bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburg – Leverkusen: To hold i krise

Optakt: Hamburg – Leverkusen: To hold i krise

En af rundens mest interessante opgør finder sted allerede fredag aften. HSV er med seks runder tilbage næstsidst i tabellen, og Bundesligaens dinosauer er i alvorlig fare for, at for første gang i klubbens historie at rykke ud ad Tysklands bedste række.

Til fredagens kamp må de igen se bort fra topscorer Lasogga, ligesom midtbanespiller Ilicevic ikke er blevet sin skade kvit. Netop lasogga kunne de ellers godt have brugt i Hamburg. I de hidtil tre kampe han har spillet mod Leverkusen, har han nettet fem gange.

Selvom gæsterne fra Leverkusen er placeret på en acceptabel fjerdeplads, er der også krisestemning hos Die Werkself. Én sejr i de sidste otte kampe er det blevet til, og onsdag spekulerede SPORT BILD i, at et nederlag ville koste Hyypia jobbet. Völler har været ude og give sin træner opbakning og kalder det fore en lærerig proces for både Hyypia og klubben, men det ændrer ikke ved, at Champions League pladsen er i alvorlig fare.

Wolfsburg er kun et point efter i tabellen, og derfor er en sejr påkrævet for Leverkusen, der udover de langtidsskadede Hegeler og Kruse, kan råde over stærkeste trup.

På hjemmebane er HSV ubesejrede under Slomka (to sejre, to uafgjorte) og selvom hjemmeholdet også har hårdt brug for tre point, så vil de i sidste ende formentlig kunne leve med et enkelt.

Forvent derfor et opgør, hvor begge hold først og fremmest vil sikre sig bagude og ellers have fokus på omstillingerne, hvor Leverkusen qua deres kvalitet blandt de forreste bør hive en spinkel sejr i land.

Bud på opstillinger:
Adler – Diekmeier, Mancienne, Djourou, Westermann – Ricon, Arslan, Badelj, Calhanoglu – van der Vaart, Zoua
Leno – Donati, Wollscheid, Spahic, Boenisch – Rolfes, Bender Can, Castro, Son, Kiessling

Hold øje med:
van der Vaart –
Som anfører er det især op til van der Vaart at lede sit hold fri af nedrykning. Hollænderen skal piske en stemning op blandt sine medspillere, som han endnu ikke er lykkedes med i denne sæson. Kan få det svært mod Rolfes og Bender, så der skal en stor arbejdsindsats til.
Kiessling – I krisen er han, selvfølgelig fristes man til at sige, en af de få, der har holdt niveau. Kiessling kan score mål ud af ingenting, og mod et af Bundesligaens dårligste forsvarer, skal han nok få sine chancer.

 Læs flere optakter her:
Augsburg – Bayern: Sydtysk derby
Dortmund – Wolfsburg: 40-års jubilæum
Braunschweig – Hannover: Hadets kamp

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!