bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > MSV Meppen > Diego Maradona i Meppen

Diego Maradona i Meppen

Diego Maradona

For 40 år og et par dage siden spillede Diego Armando Maradona sin allerførste kamp for FC Barcelona, og det foregik langt ude på landet.

”Jeg skal fandme ikke spille i Meppen”, meddelte Harald ”Toni” Schuhmacher i 1988, da det stod fast, at Schalke måtte en tur ned i 2. Bundesliga. SV Meppen, der i dag er fast bestanddel af 3. Liga, spillede netop i de år i Tysklands næstbedste række, og selvom Schuhmacher ikke havde lyst til at spille på ”Lars Tyndskids mark” og i stedet forduftede til Istanbul og Fenerbahce, så havde landsbyklubben faktisk et endnu mere prominent navn på besøg seks år tidligere, og dengang lå klubben endda kun i Oberligaen.

En fest til 70.000 D-Mark

Hvor fanden er Meppen, spørger du? Meppen er hovedbyen i Landskreis Emsland. En egn i det vestligste Niedersachsen på grænsen til Holland, hvor landbruget er det helt store erhverv, og hvor befolkningen både i andres øjne, men også i egen selvforståelse, er bønder.
I SV Meppen kunne de godt regne sig frem til, at klubben i 1982 ville fylde 70 år, og den slags skal da fejres.
Formanden for fodboldafdelingen Gerd van Zoest fik derfor opgaven at finde en attraktiv modstander til en jubilæumskamp. Zoest ringede derfor til sin makker Günther Bachmann, der var kampformidler, og denne havde netop fået til opgave at finde modstandere til FC Barcelona, der skulle på træningslejr i det tyske. Bachmann kunne derfor fortælle Zoest, at Meppen kunne få en kamp mod ”La Blaugrana” formedelst 70.000 D-Mark. Det var mange penge for SV Meppen, men klubben slog til og regnede med, at det hele nok skulle løbe rundt med indtægterne fra billetsalget samt tv-rettighederne.

Et ikke uvæsentligt klubskifte – Diego Maradona

Få dage senere skete der dog noget, som Zoest senere beskrev som ”reine Glücksache.” FC Barcelona skrev kontrakt med det argentinske vidunderbarn Diego Maradona, og catalanerne i forvejen havde forpligtet sig til at stille med hele stjerneparaden, som dengang ud over Maradona bestod af bl.a. Allan Simonsen, den notoriske målscorer Quini og Victor Muñoz.

Læs også: Europas bedste – Allan Simonsen og det tyske eventyr

BratwurstFest i Meppen

Interessen for kampen blev så stor, at SV Meppen måtte opsætte interimistiske bænke op på Hänsch-Arena, som på daværende tidspunkt var beregnet til 18.000 tilskuere. På dagen var der dog mindst 22.000, hvilket betød, at tilskuerne sad helt ud til kridtstregerne. De så en veloplagt Maradona komme på banen med politieskorte, hvorefter han tog en bold og underholdte et publikum, der bare kom tættere og tættere på. Alle ville bare have sig lidt Diego.
Banen blev dog ryddet, og Barcelona vandt en forventet ensidig affære med 5-0, hvor både Maradona og Allan Simonsen kom på tavlen. På linket herunder kan du se lidt fra kampen.

Van Zoest udtalte bagefter, at det havde været en fremragende oplevelse, og at Barcelona spillerne efter kampen var gået ud og spist Bratwurst ved pølseboderne. Her delte Maradona et par pølser med Meppens træner Hans-Dieter Schmidt, så hvad Schumacher ikke ville være med til, det kunne verdens bedste nogensinde altså godt.
Efter Schumachers udtalelse reagerede et par Meppen fans for øvrigt ved at parkere en stor lastbilanhænger foran Schumachers hus. På anhængeren havde de påmalet: ”SV Meppen – Das Fussballerlebnis.”
Hvem ville ikke gerne have været tilstede i Meppen den dag?

You may also like
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte
DDR, Die Wende
FDGB-Pokalfinalen 1990 – Mellem Murens fald og Die Wende
Das Wunder vom Wildpark – Det glemte storhold fra Karlsruhe
Bundesliga, Bundesligatrøjerne
Historien bag de tyske klubnavne – Borussia, SV og eV. Hvad betyder forkortelserne?