bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – FC Schalke 04: Den 100. udgave af en Bundesliga-klassiker

Optakt: FC Bayern München – FC Schalke 04: Den 100. udgave af en Bundesliga-klassiker

Optakt, Bayern München, højdepunkter

To af Tysklands største traditionsklubber krydser i denne weekend klinger. Bayern har taget de tre point i otte af holdenes seneste ni indbyrdes møder, og Schalke har i Bundesliga-regi ikke slået Bayern siden 2010. Lørdag aften spiller de to klubber deres Bundesliga-kamp nr. 100 mod hinanden, og spørgsmålet er, om Schalke denne gang er stærke nok til at vinde på Allianz Arena?

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Manuel Gräfe
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3 Sport

Holdnyt:

FC Bayern München:

Bayern imponerede i forårets første spillerunde, da de slog Hertha BSC på udebane med 0-4.

Lige siden Phillipe Coutinho kom til Bayern i sommers på en lejekontrakt med en købsoption fra Barcelona på omkring 1 mia. kroner, er der blevet snakket rigtig meget om den lille brasilianer. Han havde lidt svært ved at slå til i starten af sin Bayern-tid, men han har øget sit niveau i løbet af sæsonen. Alligevel går rygterne i denne uge på, at Bayern ikke er interesserede i at forlænge samarbejdet med den brasilianske offensive spiller til sommer.

Coutinho skulle angiveligt ikke være en spiller, de ønsker at beholde i Barcelona, og noget kunne derfor godt tyde på, at den tidligere Liverpool-spiller går et vigtigt forår i møde. Hvis han spiller rigtig godt, kan det være, at Bayern ombestemmer sig, og ellers kunne et strålende forår også hjælpe ham, hvis han skal finde en anden klub til sommer.

Kingsley Coman, Lucas Hernandez, Javi Martinez og Niklas Süle sidder ude til lørdagens aftensbrag med skader, mens det til gengæld er positivt nyt, at Kimmich er tilbage efter at have afsone karantæne

Schalke 04:

David Wagners hold kom perfekt i gang med anden halvdelen af sæsonen, da de sidste fredag spillede 2020’s første Bundesliga-kamp og slog Borussia Mönchengladbach med 2-0.

Schalkes anfører og spirende målmandstalent Alexander Nübel, der den 15. december fik et rødt kort i 1-0-sejren over Eintracht Frankfurt, afsoner lørdag sin sidste karantæne af fire karantæne-dage. Han misser derfor kampen mod sine kommende holdkammerater fra Bayern München.

Alexander Nübel har på kort tid etableret sig selv som en af ligaens dygtigste målmænd, og det må være skuffende for folk med et hjerte for ”die Königsblau”, at han tager til Bayern München til sommer. Det er en historie, der får en til at lede tankerne tilbage på dengang i 2011, hvor Manuel Neuer også skiftede Schalke ud med Bayern München.

Manuel Neuer er lige netop manden, som Nübel er sat til at skulle tage over for, men spørgsmålet er, hvornår han skal det. Det bliver nok ikke allerede til sommer, men spørgsmålet er, hvor mange sæsoner Nübel kommer til at skulle være andenmålmand i Bayern München.

Nübel er som sagt ude med karantæne til lørdagens kamp, mens Salif Sane, Wenston McKennie og Benjamin Stambouli sidder ude med skader.

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies; Thiago, Kimmich, Coutinho; Müller, Lewandowski, Perisic

Schalke 04: Schubert; Kenny, Kabak, Nastasic, Oczipka; Mascarell, Serdar; Caligiuri, Harit, Gregoritsch; Raman

Dom:

Når man kigger på, hvad de to hold har præsteret i løbet af denne sæson, burde det godt kunne blive en tæt kamp, men Bayern har bare i flere sæsoner haft et ekstremt godt tag på ”die Königsblau”. Det kan måske godt blive en tæt affære, men vi tror, at Bayern i sidste ende kommer til at vinde med 2-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg