bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Hertha BSC

Optakt: Bayer Leverkusen – Hertha BSC

Hertha BSC hentede i sidste runde den første sejr under Jürgen Klinsmann, men onsdag venter noget af en opgave, når Kai Havertz og resten af Leverkusen-mandskabet byder op til dans i et vigtigt opgør for begge mandskaber.

Kampfakta
Kamptidspunkt: Onsdag, kl. 18.30
Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Bastian Dankert
TV: Viaplay 

Leverkusen

Det var meget hektisk, da Leverkusen i weekenden tabte 0-2 ude mod oprykkerne fra Köln, der fik sæsonens bare anden sejr. Leverkusen fik nemlig udvist to mand i løbet af anden halvleg, Leon Bailey og Aleksander Dragovic, som derfor heller ikke er med mod Hertha, og det kostede altså i sidste ende.

Inden afklapsningen i Köln var Leverkusen ellers ubesejrede i fire kampe i træk i Bundesligaen, og derfor har Die Werkself stadig en vis portion selvtillid med sig i bagagen. For selvom særligt Bailey er en vigtig spiller, er de fortsat favoritter til at snuppe sejren, når Hertha BSC gæster BayArena.

En af de positive ting, som Peter Bosz kan tage med sig er, at Jonathan Tah er tilbage fra sin karantæne, og det hjælper uden tvivl  på defensiven, der bliver væsentligt forstærket. Tah går altså også direkte ind i stedet for Dragovic, der jo altså er ude af kampen, mens også Mitchell Weiser er ukampdygtig – dog pga. en skade.

Hertha

Hertha Berlin har fået fremkaldt lige nøjagtig den reaktion hos spillertruppen, som man håbede på, da man ansatte Jürgen Klinsmann som ny cheftræner for små tre uger siden. Godt nok blev det til et nederlag i Klinsmanns første kamp hjemme mod Dortmund, men man fik til gengæld et point ude mod Frankfurt, mens Freiburg blev besejret i seneste runde.

Det har uden tvivl lunet i hovedstaden at få point på kontoen, for nu har man nemlig slået et lille hul ned til nedrykningspladserne. Godt nok er der stadig kun tre point ned til Düsseldorf på Relegationspladsen, men da Klinsmann kom til, var det her at hovedstadsklubben lå og rodede rundt.

Hertha leder dog stadig efter en spidsangriber, der laver de +10 mål, som der minimum skal til, hvis man vil være med, hvor det er lidt sjovere, for Davie Selke har endnu ikke sat en stime sammen, der for alvor kan bruges til noget.

I sejren mod Freiburg havde Klinsmann valgt at ty tilbage til den klassiske 4-4-2-formation, og det er muligvis også den opstilling, der skal til, hvis hovedstadsklubben skal have point i Leverkusen. Man kan dog også spekulere i at stille op i en 3-4-2-1, som vil skabe masser af plads over kanterne til bl.a. Plattenhardt. For der er ingen tvivl om, at Hertha er underdogs i denne kamp, og momentum kan hurtigt ændre sig i traditionsklubben. Efter udekampen mod Leverkusen venter Gladbach, som bliver noget af en kamp at gå til julepause på.

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: Hradecky – L. Bender, Tah, S. Bender, Sikgraven – Aranguiz, Baumgartlinger – Bellarabi, Havertz, Diaby – Alario
Hertha: Jarstein – Stark, Boyata, Rekik – Klünter, Darida, Grujic, Plattenhardt – Lukebakio, Dilrosun – Selke

Vidste du, at..:
Kai Havertz i weekenden blev den yngste spiller i Bundesligaens historie til at nå 100 kampe i Tysklands bedste række?

Dom
Leverkusen burde trække det længste strå, også fordi de er på hjemmebane, og det er tvivlsomt, om Hertha kan komme tilbage, hvis de skulle gå hen og komme bagud. 2-1 til Leverkusen virker ikke usandsynligt.

Foto: bayer04.de

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”