bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ny regelændring baner vejen for tidlig Youssoufa Moukoko debut

Ny regelændring baner vejen for tidlig Youssoufa Moukoko debut

Youssoufa Moukoko

DFL har besluttet at ændret reglerne for, hvornår spillere kan debutere i Bundesligaen, og det betyder i princippet, at Dortmunds supertalent Youssoufa Moukoko meget vel kan blive den yngste debutant nogensinde, når han til november fylder 16 år.

Den blot 15-årige Youssoufa Moukoko har slået den ene vanvittige rekord efter den anden. I sidste sæson spillede han i U17-ligaen, hvor han scorede 46 mål i 25 kampe. Derfor blev han forud for denne sæson rykket op på U19-holdet, og her har han, trods det faktum at de fleste modstandere er tre-fire år ældre end ham, alligevel formået at blive en suveræn topscorer med 34 mål og 9 assists i 20 kampe, ligesom han som 14-årig i oktober måned blev den yngste spiller nogensinde til at score i UEFA Youth League.

Inden udbruddet af coronavirus havde Dortmund fået tilladelse til at lade ham træne med førsteholdet for langsomt at vænne sig til tempoet, og planen er fortsat, at han skal sluses ind på holdet i løbet af de næste par måneder, når den normale træning genoptages.

Trods de imponerende rekorder lå en officiel debut i Bundesligaen dog ikke lige for, da reglerne foreskrev, at en spiller først kunne debutere, når han enten var i færd med sit 18 leveår eller tilhørte den yngre aldersgruppe i U19-ligaen, og derfor kunne Youssoufa Moukoko i teorien først have fået debut i august 2021. Men efter pres fra blandt andet Dortmund har DFL nu valgt at ændre reglerne, så spillere fremover kun skal være fyldt 16 år, før de kan få debut. Præcis som man kender det i blandt andet England og Danmark.

“Vi er meget glade for denne beslutning, som med det samme kan hjælpe klubberne, men også de yngre spillere med deres udvikling. Et flertal af klubberne vil nu kunne give deres ekstraordinære talenter chancen under ekstraordinære omstændigheder,” lyder det fra Lars Ricken, der er talentchef hos Borussia Dortmund.

Youssoufa Moukoko fylder officielt 16 år den 20. november, og hvis han får debut kort tid efter, kan han blive den yngste debutant nogensinde i Bundesligaens historie. En rekord, som lige nu tilhører en tidligere Dortmund spiller Nuri Sahin, da han var 16 år og 11 måneder og 1 dag, da han fik debut i Bundesligaen tilbage i 2005. De nye regler træder i kraft fra den kommende sæson.

Løs også: De største talenter i Bundesligaen

 

 

You may also like
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til ⅛-finalerne i DFB Pokal 2023/24
Leverkusen, stadion
Rejsereportage: Fem tyske kampe – en uge i Vesttyskland