bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > DFL vil genoptage Bundesligaen – klubber reddet fra øjeblikkelig konkurs
DFL, Christian Seifert

Hvis alt går som håbet, kan Bundesligaen genoptages om mindre end tre uger. Det var den klare umelding fra DFL og klubberne, der dog forsat venter på grønt lys fra politisk side. En aftale med tv-rettighedhavere er også forhandlet på plads, og dermed kan økonomisk trængte klubber ånde lettet op.

Det blev kaldt det vigtigste møde i Bundesligaens historie. For da de 36 klubber i tysk fodbolds bedste rækker og DFL i dag ”mødtes” via en videokonference, var det helt store tema på dagsorden genåbningen af Bundesligaen.

Allerede i løbet af denne uge begyndte der at florere rygter om, at Bundesligaen kunne begynde igen lørdag den 9. maj, og på dagens pressemøde bekræftede chef for DFL, Christian Seifert, at man fra klubbernes og DFL’s side er klar til igen at spille fodbold inden længe.

”Vi vil ikke fastsætte en dato, men Bundesligaen er klar til at bliver genoptaget, uanset om det bliver den 9. maj eller senere. Men det er ikke op til os at finde en dato. Det er politikerne, der skal beslutte det.”

Den 30. april mødes kansler Angela Merkel sammen med de øvrige ministerpræsidenter, og det forventes, at de her vil træffe en endelig afgørelse om, hvorvidt Bundesligaen kan genoptages.

En af de andre ting der også blev vendt på mødet var, hvordan man havde tænkt sig, at kampene rent praktisk skal kunne afvikles. Her kom Seifert ind på, at man vil teste spillerne løbende, og at der ikke var nogen grund til at føle harme over brugen af tests, da professionel fodbold ikke engang vil benytte 0,4 procent af de tests, der er til rådighed på landsplan. Skulle en spiller blive testet positiv for coronavirus, vil det desuden ikke være ensbetydende med, at hele truppen nødvendigvis skal i karantæne.

Derudover gjorde han det også klart, at der ikke var indikationer fra hverken klubber eller spillere om, at de ikke ønskede at spille under disse omstændigheder.

I forhold til spørgsmålet om tilskuere ville Christian Seifert ikke give et bud på, hvornår der igen kan komme tilskuere på stadion, men det kan komme til at tage meget lang tid. Han advarede samtidig fans mod at samles foran stadion, da det i yderste konsekvens kan føre til en aflyst kamp og et nederlag til hjemmeholdet.

Endelig så var der godt nyt i forhold til de økonomisk trængte klubber. DFL bekræftede nemlig, at de har forhandlet en tv-aftale på plads med samtlige tv-rettighedshavere på nær en enkelt.  Det betyder, at klubberne får udbetalt den sidste rate af tv-pengene inden længe, og dermed kan de 13 klubber der var i akut fare for at gå konkurs inden for de kommende måneder for en stund ånde lettet op. Beløbet skal dog betales tilbage, såfremt Bundesligaen ikke færdigspilles.

Udover hjælp til 1. og 2. Bundesliga, kom det også frem, at DFL har støttet 3. Liga og kvindernes Bundesliga med i alt 7,5 millioner euro.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?