bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Håland, Olmo og ’Zanka’ – De bedste januartransfers i Bundesligaen

Håland, Olmo og ’Zanka’ – De bedste januartransfers i Bundesligaen

Januar transfervinduet sluttede i fredags, og mange af Bundesliga klubberne har forstærket trupperne inden mesterskabet, europapladserne og nedrykningen skal afgøres de kommende måneder. Her får i fem af de bedste aftaler, hvor især Borussia Dortmunds nye spillere er godt repræsenteret. 

Emre Can – Juventus FC til Borussia Dortmund (Lejeaftale for resten af sæsonen).

Emre Can er vendt tilbage til Bundesligaen, hvor han denne gang spiller resten af sæsonen for Borussia Dortmund. I Can får Dortmund en spiller som både i Liverpool FC og Juventus FC viste stor klasse på den centrale midtbane.

Aftalen lyder på resten af sæsonen, hvor Dortmund har fået en købspligt på tyskeren. Med en skade til Thomas Delaney, samt salget af Julian Weigl til Benfica, har tyskerne brug for en spiller, som kan udfordre Alex Witsel på den defensive midtbane, selvom en del godt kunne indikere, at han også kommer til at få spilletid i forsvaret, hvor kun Mats Hummels for alvor har leveret varen.

Med Emre Can får vi en tysk landsholdsspiller, som både kan bruges i forsvaret og på midtbanen i flere forskellige systemer. Han er en spiller med god teknik, fysik og en stor vindervilje” udtalte Michael Zorc da skiftet blev officielt.

I sidste sæson hjalp Emre Can Juventus med at vinde endnu en Serie A titel, hvor han var en af Massimiliano Allegris foretrukne på midtbanen. I sommers kom Maurizio Sarri til, og det betød at Emre Can røg langt ned i hierarkiet. Blot otte kampe i Serie A er det blevet til i denne sæson, og ingen udtalelse til Juventus´ Champions League trup. En beslutning som chokerede Emre Can.

Med Europamesterskabet rundt om hjørnet, har Emre Can brug for spilletid, frem for at varme bænken i Italien. Dette er en stor gevinst for Dortmund, som har fået en topspiller, der kommer til at styrke deres midtbane. Emre Can er kun 26 år, og derfor er der også et fremtidsperspektiv i tyskeren.

Can er efter sigende gået væsentlig ned i løn, og omtrent 25 mio for en spiller af hans kaliber ligner umiddelbart en god handel

Mathias ’Zanka’ Jørgensen – Fenerbahce til Fortuna Düsseldorf (Lejeaftale for resten af sæsonen).

Det kom som en stor overraskelse, da Fortuna Düsseldorf præsenterede Mathias ’Zanka’ Jørgensen på transfervinduets sidste dag. ’Zanka’ kommer til klubben på en seks måneders lang lejeaftale, og, som vi tidligere har skrevet på Bulibold, skal han sørge for overlevelse i Bundesligaen.

Han kom til den tyrkiske topklub Fenerbahce i sommers, og var fast mand i forsvaret hele efteråret. De seneste to kampe har han dog ikke fået spilletid, og med Europamesterskabet til sommer i baghovedet, fandt han det derfor nødvendigt at finde en anden klub.

Mathias ’Zanka’ Jørgensens situation i Fenerbahce kan Fortuna Düsseldorf kun være glade for, da de i den grad har brug for en spiller med hans kvaliteter, hvis de ikke skal rykke ned i 2. Bundesliga. Fortuna Düsseldorf har store defensive problemer, men med ’Zanka’ kan Uwe Rösler få ro i bagkæden.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen har både bevist i Premier League og på landsholdet, at han er en stærk forsvarsspiller, som er god i luften og med fødderne. Sportsdirektøren i Fortuna Düsseldorf Lutz Pfannenstiel er derfor godt tilfreds med aftalen:

Vi har hele tiden sagt, at vi ville holde øjnene åbne helt frem til transfervinduets lukning, så vi kunne slå til, hvis der opstod en mulighed for en meningsfuld transfer – det var tilfældet med Zanka. Vi håber, at han vil sørge for øget stabilitet i vores defensiv”.

Med Mathias ’Zanka’ Jørgensens erfaring fra Huddersfield, hvor han havde en stor andel i, at de overlevede deres første sæson i Premier League, kan han blive en vigtig mand for Fortuna Düsseldorf her og nu.

Krzysztof Piatek – AC Milan til Hertha Berlin (Købt for 27. Mio euro).

Hertha Berlin har haft en travl januar måned, hvor de har brugt flest penge af alle Bundesligaklubber. Krzysztof Piatek er en af dem som de har brugt pengene på. Og med ham får de en angriber, som ved hvor målet står.

I Serie A blev Krzysztof Piatek en kæmpe profil på kort tid. I hans tid i Genoa scorede han 13 mål på 19 kampe i efteråret i 2018/2019 sæsonen. Herefter skiftede han til AC Milan under januar transfervinduet, hvor han i forårssæsonen scorede ni mål i 18 kampe. Hans farlighed foran mål gjorde, at han blev topscorer for to klubber på en sæson.

I denne sæson har Krzysztof Piatek haft svært ved at score mål, og var ikke længere fast mand i angrebet hos AC Milan. Og med Zlatan Ibrahimovics retur til Milano klubben, skiftede Piatek til Hertha Berlin på en aftale frem til 2025. Sportsdirektør Michael Preetz glæder sig til at se deres nye angriber i aktion:

Med Krzysztof får vi en utrolig farlig angriber, der allerede har vist sin kvalitet og målfarlighed på det højeste niveau i Serie A med AC Milan, og med det polske landshold. Denne handel styrker kvaliteten i vores angreb”.

Fansene i Berlin håber på at se Piateks jubelscene, som har givet ham kælenavnet ”Il Pistolero”, når deres nye angriber går på banen på det Olympiske Stadion. Med skiftet til Hertha Berlin får Krzysztof Piatek også Jürgen Klinsmann som ny træner, og mon ikke den gamle tyske angriber kan give et råd eller to om, hvordan man scorer mål i Bundesligaen.

Hvis Krzysztof Piatek finder målformen fra sidste sæson frem, bliver han en kæmpe gevinst for hovedstadsklubben. Og selv hvis han ikke får den store succes, er det en handel, der giver genlyd og som på den måde kan være med til at tiltrække endnu større spillere til ambitiøse Hertha i den kommende tid.

Dani Olmo – Dinamo Zagreb til RB Leipzig (Købt for 20. Mio euro).

RB Leipzig valgte igen at skyde penge efter en ung spiller, som potentielt kan blive en stor gevinst for klubben. Denne gang blev det den 21 årige Dani Olmo fra Dinamo Zagreb, og han har allerede bevist sig på den store scene.

Den unge spanier har fået sin fodboldopdragelse i La Masia i Barcelona, men det store gennembrud kom i den kroatiske liga. Her har Olmo haft en stor betydning for Dinamo Zagreb, som har vundet det kroatiske mesterskab to sæsoner i træk.

Dani Olmo er en offensiv spiller, som kan begå sig på flere pladser, men foretrækker at spille på 10´er positionen. Den teknisk dygtig spiller kan både score mål og levere assists. Dette har især været tydeligt i denne sæson, hvor han for alvor gjorde sig bemærket over for de store klubber i Europa. I den kroatiske liga står han noteret for tre mål og tre assist i blot ni kampe, samt to mål og en enkelt assist i Champions League.

Ifølge den catalanske sportsavis El Mundo Deportivo var FC Barcelona alvorlig interesseret i at hente deres tidligere ungdomsspiller tilbage til Barcelona i januar transfervinduet. Den lykkedes ikke, og Dani Olmo valgte i stedet RB Leipzig blandt andet på grund af klubbens filosofi.

Jeg har selvfølgelig fulgt med i den fantastiske rejse, som RB Leipzig har været på de seneste år. Det er en ung og attraktiv klub, som med deres filosofi, med at udvikle og bruge unge talenter, overtalte mig til komme til klubben”.

Dani Olmo har, trods sin unge alder, allerede fået debut på det spanske A-landshold, hvor han scorede et mål i sin debut. Den unge spanier har en stor fremtid foran sig, og han vil i løbet af de næste sæsoner løfte sit spil yderligere i en klub, som tror på sine unge spillere.

Erling Håland: RB Salzburg til Borussia Dortmund (Købt for 20. Mio euro).

Erling Håland. Mere behøver vi faktisk ikke at skrive. Den 19 årige nordmand har været fuldstændig fænomenal i sin nye klub, og har på blot tre kampe fået Bundesligaen til at ligne en skolegård i Norge.

Allerede inden hans debut havde Lucien Favre kun rosende ord om sin nye angriber:

”Efter alt, hvad jeg har set hidtil videre, kan jeg sige dette med sikkerhed: Håland vil hjælpe os. Han har noget helt specielt”.

Og dette fik Favre ret i. I Erling Hålands debut sikrede han, nærmest ene mand, Dortmund sejren med sit hattrick. To mål i den efterfølgende kamp mod Köln og igen to mål mod Union Berlin i weekenden har allerede gjort Erling Håland historisk. Han er den første spiller i Bundesliga historien, som har scoret syv mål i tre kampe.

Ingen havde regnet med, at Erling Håland ville få den start som han har fået. Men hver gang at Håland sparker mod mål, går den i kassen. Syv skud og syv mål er en imponerende statistik for den norske teenager.

I Dortmund er fansene svært begejstret for deres nye indkøb, og de har endnu mere at glæde sig til. Ifølge hovedpersonen selv, er han nemlig ikke på 100 procent endnu, og har brug for at komme i bedre form.

Om han er 100 procent i kampform eller ej, har Erling Håland og Dortmund allerede vist sig at være et godt match, og tiden må vise om den unge nordmand kan sparke mesterskabet hjem til Signal Iduna Park.

Foto: dierotenbullen.com

You may also like
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt, Kampprogram for Bundesligaen 2024/25
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen