bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – 1. FC Köln

Optakt: Bayer Leverkusen – 1. FC Köln

Der er dømt “Rheinisches Derby” lørdag eftermiddag, når Leverkusen og Köln krydser klinger på BayArena. Dagens hjemmehold ser ud til at have fundet nogle af de rigtige takter efter en jammerlig sidste sæson. Gæsterne derimod er i gang med en forfærdelig sæson efter sidste års flotte resultater.

Kampfakta:
Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Gräfe
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

Holdnyt:

Bayer Leverkusen:

Sidste weekend spillede Leverkusen også et derby mod det tredje hold fra Rhein-trekanten Gladbach. Og her slagtede Heiko Herrlichs  tropper Gladbach foran deres eget hjemmepublikum med hele 5-1, efter de ellers var bagud ved pausen

Det er lykkedes for Leverkusen i denne sæson at finde frem til netmaskerne. I deres seneste tre turneringskampe har de nettet tolv gange, og flere spillere i truppen bidrager med scoringer. Leverkusens sidste syv træffere i Bundesligaen er blevet scoret af syv forskellige målscorere.

En skarp offensiv og en bred trup er også et krav for Leverkusen, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i toppen af tabellen denne sæson.

Tin Jedvaj er skadet til lørdagens brag, men ellers har Herrlich samtlige spillere til rådighed.

FC Köln:

Ingen af mandskaberne var gode nok til at score, da Köln i sidste runde spillede et bundbrag mod Werder Bremen.

Kölnerne fik lidt oprejsning i midtugen, da de eliminerede Hertha fra DFB-Pokalen, men ellers har der ikke været meget fest og farver i karnevalsbyen denne sæson. Efter ni spillerunder har traditionsklubben kun to point, og de står blot noteret for tre scoringer.

Træner Peter Stöger har haft et par gode sæsoner med “Die Geißböcke”, og specielt den forgangne sæson var rigtig munter. I midtugen røg/gik sportschef Jörg Schmadtke (Hør meget mere om hans afsked i vores seneste podcast), og spørgsmålet er, hvor længe der går, inden det bliver Stögers tur.

Köln er jo heller ikke ligefrem en klub, der har gjort det til sit varemærke at vise trænere tålmodighed, og mon ikke østrigerens sæde bare er en lille smule varmt?

Gæsterne er ramt af et par skader til kampen. Jhon Cordoba, Jonas Hector, Marcel Risse, Mathias Lehmann, Ciftci, Marco Höger og Claudio Pizarro er alle ude af lørdagens derby.
Det giver derfor plads til Guirassy i front, der i kampen mod Bremen præsterede at brænde for helt åben mål uden målmand.

Karantæner:
Bayer Leverkusen: Ingen
FC Köln: Ingen

Bud på startopstillinger:
Bayer Leverkusen: Leno; Retsos, S. Bender, Tah, Wendell; L. Bender, Aranguiz; Bailey, Brandt; Alario, Havertz
FC Köln: Horn; Olkowski, Maroh, Heintz, Rausch; Jojic, Özcan; Zoller, Bittencourt; Guirassy, Osako

Vidste du, at…:
med to point efter ni runder kan kun et hold i Bundesligaens historie slå Köln i elendighed? FC Saarbrückens mandskab fra 1963/64 havde kun ét point efter ni spillerunder. Det er det dårligste i Bundesligaens historie, men Köln kommer nu ind på en mindre flot andenplads. I øvrigt er fire ud af fem hold med færre end tre point efter ni runder endt med at rykke ned. Eneste overlever var HSV, der i sidste sæson akkurat klarede skærene.

Dom:
Selvom form og momentum kan blive udjævnet lidt, når der er tale om et derby, så er det bare svært at tro på, at det aktuelle Köln-mandskab mod Leverkusen. 3-0 til hjemmeholdet.

Læs også: Guide – fodboldrejse til Bayer Leverkusen

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!