Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund – RB Leipzig - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – RB Leipzig

Optakt: Borussia Dortmund – RB Leipzig

Det er blevet tid til Englisher Woche i Bundesligaen, og den første kamp vi zoomer ind på, når vi åbner op for menukortet, er braget på Signal-Iduna Park mellem BVB og Leipzig, der begge har samme mission: at vinde mesterskabet. Der er næsten garanti for underholdning, når to af Bundesligaens mest formstærke mandskaber tørner sammen i det, der sagtens kan blive afgørende for de to mandskabers drømme i denne sæson.

 

Kampfakta

Kamptidspunkt: Tirsdag, kl. 20.30
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer:
Tobias Stieler
TV: Xee

Holdnyt

Dortmund

Vi har uden tvivl et underholdende og ikke mindst afgørende opgør i vente tirsdag aften, hvor TV-seere i det meste af Europa vil sidde klar til at se lige præcis dette opgør. Det er to formstærke mandskaber der tørner sammen, og Lucien Favre er på det seneste gået fra at sidde uroligt i trænersædet til at sidde helt roligt igen.

Fodbold kan hurtigt ændre sig. For bare en lille måned siden var Dortmund nemlig forfærdeligt kørende, og Die Schwarzgelben gik også kun lige med nød og næppe videre i Champions League. Netop i den turnering har Favres mandskab fået en svær modstander i form af Paris Saint-Germain, der endda har hjemmebanefordelen i den 2. og afgørende 1/8-finale.

Men Lucien Favre har altså formået at vende kurven således, at Dortmund nu har vundet de seneste fire kampe – og endda ret overbevisende. Godt nok var der lidt problemer i Berlin, mens Bürki måtte hive nogle mirakelredninger frem i den sidste gruppekamp i Champions League mod Prag. Bürki har virkelig også steppet op, og det samme må man sige om Jadon Sancho, der virkelig har vist, at han er en af Europas mest spændende unge talenter i øjeblikket. Englænderen har scoret i seks kampe i træk, og også assistsmæssigt har Sancho vist sit værd.

Det er dog ikke kun Sancho, der har steppet op – og muligvis reddet Favres job – også Marco Reus er trådt i karakter. Tyskeren har scoret fire mål i de seneste fire Bundesliga-kampe, og Favre har generelt haft succes med at skifte formation til 3-4-3.

I den netop overståede weekend hentede Dortmund en suveræn 4-0-sejr ude mod Mainz, hvor offensiven sprudlede særligt efter pausen. De fik dermed den perfekte optakt frem mod opgøret mod Leipzig tirsdag aften, og med sejren over Mainz satte Dortmund sig også på tredjepladsen i Bundesligaen – 4 point fra Leipzig på førstepladsen, mens der til gengæld er to point ned til Bayern på 5. pladsen. Ligaen er altså fortsat neglebidende tæt, og Lucien Favre ser ud til at gå ud fra taktikken, never change a winning team.

Favre må nemlig fortsat se bort fra hans midtbanemotorer Thomas Delaney og Axel Witsel, som begge er ude resten af året, mens også andenkeeper Marvin Hirtz og Marcel Schmelzer heller ikke er klar til kampen tirsdag aften.

Opgøret mellem Dortmund og Leipzig har også altid den ekstra gnist, fordi hadet til særligt Leipzig er enormt hos hjemmeholdets tilskuere. Og så bliver det naturligvis også endnu sjovere, når man ser på tabellen, hvor det er tydeligt, at det er to meget formstærke mandskaber, der mødes.

RB Leipzig

RB Leipzig spillede sig i weekenden op på Bundesligaens førsteplads, og Julian Nagelsmann har virkelig haft stor succes i sin første tid i Leipzig. Yussuf Poulsen og co. har ikke smidt point i Bundesligaen siden den 26. oktober, hvilket må siges at være imponerende. Defensiven er in takt, mens offensiven også leverer på et rigtig højt niveau.

Det har altså også kastet en Spitzenreiter-platz af sig, hvilket er første gang i sæsonen, at Leipzig er ligaens dukse. Trods et hårdt program har Nagelsmann formået at holde alle spillere skarpe, og senest gik det ud over Düsseldorf, der tabte ganske eftertryggeligt med 0-3.

Hvis man kan snakke om et formstærkt Dortmund-hold, kan man i den grad også vende blikket mod Leipzigs Timo Werner, der også har leveret på et uhørt højt niveau på det seneste. Landsholdsangriberen er pt. på 16 sæsonscoringer, og ti af dem er kommet i de seneste seks kampe, hvilket også vidner om en vis portion skarphed.

Generelt rider Leipzig på en kæmpe selvtillidsbølge, som de kan ride videre på, og selvom Signal-Iduna Park er et svært sted at spille, har tirsdagens gæster faktisk vundet der en enkelt gang – tilbage i 2017. I de seneste to opgør er det dog BVB, der har trukket det længste strå, og de gjorde det i hvert fald klart i august sidste år, at de ikke er sjove at spille imod på hjemmebane, da de slog Leipzig med 4-1.

Nagelsmanns mandskab er også videre i Champions League, hvor de faktisk har fået en modstander, som de godt kan spille op imod. De skal nemlig møde Jose Mourinhos Tottenham-mandskab, og der var bestemt værre modstandere for Leipzig i bowlen, da der mandag middag blev trukket lod til 1/8-finalerne.

I den seneste kamp startede Yussuf Poulsen ude, men danskeren forventes at vende tilbage til startopstillingen til det store opgør tirsdag aften. Det ser også ud til at være en af de eneste ændring, som Nagelsmann foretager sig til topkampen. Kevin Kampl er fortsat ikke klar, mens Willi Orban heller ikke er det, Konaté er tvivlsom til opgøret, men ellers er resten af Leipzig-truppen klar til at slås for yderligere tre point – og forlænge deres sejrsstime.

Bud på startopstillinger

Dortmund: Bürki – Akanji, Hummels, Zagadou – Hakimi, Weigl, Brandt, Guerreiro – Reus – T. Hazard, Sancho
Leipzig: Gulacsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Demme, Laimer – Sabitzer, Forsberg – Werner, Poulsen


Vidste du, at..:

Julian Nagelsmann aldrig har vundet i Dortmund som træner? Det er blevet til et enkelt remis og tre nederlag.

 

Dom:

Dortmund har endnu ikke tabt en hjemmekamp i indeværende sæson, og det bliver derfor en noget svær opgave for Nagelsmanns mandskab at bryde den fornemme stime. Vi tør næsten godt garantere et chancerigt opgør, der sagtens kan ende 2-2, som begge af de to mandskaber trods alt godt kan leve med. Men vi får uden tvivl også et fingerpeg om, hvem der er favorit til at konkurrere med om mesterskabet, når det spidser til.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!