bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > HSV indfører lovlig pyroteknik som de første i tysk fodbold

HSV indfører lovlig pyroteknik som de første i tysk fodbold

Pyroteknik

Billedet ovenover er fra Union Berlins oprykningsfest sidste forår

Kampen mellem Hamburger SV og Karlsruhe på lørdag bliver historisk, da der for første gang vil blive brugt kontrolleret pyroteknik på de tyske tribuner. Et tiltag som HSV´s fankoordinator Cornelius Göbel glæder sig til. 

For første gang i tysk fodbold har et hold fået tilladelse af det tyske fodboldforbund til at bruge pyroteknik. Der er tale om ti røgkanoner, som vil blive brugt i forbindelse med Hamburger SV´s kamp mod Karlsruhe på lørdag på Volksparkstadion.

Cornelius Göbel, der er fankoordinator hos HSV, fortæller, at man i de seneste år i Tyskland har slået hårdere ned på brug af ulovlig pyroteknik. Det har betydet store bøder til blandt andet HSV, som i forbindelse med et Hamburg-derby mod St. Pauli fik en bøde på 90.000 euro. Cornelius Göbel glæder sig derfor over, at HSV har valgt at gå andre veje for at få styr på problemet:

HSV ser pyroteknik som en del af fankulturen. Vi mener derfor, at det er nødvendigt at gå i en anden retning, og det kan kun ske, hvis vi taler om det. Det vigtigt for os at have en offentlig diskussion om det og prøve at tale om, hvordan vi finder brugbare løsninger. Vi er overbeviste om, at størstedelen af den aktive fanscene vil gå i den her retning med os”.

Da det bliver et historiske tiltag, som HSV står for på lørdag, forklarer Cornelius Göbel, hvad fansene kan forvente af den kontrolleret pyroteknik:

Røgkanonerne vil blive placeret mellem banen og Nordtribüne, så i et område, hvor der ikke er tilskuere tæt ved. Pyroteknikken vil blive sat i gang af en række udvalgte supportere imens brandvæsenet holder øje med showet”.

Fangrupperne i tysk fodbold har i mange år brugt pyroteknik uden tilladelse for DFB, og det har betydet, at Bundesligaklubberne er blevet idømt bøder for samlet set 1.056.525 euro i sidste sæson. Den største synder var HSV i 2. Bundesliga, der blev idømt bøder på i alt 294.000 euro.

Hamburger SV´s præsident Bernd Hoffman har i mange år været fortaler for pyroteknik, og han har forsøgt at finde en brugbar løsning for klubbens fans. Han har tidligere sagt, at han ikke forstår, hvorfor pyroteknik skal være ulovligt på Volksparkstadion:

Det kan ikke være rigtigt, at en ting (pyroteknik, red), som er almindeligt ved samtlige koncerter, ikke er lovligt til en fodboldkamp”.

Til lørdagens kamp vil der, udover brandvæsenet, også være en pyrotekniker til stede, der skal instruere HSV fansene i brugen af de ti røgkanoner, så det hele forløber som DFB ønsker det. DFB har kun givet HSV tilladelse til at bruge kontrolleret pyroteknik i en enkelt kamp, men det bliver spændende at se, hvilken effekt det får i fremtiden.

I Danmark så vi i december sidste år, Brøndby som første danske klub benytte sig af lovligt pyroteknik i en Superligakamp mod FC Midtjylland.

You may also like
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli
Højdepunkter St Pauli – HSV: Historiens vildeste selvmål?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til ⅛-finalerne i DFB Pokal 2023/24