bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Braunschweig – Hannover: Hadets kamp

Optakt: Braunschweig – Hannover: Hadets kamp

Denne runde står i derbyets tegn med hele fire lokalopgør. Det største og mest hadske finder sted i Braunschweig, hvor Hannover for første gang siden 1975 igen kommer på besøg  Bundesliga sammenhæng. Vi har tidligere beskrevet derbyet i Niedersachsen, og efter søndagens kamp kan skal der formentlig tilføjes et nyt kapitel til den i forvejen lange historie, der trækker tråde tilbage til middelalderen.

I hvert fald meldes der om op til 3.000 politifolk på stadion til at sørge for, at de 23.000 tilskuere ikke ryger i karambolage før, under og efter kampen.

På selve banen er hjemmeholdet inde i en god stime. I de sidste seks kampe er det blot blevet til et enkelt nederlag, og den på forhånds dømte nedrykker har nu alle muligheder for sensationelt at sikre sig en ny sæson i Bundesligaen. Især hvis makkerparret Nielsen og Kumbela fortsætter deres øjeblikkelige form.

Hos gæsterne har træner Korkut formået at skabe et hold, der også kan vinde på udebane, og på tre måneder i 2014 har klubben allerede sikret sig lige så mange point, som de gjorde det i hele 2013 (syv).

På den centrale midtbane bliver der efter alt at dømme genvalg til Leon Andreasen, der dermed får mulighed for at bevise, at han er en af de spillere, der er værd at forlænge med

Hannover bør trods resultatmæssig krise være en smal forhåndsfavorit, men klassikeren om at i et derby kan alt ske, gælder i høj grad også her. Det ligner en tæt affære med en masse intensitet, og et opgør der sagtens kan blive afgjort efter en dødbold.

Bud på opstillinger:
Davari – Kessel, Bicakcic, Correia, Reichel, Elabdellaoui, Theuerkauf, Boland, Hochscheidt, Nielsen, Kumbela
Zieler – Rajtoral, Hoffmann, Schulz, Prib, Stindl, Andreasen, Huszti, Bittencourt, Ya Konan, Rudnevs

Hold øje med:
Kumbela –
Skal Braunschweig redde skindet, skal Kumbela fortsætte sin form. Er blevet rygtet til Berlin, men endnu er intet officielt meldt ud. Hans timing med løbene i boksen er ren gift hor gæsternes forsvar.
Andreasen – Det er derby, så der skal kæmpes. Det ved Leon Andreasen om nogen hvordan man gør, og i et opgør der helt sikkert bliver afgjort på vilje og indstilling, er danskeren en god mand at have rendende rundt på midten.

 Læs flere optakter her:
Hamburg – Leverkusen: To hold i krise
Augsburg – Bayern München: Sydtysk derby
Dortmund – Wolfsburg: 40-års jubilæum

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!