bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – TSG Hoffenheim

Optakt: Schalke 04 – TSG Hoffenheim

Optakt, Schalke 04

Det er en direkte kamp om Europa, når Nagelsmann gæster vennen Tedesco i en kamp, der for særligt en enkelt Hoffenheim-spiller er ganske speciel.

Kampfakta:

Spillested: VELTINS-Arena, Schalke
Dommer: Benjamin Brand
Kamptidspunkt: 18:30 lørdag 

Holdnyt:

Schalke 04:

De kongeblå fra Ruhr-området har ikke haft den bedste start på det nye år. I 2018 har de allerede tabt tre kampe – det samme antal som i efteråret. Lige nu befinder Schalke 04 sig på en 6. plads modsat ved 2017 slutning, hvor de solidt lå til sølvmedaljer. Men imod netop aftens modstander, holder statistikken med en Schalke dominans. I de seneste seks hjemmekampe på VELTINS-Arena mod Hoffenheim, har Schalke trukket sig sejrrigt ud af opgøret fem gange.

Seneste kamp fik Domenico Tedescos tropper kamp til stregen imod Bayern München. De tidligere mestre vandt med en spinkel sejr på 2-1 på Allianz Arena. Seneste kamp hvor Schalke kunne synge sejrrigt i omklædningsrummet var imod Stuttgart. Ellers er der i denne halvsæson kun blevet til én sejr, én uafgjort og tre nederlag. Schalke 04 har brug for en stor kanyle med optimisme, hvis de skal kunne spille op til samme niveau som sidste år. En stor udfordring bliver især fraværet af Max Meyer, der har karantæne i aftens kamp. Max Meyer har været en vigtig brik for Schalke 04, på trods af skadesperioder i efteråret.

Undværet af unge Max Meyer har givet et hul på midtbanen ved siden af Goretzka. Der forventes at Schöpf eller Stambouli skal fylde tomrummet. På trods af fraværet af Meyer, kommer Natasic tilbage efter sin karantæne, og han glider formentlig ind i start-11 imod Hoffenheim.

Schalke har lige nu fire point op til RB Leipzig på 2. pladsen. Til Champions League pladserne er der kun to point op til sæsons overraskelse Eintracht Frankfurt på 4.pladsen. Kampen imod Hoffenheim kan være vendepunktet til en positiv stime, der kan betyde, at Schalke igen kan komme med i kampen om 2. pladsen. To års europæisk fravær er det blevet til, men denne sæson kan være året, hvor Schalke vender tilbage. Men hvis en tilbagevenden skal være en realitet, er en sejr i aften et must.

TSG Hoffenheim:

Julian Nagelsmann har været en revolutionerende kraft for Hoffenheim. For anden sæson i træk har ”Die Kraichgauer” igen meldt sig ind i kampen om europæisk fodbold. Men ligesom Schalke har Hoffenheim ikke haft en ønskestart på 2018. Kun én sejr er det blevet til i de fem første Bundesliga kampe i 2018. Derudover er det blevet til to nederlag og to uafgjorte. Seneste kamp vandt Hoffenheim hjemme i en målrig kamp med 4-2 imod Mainz. I kampen var Hoffenheims angreb i målhumør med Ádám Szalai og Andrej Kramaric som begge fik scoret to mål. Topscorer er dog stadig Mark Uth, der i denne sæson har scoret 13 gange.

Netop Mark Uth skal prøve kræfter på hans snart nye hjemmebane. Den tyske angriber skifter til sommer til netop aftens modstander Schalke 04. Mens Uth endnu ikke har kunne leve op til efterårets gode form, så ser det væsentlig anderledes ud med Andrej Kramarić. Den 26-årige kroatiske angriber har i de seneste to kampe scoret tre mål.

Det forventes, at Nagelsmann går mere defensivt til aftens kamp. Zuber og Kaderabek er fortrukket på kanterne for at få en mere defensiv indsats, fremfor Gnabry og Schulz.

En kamp om Europa ser endnu engang ud til at være målsætningen for Hoffenheim i denne sæson. Nagelsmanns tropper er i øjeblikket på en 8. plads med tre point op til Schalke, der besidder den sidste plads til europæisk fodbold. Dog er kampen om de europæiske pladser meget eftertragtede. Fra Hertha Berlin på 11. pladsen og Schalke 04 på 6. pladsen, er der fem point der skiller dem ad. Det er derfor en sejr, der skal til for Hoffenheim, hvis de skal gøre sig forhåbninger om endnu et europæisk eventyr for anden gang i deres historie.

Karantæner:

Schalke 04: Max Meyer
TSG Hoffenheim: Ingen

Bud på startopstillinger:

Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasic – Schöpf, Goretzka – D. Caligiuri, Oczipka – Harit – Di Santo, G. Burgstaller
TSG Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Vogt, B. Hübner – Kaderabek, Zuber – Grillitsch – Nad. Amiri, Rupp – Szalai, Kramaric

Vidste du, at…:

de to yngste trænere i Bundesligaen møder hinanden denne aften? Julian Nagelsmann er den yngste med sine 30 år og Domenico Tedesco er den næstyngste med 32 år.

Dom:

Der forventes, at det bliver en tæt affære med mange mål. De offensive kræfter er på spil og kampen ender med et remis. 3-3.

Vil du gerne en tur til det imponerende VELTINS-Arena for at se Schalke spille, så se her, hvordan du får billetter til kampene

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!