bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > DFL vil sænke aldersgrænsen for spillere i Bundesligaen
Youssoufa Moukoko

Når det tyske ligaforbund i slutningen af marts mødes for at drøfte fremtidens Bundesliga, er der gode chancer for, at det indebærer en sænkelse af aldersgrænsen. Det kan betyde, at et stortalent som Youssoufa Moukoko allerede kan debutere i Tysklands bedste række senere i år.

Med 16 år, 11 måneder og en enkelt dag er Nuri Sahin til dags dato stadig den yngste spiller nogensinde til at få debut i Bundesligaen. Men den rekord kan meget vel stå for fald. I hvert fald skriver både BILD og Die Welt, at DFL arbejder på en ændring af reglerne fra den kommende sæson.

Som det er lige nu, skal en spiller tilhøre et U19 hold, og i det kalenderår hvor sæsonen begynder fylde 17 år. Det nye forslag går på, at en spiller blot skal være fyldt 16 år for fremover at få debut. Præcis som man kender det fra eksempelvis Premier League, hvor Harvey Elliott sidste år fik debut for Fulham blot 30 dage efter sin 16-års fødselsdag.

“Grundlæggende synes vi, at det er hensigtsmæssigt at give de unge spillere så meget tid som muligt til deres individuelle udvikling. Men i ekstraordinære tilfælde kan det give mening at bringe stortalenter op på det højeste niveau tidligere, som vi har set eksempler på i udlandet,” lyder det fra Joti Chatzialexiou, der er sportslig leder hos DFB.

Det forventes, at der er opbakning fra noget nær samtlige 36 klubber i de to bedste tyske rækker og ikke mindst fra Dortmund, der har forsøgt at presse på for en regelændring gennem længere tid. Det har de med henblik på at kunne gøre brug af supertalentet Youssoufa Moukoko, der til trods for kun at være 15 år allerede er en fast bestanddel af Dortmunds U19 hold, hvor han har scoret 26 gange i 21 kampe mod modstandere flere år ældre end ham selv. Hvis en regelændring finder sted, vil han altså allerede kunne tørne ud for Dortmund fra den 20. november af næste år, når han fylder 16.

Hvis regelændringen som ventet finder sted, vil den også gælde for klubber i 2. Bundesliga

Læs også: Top 12 – Bundesligaens største talenter

You may also like
Pyroteknik
DFL vil gøre pyroteknik lovligt i Bundesligaen
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
De største talenter i 2. Bundesliga, Ouédraogo
De største talenter i 2. Bundesliga – Fra Ouédraogo og Uzun til Urbig og Faghir