bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Freiburg – Bayern München

Optakt: Freiburg – Bayern München

Bayern München, der har en flyvende Philippe Coutinho på holdet, kommer med selvtillid, selvom de faktisk har tabt to ud af de tre seneste kampe. Weekendens storsejr over Werder Bremen har givet fornyet tro på tingene, men en sejr er også nødvendig, hvis de ville holde trit med de øvrige tophold. Freiburg derimod kan kun overraske, og de viste sidste sæson, at de har remedierne til at drille Bayern.

Kampfakta

Kamptidspunkt: Onsdag, kl. 20.30
Spillested: Schwarzwald-Stadion, Freiburg
Dommer: Sascha Stegemann
TV: Viaplay

Holdnyt

SC Freiburg

Freiburg fik en flyvende start på sæsonen, men på det seneste har det været en blandet pose bolsjer for Christian Streichs mandskab. I weekenden blev det til et nederlag på udebane til Hertha BSC, mens det runden forinden blev til en hjemmesejr over Wolfsburg.

Ikke desto mindre kan Freiburg være tilfredse med deres sæson indtil videre, men mere vil som bekendt have mere, og der venter også en ordentlig udfordring mod Bayern. Freiburg var dog faktisk det eneste hold i sidste sæson, der ikke tabte til Bayern, da de spillede 1-1 begge gange. Statistikkerne taler dog ikke for Freiburg-sejr, da Freiburg har indkasseret hele 26 nederlag til Bayern, og rekordmestrene er dermed det hold, som SC har tabt flest gange til i historien.

Freiburg får førstekeeper Alexander Schwolow tilbage fra sin skade, men der er alligevel ikke meget, der tyder på, at han får chancen mellem stængerne. Derudover har Christian Strich flere grå hår på hovedet, da skadeslisten er ved at være lang for Freiburg. Luca Waldschmidt når ikke at blive klar til det store opgør mod Bayern, da han fortsat slås med sin hovedskade, mens Jeong, Kath, Kübler, Lienhart, Ravet og Tempelmann alle også er ukampdygtige.

Bayern

Der blev sendt chokbølger igennem Allianz Arena i weekenden, da Bayern mødte Werder Bremen i weekenden. Gæsterne fra nord bragte sig nemlig foran efter 24 minutter, og Bayern så ud til at indkassere deres tredje nederlag i Bundesligaen på stribe. Men sådan skulle det ikke gå. Takket være en unglaublich præstation af lejesvend Philippe Coutinho endte Bayern med at spille Werder nedunder græstæppet efter pausen.

Coutinho spillede en af sine bedste kampe i karrieren, da han selv lavede hattrick, mens han havde næstsidste fod på en scoring hele to gange. En bedre kamp kan man nærmest ikke ønske sig, og Bayern endte da også med at vinde ganske komfortabelt med 6-1 efter en sublim anden halvleg. Ikke desto mindre er det en smule bekymrende for Hansi Flick, at hans mandskab for fjerde kamp i træk indkasserede et mål, hvilket normalt ikke plejer at være karakteristisk for Bayern-holdet.

Offensiven sprudler dog stadig, og selvfølgelig kom Lewandowski også på tavlen i weekenden. Alt er dog langt fra guld og grønne skove på Sabener Straße, for når man ikke ligger nr. 1, er det ikke godt. Bayern er at finde på femtepladsen, og det er ikke godt nok for en klub som Bayern – selvom der kun er seks point op til Leipzig på førstepladsen.

Bayern er dog naturligvis favoritter til udekampen mod Freiburg, som ligger på 6. pladsen – altså lige under Bayern.

I sidste sæson endte de to indbyrdes opgør faktisk uden vinder, da begge kampe blev 1-1, men rekordmestrene, der altså har en formstærk Coutinho på holdet, er storfavorit til at snuppe de tre point onsdag aften.

Hansi Flick har igen Martínez tilbage efter endt karantæne, og han megte vel tænkes at erstatte Jerome Boateng i midterforsvaret. Boateng der også er i fare for at ryge ind i karantæne, hvis han får et kort. Ellers er Jan Fiete-Arp, Lucas Hernandez og Niklas Süle alle fortsat skadede.

Bud på startopstillinger
Freiburg: Flekken – Gulde, R. Koch, Heintz – Schmid, Haberer, Höfler, Günter – Höler, Grifo – Petersen
Bayern: Neuer – Pavard, J. Martinez, Alaba, Davies – Kimmich – T. Müller, Thiago – Gnabry, Coutinho – Lewandowski.

Vidste du, at..:
Benjamin Pavard scorede sit første Bundesliga-mål mod netop Freiburg, mens Gnabry scorede sit første Bayern-mål mod selvsamme modstander?

Dom:

Bayern München har selvtilliden i orden efter storsejren i weekenden, og vi spår da heller ikek Freiburg de store chancer. 3-0 til sydtyskerne er vores bud, og hvem ved, måske er Bayern igen helt med i mesterskabskampen, når denne Englischer Woche er slut.

foto:www.scfreiburg.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”