med musklerne og hentet Matthias Ginter, hvilket uden tvivl også vidner om, at man, hvis man kommer i Champions League kan hente fra en lidt anden hylde, end man ellers har været vant til.

Opgøret mod Union kan definitivt sikre Freiburg europæisk deltagelse, men det kræver naturligvis, at Leipzig og Köln dummer sig, hvis CL-pladsen skal sikres inden sidste spilledag. Freiburg har dog alle muligheder for selv at afgøre deres europæiske skæbne, der efter alt at dømme kræver en sejr over Union i lørdagens opgør.

Christian Streich må til det opgør undvære Keitel, Schade og Weißhaupt, der alle tre er ude med skader.

 

 

Union Berlin

Union Berlin er tvunget til at vinde lørdagens opgør, hvis de vil direkte i et europæisk gruppespil til næste sæson. Situationen er nemlig den, at Union er inden de to sidste spillerunder placeret på 7. pladsen, der dog giver adgang til kvalifikation til Conference League, da enten Freiburg eller Leipzig vinder pokalturneringen.

Men hvis Union vil have direkte adgang til det europæiske selskab, så kræver det, at de kravler højere op i tabellen.

Lige nu er Union noteret for 51 point, mens Köln og Leipzig har hhv. 52 og 54 point, og rent matematisk set kan Union faktisk også nå fjerdepladsen, men det kræver, at vi finder den helt store kugleramme frem.

Det må vi hellere vente lidt med.

Ikke desto mindre skal syvendepladsen i første omgang sikres, for den er ikke sikker endnu, da Hoffenheim sådan set også kan nå den endnu, hvis Union taber de sidste to kampe.

Der er derfor masser på spil for Urs Fischers mandskab, der sidste gang de mødte Freiburg endte i en nulløsning.

Ligesom Freiburg er Union Berlin inde i en gode stime i øjeblikket, da de ikke har tabt siden den 19. april, da Bayern var for stor en mundfuld. Men siden da har Union spillet fem kampe med fire sejre og et enkelt uafgjort resultat til følge, som kom i den seneste kamp hjemme mod allerede nedrykket Greuther Fürth.

Det var lidt af en skuffelse for Urs Fischer og co., som uden tvivl havde sat næsen op efter tre point, som også ville lune godt i tabellen.

Det vil en sejr også i Freiburg, hvor Union vandt sidste sæson, da de var på besøg. Urs Fischer har en tæt på skadesfri trup, da det kun er Baumgartl, der er tvivlsom til opgøret, da han er syg. Det betyder også, at Frederik Rønnow  starter i buret for Union i denne utrolig vigtige kamp ift., hvordan de europæiske pladser skal fordeles.

 

Karantæner

Freiburg: Ingen
Union: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Freiburg: Flekken – Lienhart, K. Schlotterbeck, N. Schlotterbeck – Kübler, M. Eggestein, Höfler, Günter – Sallai, Grifo – Höler
Union: Rönnow – Jaeckel, Knoche, Ryerson – Trimmel, R. Khedira, Gießelmann – Haraguchi, Prömel – Awoniyi, Michel

 

Vidste du, at..

SC Freiburg aldrig før har spillet i Champions League? Klubben har dog flere gange deltaget i Europa League/Uefa Cuppen – senest tilbage i 2016/17-sæsonen, hvor man dog skuffende blev slået ud af NK Domzale i kvalifikationen.

 

Dom

Det er et opgør, der er svært at spå om, da begge mandskaber har alt at spille fro, hvorfor vi må håbe, at der ikke går for meget nerve i den. Vi håber på, at Bundesligaen, som altid, leverer fra øverste hylde, når det kommer til underholdning – og tror på et 2-2-resultat.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!