bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Hamburger SV > HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM

HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM

HSV, Hamburger SV, Nur der HSV

Det kan godt være, at HSV fortsat frister en tilværelse i landets næstbedste række, men det forhindrer dem ikke i at sætte deres præg på den allerstørste scene og den igangværende EM-slutrunde.

Vi er måske i den lidt mere kuriøse og kulørte afdeling, men om ikke andet har et pres fra utilfredse HSV-fans fået UEFA til at ændre Torhymne til kampene på Volksparkstadion. Og hvorfor så det?

Jo, da Holland og Polen mødtes i den første kamp på stadionet, blev sangen Song 2 af britiske Blur afspillet efter hver mål, og det var man ikke videre begejstret for hos HSV’s fans. For den sang er nemlig målhymne hos lokalrivalerne fra St. Pauli, der i næste sæson spiller i 1. Bundesliga, mens HSV fortsætter opholdet på andenklasse.


Derfor besluttede flere HSV-fans at råbe op og sige fra, og det pres har tilsyneladende haft en effekt. For da Albanien på et mål scoret Qazim Laci, bragte sig foran i kampen mod Kroatien onsdag eftermiddag, var det nemlig ikke Blur, men derimod The White Stripes og Seven Nation Army, der lød udover højtaleranlægget på HSV’s hjemmebane

Og nu melder HSV sig så også selv på banen med en forklaring på, hvorfor UEFA nu har udskiftet den oprindelige Målhymne til EM.

Den vigtigste nyhed: Jeg har videresendt jeres klager angående Song 2 fra Blur, og UEFA har faktisk tilpasset målsangen for i dag (i solidaritet med HSV), forklarer HSV’s stadionspeaker Christian Stübinger på de sociale medier.

Senere i dag onsdag møder Tyskland Ungarn i Stuttgart, og her er det formentlig Song 2, der igen lyder udover højtalerne, selvom tyskerne nok egentlig helst havde set, at det var landsholdets nye officielle Torhymne, Major Tom med Peter Schilling, der var blevet spillet over højtalerne efter endnu en tysk scoring.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker