bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – RB Leipzig: Direkte duel om mesterskabet

Optakt: Bayern München – RB Leipzig: Direkte duel om mesterskabet

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Spitzenspiel! Det bliver ikke meget bedre, når nummer 1 og 2 tørner sammen. Vi varmer op til braget på Allianz Arena.

Kampfakta
Spilletidspunkt: Søndag, kl. 18.00.
Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Marco Fritz
TV: TV3 SPORT

Det så længe ud til at være endnu en sikker Bayern-sejr, da de onsdag krydsede klinger med Hoffenheim, der gav debut til danske Jacob Bruun Larsen, i pokalturneringen. Men, men., men, man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt, hvilket Hansi Flick måske glemte.

Ti minutter før tid gjorde Robert Lewandowski det til 4-1, og så skulle man tro opgøret var afgjort, og derfor røg både han og Thomas Müller ud på bænken, men så vågnede Hoffenheim op. To scoringer i de sidste ti minutter betød, at der alligevel kom spænding i opgøret, men Bayern gik til sidst videre med en 4-3-sejr. Derudover fik Hoffenheim tidligere i opgøret underkendt en scoring, der bestemt godt kunne diskuteres.

Opgøret gav os flere svar, bl.a. at Thomas Müller stadig er skarp som bare pokker, mens Jerome Boateng bestemt ikke spillede en af sine bedste kampe.

Ikke desto mindre gik Bayern altså videre, og de rider dermed videre på forårets efterhånden store bølge. Bayern-mandskabet har vundet samtlige kampe i Rückrunden, og de har været skarpe foran kassen. 4-0, 5-0 og 3-1 er cifrene på de tre første sejre i 2020 i Bundesligaen, og selvom de møder en af ligaens bedste defensiver søndag, skal der gå meget galt, hvis ikke Robert Lewandowski igen skal finde netmaskerne.

Også Thomas Müller ser ud til at have ramt sin anden ungdom, da tyskeren har scoret i alle fire kampe i 2020 i indeværende sæson.

Ser man på statistikkerne, er det Bayern, der er favoritter – også qua deres hjemmebanefordel – men man skal aldrig afskrive Leipzig. Ikke desto mindre har Bayern vundet fire ud af de seneste syv indbyrdes opgør mod Leipzig, som kun har vundet et enkelt af de opgør. Sidst de to mandskaber mødtes, blev det 1-1, og faktisk er de to seneste indbyrdes opgør endt uden vinder.

Det lysner samtidigt i syd, hvor Hansi Flick så småt begynder at få spillere tilbage fra diverse skader. Både Kingsley Coman og Lucas Hernandez kommer tilbage fra deres respektive skader, og de er derfor – efter alt at dømme – at finde på bænken til søndagens kamp.

 

RB Leipzig

Leipzig røg ud af DFB Pokal, og for første gang i meget lang tid er Nagelsmann og co. uden sejr i de seneste tre kampe. Modstanderen i tirsdagens opgør var Frankfurt, der bare kan noget specielt i pokalturneringen, men det var også et halvamputeret Leipzig-hold, der var i kamp tirsdag aften. Timo Werner var nemlig ikke med fra start, mens også keeper Gulacsi fik pause, og det skal vi selvfølgelig have in mente i 1-3 nederlaget.

Ikke desto mindre er det ikke den bedste optakt til topbraget mod Bayern. Danske Yussuf Poulsen ser igen ud til at trække det korteste strå til topkampen, hvilket desværre er en konsekvens af manglende skarphed hos landsholdangriberen.

I sidste weekend måtte Leipzig også overlade førstepladsen til netop Bayern München, da Leipzig spillede 2-2 ude mod Gladbach. Generelt har Nagelsmanns mandskab et hårdt program i øjeblikket, hvor de altså senest røg ud af DFB-Pokal i midtugen.

Leipzig-mandskabet kan tabe et vigtigt skridt i mesterskabskampen, hvis det bliver til et nederlag i München. I værste tilfælde kan Leipzig endda ryge ned på fjerdepladsen, hvis både Gladbach og Dortmund vinder – og så hurtigt kan tingene ændre sig i en tæt Bundesligaen.

Vi glæder os ikke mindst også til duellen mellem Robert Lewandowski og Timo Werner, der begge slås om at blive denne sæsons Torjäger. Den konkurrence fører Lewandowski i øjeblikket, da han har scoret 22 mål, mens Werner er på 20 sæsontræffere.

Gæsterne er fortsat uden Orban, Konaté og Kampl.

Karantæner

Bayern München: Ingen
RB Leipzig: Ingen

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer – Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies – Kimmich – Goretzka, Thiago – T. Müller, Gnabry – Lewandowski
RB Leipzig: Gulacsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Adams – Sabitzer, Nkunku – Schick, Werner

Vidste du, at…

vi faktisk skal helt tilbage til 2017 sæsonen for at finde den seneste Bayern – Leipzig kamp, hvor der er scoret over tre mål?

Dom:

Bayern München er favoritter til at vinde opgøret, men det bliver helt sikkert tæt. Det har generelt været målfattige opgør, når de to hold har mødtes, og en 2-1-sejr til Bayern virker ikke usandsynligt.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!