bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > De spirende tyske talenter på U17-landsholdet

De spirende tyske talenter på U17-landsholdet

Hvem skal man holde øje med i Tysklands talentudvikling? Vi giver et bud på de næste talenter i tysk fodbold fra dette års U17-landshold.

Tyskland er efterhånden godt kendt for sin talentudvikling og flere unge spillere gør sig gældende i Bundesligaen mens landet også i de seneste år har nydt stor succes ved diverse ungdomsslutrunder. Det nyligt overståede U17-VM blev dog ingen udpræget succes for tyskerne, som i 1/8-finalen måtte se sig ekspederet ud af Kroatien.

Med kun fire kampe i bagagen er vurderingsgrundlaget begrænset, men slutrunden i Chile introducerede trods alt et par interessante navne i den tyske U17-trup. Især sejre på 4-1 og 4-0 over hhv. Australien og Argentina vidner om en interessant gruppe, som i fremtiden kan fodre spillere til A-landsholdet.

Vi gennemgår nedenfor fire af de spillere på U17-landsholdet, som spås en særligt lys fremtid på den tyske fodboldscene.

Johannes Eggestein

Uwe Seeler. Gerd Müller. Rudi Völler. Karl-Heinz Rummenigge. Man kan skrive tykke bøger om tyske angrebsstjerner gennem tiden, men siden Miroslav Klose lagde den hvide trøje på hylden efter VM sidste år har Joachim Löw haft svært ved at finde en rigtig 9’er til at erstatte Lazio-angriberen.

Johannes Eggestein kan på den lange bane være manden, der fører Tysklands stolte angribertradition videre. Eggestein gjorde hurtigt opmærksom på sig selv under slutrunden i Chile med fire scoringer i de tre gruppekampe. Tyskerne hungrer efter en angriber i ordets klassiske forstand, en spiller, som exellerer foran mål. Eggestein passer perfekt på jobbeskrivelsen. Det betyder ikke, at hans spil er bygget op omkring målscoring alene. Johannes Eggestein er en mobil angriber med store kvaliteter på bolden, også uden for feltet. Eggesteins talent er dog mest udtalt i afslutningsfasen. Han sparker glimrende med begge ben, og har denne næsten telepatiske evne til at placere sig rigtigt i feltet.

Dette vidner målscoringsstatistikkerne på klubholdet Werder Bremen også om. I U19-ligaen står Eggestein i denne sæson noteret for 12 mål i otte kampe. Den 17- årige angriber vil nu sigte efter at gå i sin storebrors fodspor: 18-årige Maximillian Eggestein har fået 89 Bundesliga-minutter i benene i år. Men førsteholdsdebut er antageligt Johannes Eggesteins lettest opnåelige delmål. I Tyskland beskrives han som det bedste bud på en ny Miroslav Klose.

Felix Passlack

Felix Passlack er stjernen på dette U17-landshold, og tjener som anfører på Christian Wücks mandskab. Han kan gøre sig på begge backer og kanter, og har endda også spillet offensiv midtbanespiller på både klub- og landshold. Netop alsidigheden er én af Passlacks helt store styrker. Dortmund-spilleren er hurtig, sparker godt og har naturlige lederegenskaber, hvilket træner Wücks påskønner: ”Udover hans fodboldevner er det Felix’ karakter, der gør ham så speciel. Selvom han er ung, leder han holdet inde på banen”, sagde Wücks under optakten til slutrunden.

Hjemme i Borussia Dortmund er der enorme forventninger til Felix Passlack. Allerede sidste vinter var Passlack en del af Jürgen Klopps træningslejr på La Manga. ”Dortmunds fremtid er sikret”, proklamerede Klopp i forbindelse med Passlack og landsholdskammeraten Dzenis Burnic’ udtagelse. Dortmund- tilhængerne sammenligner ham med Mario Götze, og flere steder spås Passlack endda en endnu lysere fremtid end Super Mario.

I sommers blev Passlack rykket op på Dortmunds U19-hold, hvor han trods sin unge alder og defensive pligter har scoret syv mål i syv kampe. Disse statistikker har naturligvis løftet en del øjenbryn på Westfalenstadion.

Den 30. juli satte DFB kronen på Passlacks ungdomskarriere, da Dortmund-talentet vandt den prestigefyldte Fritz Walter Pokal, som uddeles til den bedste U19- og U17-spiller i Tyskland en gang om året. Tidligere vindere i U17-kategorien tæller bl.a. Emre Can, Timo Werner og førnævnte Mario Götze.

Passlack forventes i den nærmeste fremtid at blive rykket op på det tyske U19- landshold. På klubfronten har Thomas Tuchel et godt øje til ham, og spilletid for Dortmunds seniorhold er ikke helt urealistisk allerede i denne sæson. Felix Passlack er en ganske unik type. At han er blevet sammenlignet med både Phillip Lahm og Mario Götze vidner om dette. Skal man alligevel drage en parallel mellem ham og en nuværende topspiller, kan Tyskland have deres helt egen, hyperversatile David Alaba løbende rundt på U17-landsholdet.

Constantin Frommann

Ingen opremsning af tyske talenter uden en målmand. Vores naboer fra syd har de seneste år udviklet en glorværdig række af keepere. Constantin Frommann kan blive én af de bedre.

Frommann spillede sig fast ind på Christian Wücks mandskab ved U17-EM i maj. På klassisk tysk manér styrer han feltet med stoisk ro, og er samtidig ferm på stregen. I 2013 skiftede han fra folkeskolen i Achern til en kostskole i Freiburg, og har siden denne sommer repræsenteret SV Freiburg på U19-niveau. Hans præstationer i det sydtyske har sikret ham en tredjeplads i uddelingen af den førnævnte Fritz Walter Pokal for U17-spillere.

Constantin Frommann er skåret, som en tysk målmand skal skæres. I et uhyrligt stærkt felt af unge målmænd kan Frommann tilspille sig en fremtidig rolle på Die Mannschaft.

Vitaly Janelt

Vitaly Janelt var Tysklands midtbanemotor under slutrunden i Chile. Med et Schweinsteiger’sk løbepensum og flere gode offensive aktioner gjorde Janelt sig positivt bemærket, specielt i de to første kampe mod Australien og Argentina. Her blev det således også til to scoringer fra Janelts venstrefod, hvor især 4-1-scoringen mod Australien var af høj kvalitet.

Janelt er opflasket på HSV’s ungdomsakademi, men skiftede forrige sommer til storsatsende RB Leipzig. Her har han bidt sig fast på på U19-holdet, som spiller med i toppen Nord-juniorligaen. Janelt er en klassisk 8’er af den tyske skole. Han er dynamisk, pasningssikker og har en bemærkelsesværdig arbejdsmoral. Janelt er ikke den mest iøjnefaldende spiller i den tyske trup, men arbejder i holdets tjeneste, og skærmer af for mange kontraangreb foran firebackkæden. Til trods for sin defensive årvågenhed har Janelt dog også en tendens til at komme med frem i feltet i løb bag angriberen. Denne manøvre kastede bl.a. en scoring af sig mod Argentina ved slutrunden i Chile.

I Leipzig forventes man at holde Janelt på U19-holdet sæsonen ud. Næste sæson vil man evaluere på, om han er klar til førsteholdsfodbold, og ellers ligner en lejeaftale et sandsynligt scenarie for Vitaly Janelt.

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?
De største talenter i 2. Bundesliga, Ouédraogo
De største talenter i 2. Bundesliga – Fra Ouédraogo og Uzun til Urbig og Faghir