bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Flere hold har nu prøvet uden succes, men at stoppe Erling Håland er bestemt ikke nemt. Dortmund-angriberen har scoret hver gang, han har været på banen, og måske fortsætter det mod Leverkusen, hvor BVB med en sejr kan vende helt tilbage i titelkampen.

Kampfakta

Spilletidspunkt: Lørdag, kl. 18.30.
Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Markus Schmidt
TV: TV3 SPORT

Holdnyt:

Leverkusen 

Ser man overordnet på starten på Rückrunden, har Die Werkself fået en godkendt start, hvor det er blevet til to sejre og et enkelt nederlag. Man kan omvendt også tage de kritiske briller på, for sejrene kom mod hhv. Paderborn og Düsseldorf, og det var vel også forventeligt.

I midtugen spillede Leverkusen sig så også videre til kvartfinalen i DFB-Pokal, efter det blev til en 2-1-sejr hjemme mod Stuttgart. Holdet er derfor også fyldt med selvtillid inden lørdagens opgør mod Dortmund, hvor hjemmeholdet dog må betegnes som værende underdogs.

I hvert fald når man har in mente, hvilken form som Dortmund er inde i – og så har Die Werkself det sjældent specielt nemt mod BVB.

Leverkusen er dog kun fem point efter Dortmund i tabellen, og er Havertz og co. klar fra start, er der da også mulighed for at ryste BVB-mandskabet, der også har lukket en hel del mål ind i indeværende sæson.

Til kampen mod Dortmund er der mulighed for Bundesliga-debut til Leverkusens Exequiel Palacios, der blev hentet i River Plate, men som har måtte vente på sin debut grundet en karantæne.

I pokalkampen i midtugen kom Lucas Alario på tavlen for Die Werkself, men det forventes, at han erstattes af Kevin Volland til opgøret mod BVB.

Peter Bosz, der altså møder sin tidligere klub, må undvære Charles Aranguiz, mens Kerem Demirbay er ramt af karantæne til opgøret på BayArena.

Dortmund

Det er i den grad underholdende at se Dortmund spille fodbold i øjeblikket, hvor man næsten er garanteret mål og masser af chancer. Det var også tilfældet tirsdag aften, hvor BVB gæstede Weser-Stadion i Bremen til pokalbold. Dortmund måtte dog se sig slået med 3-2 efter en vanvidskamp, hvor de sort-gule var bagud både 0-2 og 1-3, men faktisk skabte chancer nok til at vinde kampen.

Det gjorde de dog ikke, men de kunne til gengæld trøste sig med, at Erling Braut Håland igen kom på scoringstavlen, mens stortalentet Giovanni Reyna scorede sit første mål for klubben med en sand perle. Nederlaget gjorde uden tvivl ondt i Ruhr-distriktet, da det er tidligt, at de igen siger farvel til pokalturneringen, og igen i år var det Bremen, der blev endestationen.

Nu er der ekstra pres på Lucien Favre, der skal præstere i enten Bundesligaen eller Champions League, hvis ikke sædet for alvor skal blive varmt. Der kom også endnu en rids i lakken tirsdag aften, da BVB-kaptajn Marco Reus måtte lade sig udskifte med en skade, der holder der Pechvogel ude i fire uger.

Til gengæld var der debut til Emre Can, der er hentet i Juventus, og tyskeren ser ud til at få startdebut i lørdagens opgør i en trebackkæde.

Dortmund går på trods af nederlaget i midtugen ind til opgøret mod Leverkusen som favoritter, og de er altså også rigtig godt kørende i foråret indtil videre. BVB har nemlig scoret 15 mål i de første tre kampe, dvs. fem i snit, og hvad mere kan man forlange? Defensiv stabilitet, måske.

Erling Håland er også fortsat brandvarm, og det vil da også være mærkeligt, hvis ikke han også kommer på tavlen lørdag aften. Indtil videre har den unge normand været en succeshistorie, som ikke vil nå en ende. Det kan måske bringe Dortmund helt ind i mesterskabskampen igen, for nu ser det ud til, at de for alvor har fået fat i en ægte 9´er.

Da de to mandskaber mødtes i Hinrunden, var der klasseforskel, da Dortmund gik fra banen med en sejr på 4-0 i en af de bedste kampe fra danske Thomas Delaney i længere tid, men Delaney er desværre fortsat ude med en skade.

Til udekampen mod Leverkusen må Lucien Favre altså se bort fra både Marco Reus og Thomas Delaney, mens der er lidt tvivl om Guerreiro, men ellers er resten af truppen klar til kamp, hvor det bliver spændende at se, om Favre væger Hazard eller unge Reyna til at afløse Reus.

Karantæner:

Leverkusen: Kerem Demirbay
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: Hradecky – L. bender, Tah, S. Bender, Sinkgraven – Baumgartlinger, Palacios, Bellarabi, Haverts, Diaby – Volland
Dortmund: Bürki, Can, Hummels, Zagadou – Hakimi, Brandt, Witsel, Guerreiro – Reyna, Sancho, Haaland

 

Vidste du, at..:

Leverkusen kun har vundet en af de seneste ti opgør mod BVB? De seneste seks indbyrdes opgør har Dortmund enten vundet eller minimum spillet uafgjort.

 

Dom

Dortmund er nærmest uhyggeligt skarpe foran mål, og det kan ikke andet end at blive underholdene. Smid så Haaland og Sancho i puljen overfor Kai Havertz, og så har vi tre af verdens allerstørste talenter på banen samtidig? Det bliver forhåbentligt målrigt, og vi tror, at BVB trækker sig sejrsrigt ud af opgøret med en 3-1-sejr – og dermed er der pres på Bayern München.

 

Foto: bayer04.de

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?