bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – RB Leipzig

Optakt: Bayern München – RB Leipzig

Bayern München

Der er dømt storkamp lørdag aften, når Bayern München og RB Leipzig tørner sammen i en gentagelse af onsdagens opgør i pokalen.

Kampfakta:
Spillested: Allianz Arena
Dommer: Siebert
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30

Holdnyt:

Bayern München:

Oktober måned har virkelig budt på positive ting for Bayern München, siden ansættelsen af Jupp Heynckes. Stern des Südens ligner igen et hold fuld af optimisme, og spillerne har fået fodbolden på grønsværen til at ligne en leg. I de fire kampe med Heynckes ved roret, har klubben fra syd vundet de tre, mens det onsdag, via forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, lykkedes at spille sig videre i pokalen i et dramatisk opgør mod dagens modstander RB Leipzig.

I sidste ligakamp mellem de to duellanter scorede Arjen Robben det afgørende mål i en forrygende kamp, der endte 5-4 til Bayern München. Netop Arjen Robben kan få en nøglerolle i dagens kamp, hvis han endnu engang ender på måltavlen. Hollænderen er i øjeblikket på 92 ligamål for Bayern München. Det samme antal som brasilianske Giováne Élber, der er den mest scorende ikke-tyske spiller i Bayern Münchens historie.

Jupp Heynckes’ nye Bayern München har endnu ikke mødt de største udfordringer i Bundesligaen, men med RB Leipzig, der igen i år ligner en mesterskabskandidat, bliver hans hold testet til stregen. Bayern München kæmper igen med om titlen, men i år virker mesterskabskampen særdeles tæt og interessant. Kun ét point adskiller Borussia Dortmund, Bayern München og RB Leipzig i toppen af Bundesligaen.

Matt Hummels og Jerome Boateng spillede begge 120 minutter for Bayern München i kampen mod RB Leipzig i pokalen. Det kan betyde, at én af midterforsvarene får en hviledag i dagens kamp. Niklas Süle ligner substitutten for enten Boateng eller Hummels.

RB Leipzig:

RB Leipzigs kalder selv deres opblomstring for et eventyr. Og selvom de ikke ligefrem kan indtage rollen som grim ælling, så har deres vej til toppen været imponerende. Og den er langt fra slut, hvis det står til de ambitiøse østtyskere. Mere vil have mere, og efter et høj dramatisk exit i pokalen til netop Bayern er det tid til revanche.

Kun ét enkelt point adskiller de to duellanter i tabellen, og RB Leipzig vil med en sejr for alvor lancere sig selv som mesterskabskandidat. Hasenhüttls mandskab er i god form for tiden. De har ikke tabt i de seneste fem kampe, og det var RB Leipzig, der ødelagde Borussias Dortmunds gode hjemmebanestatistik med 41 ubesejrede kampe i træk, da de drog fra Ruhr med en 3-2 sejr i bagagen. Kun tre dage senere vandt RB Leipzig sin første kamp i Champions League nogensinde, da de besejrede FC Porto med 3-2. Seneste Bundesliga kamp bød på en smal sejr på 1-0 over oprykkerne VFB Stuttgart.

På trods af de gode takter er statiskkerne ikke på Leipzigs side. Ralph Hasenhüttl har tabt alle sine kampe som træner imod Bayern München. To med Ingolstadt og to med Leipzig foruden kampen i pokalen. Bayern München er også modstanderen der står for Leipzigs største nederlag i deres Bundesligahistorie. Det var på 3-0, da Leipzig besøgte Allianz Arena sidste sæson.

Bruma og Ilsanker er begge småskadede, og det er endnu usikkert, om de når at blive klar til kampen.

Karantæner:
Bayern München: Ingen
RB Leipzig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Bayern München: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba – Javi Martinez, Thiago – Robben, Tolisso, Coman – Lewandowski
RB Leipzig: Gulacsi – Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg – Keita, Demme – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Ti. Werner

Vidste du, at:
Bayern München i gennemsnit stiller med det ældste hold i Bundesligaen, mens RB Leipzig omvendt har det yngste hold?

Dom:
Man tør næsten ikke gisne om, hvad der sker på Allianz Arena lørdag aften, men Bayern München har en lille fordel, og de får en spinkel sejr på 2-1.

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Bayern München 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!