Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund

Det er Borussia mod Borussia, når Gladbach møder Dortmund i en vital kamp med en kolossal betydning for begge hold. Gladbach skal have point for at hænge på i den sjove ende, mens BVB skal have point, hvis de vil blive i top-3.

Kampfakta:

Spillested: Borussia Park, Mönchengladbach
Dommer: Dankert
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 18.00 

Holdnyt:

Mönchengladbach:

Det er ingen hemmelighed, at Gladbach ikke er inde i nogen speciel nem periode i øjeblikket. I de sidste tre kampe er det nemlig blevet til tre nederlag, og som om det ikke var nok, så er det heller ikke blevet til scoring i de tre kampe. Set med Gladbach øjne er det dog positivt, at det er på hjemmebanen, Borussia-Park, kampen mod Dortmund skal spilles, da det kun er blevet til tre nederlag på hjemmebane i sæsonen.

Pga. den dårlige periode, som Jannik Vestergaard og co. er inde i, så indtager de pt. 10. pladsen i Bundesligaen, hvilket bestemt ikke må siges at være godt nok for en klub af Gladbachs kaliber. Derfor er der tre meget vigtige point på spil, når Peter Stögers Dortmund-mandskab kommer til Borussia Park.

På dødbolde er Mönchengladbach altid farlige, og det kan man også godt se på målscoringen, da Matthias Ginter og Jannik Vestergaard har scoret henholdsvis fire og tre gange i indeværende sæson. Det er også på dødboldene, at de skal slå til mod Dortmund, som til tider har set lige svage ud.

En sejr til Gladbach vil først og fremmest bringe troen tilbage, og i øjeblikket er det meget få point, der afgør, om en sæson er en succes eller en fiasko. Stabilitet er i den grad nøgleordet for Dieter Heckings mandskab, som højst sandsynlig vil blive presset tilbage på egen halvdel, når Dortmund kommer forbi.

Heldigvis for Jannik Vestergaard og Matthias Ginter, så slipper de altså for at stå overfor Pierre-Emerick Aubameyang, som altså er skiftet til Arsenal, til gengæld skal de stå overfor brandvarme Michy Batshuayi. Det er en angriber, som passer lidt bedre til midterforsvaret, som helst gerne vil undgå lange løbedueller, og i form af Batshuayi, så er der lidt flere dueller. Til gengæld er der vakse kanter fra Dortmund, og hvis de spiller kampen rigtig, så kan de hurtigt komme i overtal.

Til den vigtige kamp mod Dortmund må tilskuerne på Borussia-Park dog undvære Oscar Wendt, Mamadou Doucouré, Fabian Johnson, Tobias Strobl, Ibrahima Traoré og ikke mindst unge Julio Villalba. Raffael er tvivlsom, mens Sommer til gengæld er tilbage i målet.

Dortmund:

Dortmund er inde i en rigtig gode stime, og de er faktisk ubesejret i syv Bundesliga-kampe i træk, hvilket skyldes en ny træner i form af Peter Stöger, som har bragt stabilitet ind på holdet. Når han og resten af Dortmund-holdet sætter kursen mod Mönchengladbach, er det BVB, der kan trække lidt på smilebåndet, da de vandt hele 6-1 sidste gang de to hold mødtes på Signal-Iduna Park.

Noget af det eneste, der kan stå i vejen for en sejr, er trætte ben, da Dortmund var i ilden torsdag aften hjemme mod Atalanta i Europa League. Her blev det godt nok til en sejr på 3-2, men der blev bestemt ikke sparet spillere, da bla. Michy Batshuayi spillede samtlige minutter, og han endte igen med at få en hovedrolle.

På trænerbænken i Dortmund er det altså Peter Stöger, der sidder i det varme sæde, men han har bestemt ikke nogen god statistik mod Dieter Hecking, som han som træner, aldrig har besejret på trods af syv forsøg.

Dortmund har denne sæson faktisk haft det rigtig fint, når de ikke har spillet på hjemmebane, da det kun er blevet til to nederlag på udebane i sæsonen. I sidste runde hentede BVB en 2-0-sejr hjemme over HSV, som ellers kæmpede en brag kamp. Her fik Marco Reus comeback, og netop den tyske kant kan sagtens komme i spil igen, og de gør i hvert fald Dortmunds offensiv endnu mere farlig, end den er i forvejen.

Når man i øjeblikket snakker Dortmund, så kan vi simpelthen heller ikke komme uden om Michy Batshuayi. Han har kun spillet to kampe i Bundesligaen, men lejesvenden fra Chelsea har allerede lavet tre mål – og en assist til følge. Dermed kunne belgieren nærmest heller ikke have ønsket sig en bedre start i Dortmund, og han er derfor et brandvarmt navn, som Jannik Vestergaard og co. nok skal få problemer med.

Til søndagens kamp mod Gladbach må Erik Durm, Raphäel Guerreiro, Sebastian Rode, Andriy Yarmolenko, Shinji Kagawa og Jadon Sancho se til fra sidelinjen, da de alle er ude med skader, som holder dem udenfor truppen. Maximilian Philipp er fortsat i gang med genoptræningen fra en skade, så han er heller ikke 100% klar til kampen mod Gladbach.

Karantæner:

Gladbach: Ingen
Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:
M´Gladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Jantschke – Kramer, Zakaria – Hofmann, T. Hazard – Stindl, Raffael
BVB: Bürki – Piszczek, Sokratis, Akanji, Schmelzer – M. Götze, Weigl – C. Pulisic, Reus, Schürrle – Batshuayi

Vidste du, at…:
trioen Reus, Götze og Schürrle kun har spillet 24 minutter sammen, siden sommeren 2016? Det var i øvrigt i en udekamp mod Mainz.

Dom:
Vi både tror og håber på en chancerig kamp, begge hold har i hvert fald spillerne til at skabe masser af chancer. Dortmund er inde i en god periode, og med Batshuayi i front kan de være farlige. Dog kan kampen mod Atalanta stadig sidde i benene, men vi tror alligevel på en sejr på 3-2 til BVB.

Vil du gerne en tur til Gladbach og Borussia Park, så kan du lige nu får tre uforpligtende tilbud på din næste fodboldrejse

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg