bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Mainz: Mission Magath ser ud til at lykkes

Optakt: Hertha BSC – Mainz: Mission Magath ser ud til at lykkes

optakt, Hertha, Højdepunkter

Hertha Berlin kan lørdag sikre sig overlevelse i Bundesligaen, når de får besøg af Mainz 05, som ikke har det store at spille for. Hertha har flere kort på hånden, og de kan selv med et nederlag forblive i Bundesligaen.

 

Kampfakta

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: TV3 Max

 

Hertha

Hertha Berlins mission er egentlig ganske klar, når de lørdag aften får besøg af Bo Svenssons Mainz-mandskab. En sejr vil Hertha vil sikre klubben endnu en sæson i Bundesligaen, mens et nederlag eller et pointtab vil betyde en drabelig afslutning i sidste spillerunde mod Borussia Dortmund, hvis Stuttgart også formår at vinde.

Inden de sidste to spillerunde har Hertha fire point ned til Stuttgart, der ligger på 16. pladsen, og dermed vil et nederlag til både hovedstadsklubben og Stuttgart, der møder Bayern, som ikke har noget at spille for, også sikre Hertha endnu en sæson, såfremt Bielefeld ikke vinder mod Bochum

Hertha har med andre ord skæbnen i egne hænder, og de har uden tvivl også de bedste kort på hånden, selvom Stuttgart omvendt møder et lidt demotiveret Bayern-mandskab.

Læs også: Felix Magath – Europas sidste diktator

Hertha Berlin har ellers hele sæsonen flirtet med nedrykningsstregen, og har også i lange perioder været placeret under den famøse streg. Men ansættelsen af den kontroversielle Felix Magath har indtil videre vist sig at have den ønskede effekt. Det ser dog ikke ud til, at Hertha kører videre med Quälix i den kommende sæson, da tyske medier skriver, at Sandro Schwarz bliver ny træner for Hertha.

Berlinerne er ubesejret i de seneste tre kampe, hvor det er blevet til to sejre og senest en pointdeling i Bielefeld. Bielefeld, der matematisk set stadig også kan nå at redde sig, men det vil i første omgang også kræve en Bayern-sejr mod Stuttgart, som mange øjne helt sikkert også kommer til at hvile på.

Opgøret spilles på Olympiastadion, hvor Hertha trods alt har vundet seks gange, hvilket er 67% af deres sejre i indeværende sæson. Men hjemmeholdets fans må fortsat kigge langt efter Jarstein, Jovetic, Klünter, Lee og Schwolow, der alle er skadede.

 

Mainz

Mainz 05 har været nede i lidt af en bølgedal på det seneste, hvor det kun er blevet til en sejr i en enkelt af de seneste seks kampe. Det betyder også, at Bo Svenssons mandskab reelt set har udspillet deres rolle, hvis de ville have budt ind på europæisk fodbold i den kommende sæson, og i stedet skal de nu fokusere på at slutte så højt som muligt i tabellen.

Mainz står noteret for 42 point, hvilket bringer dem ind på en foreløbig 9. plads, men slutplaceringen kan stadig blive alt fra den nuværende 9. plads til 13. pladsen. Og der hersker ingen tvivl om, at man gerne vil ende så højt som muligt – også ift. pengepræmier.

I sidste spillerunde formåede Mainz at tage en stor skalp, da de besejrede rekordmestrene, Bayern München, som måske stadig have tømmermænd ovenpå mesterskabsfejringen. Mainz var i hvert fald det bedste hold, og de fik også en fortjent 3-1-sejr hjemme mod Bayern, som ikke har mere at spille for i sæsonen, da mesterskabet, som de fleste ved, allerede er sikret.

Ikke desto mindre ser det godt ud på papiret at besejre Bayern, og det giver uden tvivl også lidt tro på tingene igen efter et hårdt forår for Mainz.

Bo Svensson må til opgøret se bort fra Burgzorgog og Nebel, men ellers råder han over en skadesfri trup.

 

Karantæner

Hertha: Ingen
Mainz: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Hertha: Lotka – Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt – Ascacibar, Tousart – M. Richter, K.-P. Boateng, S. Serdar – Selke
Mainz: Zentner – Bell, Hack, Niakhaté – Widmer, Kohr, Aaron – Stach, Barreiro – Burkardt, Onisiwo

 

Vidste du, at..:

Hertha-træner, Felix Magath, kun en enkelt gang har oplevet at tabe til Mainz 05 i 14 kampe? Det skete senest, da han var træner i Wolfsburg i 2012/2013-sæsonen.

 

Dom:

Hertha har alt at spille for, og det burde også komme til udtryk i spillet på banen, hvor man må forvente en anden energi i øjnene på hjemmeholdet. Omvendt har Mainz lige vidst, at de også er parate til at slå til, når muligheden byder sig. Vi tror dog på, at Hertha redder sig definitivt med en 2-1-sejr.

 

Få spiltip til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby