bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligaens løsgængere

Der er stadig et par måneder til transfervinduet åbner igen, men klubberne er i fuld gang med at scoute markedet. Selvom 17 ud af 18 klubberne kører med overskud, så er der, topholdene undtaget, ikke tradition for at bruge masser på spillerindkøb. Derfor holdes der et vågent øje med de mange Bundesliga-spillere, der er frie på markedet til sommer.

Spillere som Lewandowski og formentlig og Sebastian Rode har deres fremtid på plads, men der er stadig mulighed for at lave en god handel for langt de fleste klubber. Bulibold.dk ser på et par af de mere prominente navne, hvor også to danskere indgår på listen

 

Mame Diouf (Hannover 96, angriber)
Var det ikke for senegaleserens skadeshistorik, var han allerede nu i en større klub. Hans scoringssnit 26 mål i 57 kampe er blandt de bedste i ligaen, og han kan både spiller som ene angriber eller i en 4-4-2. Diouf har for længst gjort Hannover opmærksom på, at han vil væk til sommer, men Bundesligaen er fortsat et godt bud for den 26-årige angriber. Dortmund har tidligere været meldt interesseret, men med Ji Dong-Wong og potentielt Ramos, er det ikke en yderligere backup angriber, de har brug for. Et bedre bud er derfor Wolfsburg, der også har pengene til at byde sig til, ligesom Gladbach også søger en angriber, efter de i vinters skilte sig af med de Jong. En outsider kunne være Schalke, hvor Szalai ikke har overbevist om, at han er klar til at tage over, når Huntelaar sidder ude.

Eric Maxim Choupo-Moting (Mainz 05, angriber)
Det var Nicolai Müller, der løb med de fleste overskrifter i efterårssæsonen, men efter pausen har Choupo-Moting for alvor trådt i karakter i sit eget, lille salgsshow. Den 24-årige angriber har efterhånden været tre år i Mainz, hvor det er blevet til 18 scoringer i 65 kampe, og var det ikke for en længerevarende skade i sidste sæson, var det formentlig blevet til flere mål. Den tidligere Hamburg-spiller kan også gøre sig på fløjen og passer umiddelbart bedst hos et mandskab i en 4-3-3 opstilling. Er på rygtebasis sat i forbindelse med Wolfsburg, og det ligner på papiret et godt match, da folkevognsklubben er tyndt besat i front. Også Hannover er meldt interesseret, men da det næppe er et skridt op, kunne Leverkusen være en mulighed. De siger farvel til Sam, og selvom stortalentet Julian Brandt er afløseren på sigt, så mangler de alternativer i front.

 

Aaron Hunt (Werder Bremen, midtbane)
Udadtil har Werder ikke opgivet at holde på Hunt, men alt tyder på, at tyskeren søger nye græsgange fra den kommende sæson. Med fire mål er den offensive kreatør nummer to på Werders topscorerliste og i en indtil nu middelmådig sæson for nordtyskerne, har Hunt været en af få, der har holdt niveau. Selvom han har været med længe, står der fortsat kun 27 ud for Hunts dåbsattest, og bedste bud på en ny, tysk arbejdsgiver er Leverkusen. Meget tyder dog på nuværende tidspunkt på, at Werder Bremen-spilleren vil vælge England, hvor især Stoke har været nævnt som kommende destination.

Didier Ya Konan (Hannover 96, angriber)
Angriberen har været skadet det meste af sæsonen, og derfor er det kun blevet til otte kampe og en enkelt scoring. For otte måneder siden var præsident Martin Kind ude at sige, at klubben ikke ønskede at beholde Ya Konan, men den nye træner Tayfun Korkut, luftede i sidste uge tanken om at forlænge samarbejdet. Med salget af Abdellaoue i sidste sæson har Hannover 96 været tyndt besat i denne sæson, og hvis Diouf smutter som ventet, giver det god mening at holde fast i den 29-årige angriber fra Elfenbenskysten.

Andreas Beck (TSG Hoffenheim, forsvar)
Højre-backen har om nogen været symbolet på Hoffenheim, siden de rykkede op i Bundesligaen i 2008. Efter seks år i klubben kan de to parter dog være kommet til en skillevej. Kontrakten er endnu ikke forlænget, og Beck, der har ni landskampe på CV’et, får formentlig ikke problemer med at finde en ny arbejdsgiver. Med sine 27 år er der fortsat masser af gode år i ham, og selvom Hoffenheim har lukket uhørt mange mål ind, så er Beck en påpasselig back, der som regel ikke gør det svære, end det er. Det er dog begrænset, hvor mange topklubber i Bundesligaen, hvor han kan gøre sig som fast mand, så hvis han ikke vil spille andenviolin, så peger pilen i retning af et udlandsophold. På rygtebørs har både russiske og tyrkiske klubber været nævnt med Dynamo Moskva, hvor Kevin Kuranyi huserer.

 

Timo Hildebrand (FC Schalke 04, målmand)
Tyskeren har haft noget af et omtumlet karriereforløb, siden han brød igennem som helt ung i Stuttgart. De seneste to et halvt år har han været tilknyttet Schalke, hvor han på skift har kæmpet med Unnerstall og Fährmann om pladsen mellem stængerne. Den plads har sidstnævnte nu definitivt vundet, og dermed er det farvel og tak til Hildebrand. Spørgsmålet er, hvor turen nu går hen for den 34-årige keeper, for tendensen i Bundesligaen går ikke ligefrem i retning af ældre keepere. At han så også har døjet med skader i denne sæson, gør heller ikke situationen bedre for den tidligere landsholdsspiller. Et optimistisk bud på en ny klub kunne være Werder Bremen, hvor hverken Mielitz eller Wolf har virket overbevisende indtil nu.

Cacau (Stuttgart)
Var i mange år første angriber, men har på det seneste været henvist til bænken. I denne sæson er det i 14 kampe endnu ikke blevet til scoring, og selvom han er blevet indskiftet i 11 af dem, så er det ikke en kvote, der får de øvrige Bundesliga klubber op af stolene. Skaderne har sat sit præg på tysk-brasilianeren, der har mistet noget af sin hurtighed, og med en alder på 32 er det svært at se, hvem der skulle have lyst til at overtage en forholdsvis løntung spiller. Bedste bud er derfor, at Cacau og Stuttgart bliver enige om en kontraktforlængelse for yderligere et år eller to.

Juan Arango (Gladbach, midtbane)
Bundesligaens bedste venstreben er stadig garant for et par flotte mål i løbet af sæsonen, men det er efterhånden også det, den 33-årige venezuelaner har at byde ind med. Har ikke den fornødne fart til at spille i Favres 4-4-2 system, og derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at kontrakten ikke er og ikke bliver forlænget. Det er svært at se ham blive i ligaen, og et skifte væk fra tysk fodbold ser derfor oplagt ud for Arango, der kom til Gladbach i 2009.

Leon Andreasen (Hannover 96, midtbane)
Har for første gang i flere år haft en sæson uden alt for alvorlige skader. Spillede samtlige kampe fra start før pausen, men efter Tayfun Korkut har overtaget tøjlerne, er han gledet ud og ind ad holdet. Hannover har gennem hele Andreassens tid i klubben været loyale over for danskeren, men Korkut virker til at vil satse mere ungt end Slomka, og derfor ligner det et farvel efter fem et halvt år. Den danske midtbanespiller, der også kan spille i forsvaret, har et godt navn i de tyske, så hvis han har mod på endnu et ophold i det tyske, bør der være muligheder. Klarer Stuttgart frisag, kunne de være et godt bud på en ny klub. Holdet savner en leder på midten, hvor Khedira og Leitner har haft svært ved at sætte sig igennem. Går turen hjem, er barndomsklubben AGF det bedste bud (opdateret: Har forlænget sin kontrakt med yderligere et år)

Thomas Rincon (Hamburger SV, midtbane)
Den 26-årige venezuelaner kom til Hamburg i 2010, men det virker til, at hans dage i klubben er talte. HSV vil gerne beholde ham, men klubben fattes penge, og Rincon gjorde før jul opmærksom på, at han ikke var tilfreds med det udspil, klubben var kommet med. Selvom han primært gør sig som defensiv midt, dækker han også højreback, og den fleksibilitet vil altid være efterspurgt. Hvis lønnen er et problem i HSV, er det næppe mange andre Bundesligaklubber, der kunne være interessante, og rygterne sætter ham da også i forbindelse med et skifte til engelsk fodbold, hvor Cardiff og West Ham er meldt interesseret.

Aleksandar Ignjovski (Werder Bremen, midtbane)
Den 23-årige serber har efter en sløv start for alvor bidt sig fast hos Werder Bremen, hvor han er begyndt de sidste fem kampe på banen, men den stigende formkurve virker ikke til at være nok til en ny kontrakt. Både Dutt og sportschef Eichin har i deres udmelding gjort det klart, at Ignjovski først skal vise sit værd, før der kan forhandles. Hvis nordtyskerne lader ham smutte, kan et par af de mindre hold meget vel stå klar i kulissen med Freiburg og Nürnberg  som bedste bud i øjeblikket. (opdateret: Har underskrvet en kontrakt med Frankfurt)

Ivica Olic (Wolfsburg)
Kroaten begyndte sæsonen som fast mand, men i foråret er han blevet afløst af Bas Dost i front. Olic leverer altid en stor arbejdsindsats, men i storsatsende Wolfsburg rækker det formentlig ikke til en ny kontrakt. Angriberen har leveret mål i alle de Bundesliga klubber han har været i indtil videre, og selvom alderen er 34, er der stadig to-tre gode sæsoner i ham endnu. Pressen har sat ham i forbindelse med Premier League og Stoke, men falder valget på Bundesligaen, er hans tidligere klub Hamburg SV i øjeblikket bedste bud, såfremt de bliver oppe. (Opdateret: Har forlænget med Wolfsburg frem til 2016)

Tim Hoogland (Schalke 04, forsvar)
Efter seksten år i klubben, er det slut for Hoogland til sommer. Højrebacken, der scorede Schalkes enlige mål i 3-1 nederlaget til Real Madrid, har spillet en del på det seneste grundet skader, men er ikke endel af træner Jens Kellers planer. Er en forsvar af den gamle skole, hvor det er solidt bagude, men knap så kreativt fremadrettet. Har døjet med flere skader igennem sin karriere, men med sine 28 år og store erfaring bør han være et godt match for et par midter klubberne og nedefter. Et gæt på en ny arbejdsgiver fra næste sæson kunne være Mainz, der efter alt at dømme skiller sig af med den tidligere FCK’er Pospech.

Bo Svensson (Mainz 05, forsvar)
Var i mange år Thomas Tuchels foretrukne centerforsvar,  men danskeren er i denne sæson blevet overhalet indenom. Ikke siden 11. spillerunde er han startet inde, og med en alder på 34 kombineret med diverse skader har han allerede luftet tanken om et karrierestop. Han har tidligere afvist at vende tilbage til dansk fodbold, så det skal være endnu et år i Mainz eller en kontrakt i en tysk bundklub, der overbeviser den tidligere landsholdsspiller om at give karrieren endnu et år. (opdateret: Svensson har indstillet karrieren)

Øvrige transferfrie spillere:
Hanno Balitsch, Claudio Pizarro, Daniel Davari, Stefano Celozzi, Zdenek Pospech, Jan Polak, Mirko Boland, Arthur Boka, Christian Schulz, Mensur Mujdza

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen