bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysk fodbolds fundament slår revner

Tysk fodbolds fundament slår revner

Betalte Tyskland for at få VM 2006? Der Spiegel siger ja – DFB nej.

Af Lars Andersson, Sport Executive

Hvad koster det at få et VM i fodbold?

Ja, ifølge det ansete tyske magasin Der Spiegel måtte man tilbage i ’nullerne’ betale 6,7 millioner euro, 49,92 millioner danske kroner, for at få VM 2006. Det var i hvert fald, ifølge magasinet, det beløb Deutscher Fussball-Bund (DFB) gav i bestikkelse til asiatiske medlemmer af FIFA’s eksekutivkomité, så de stemte på Tyskland som VM-vært anno 2006. Pengene blev i første omgang finansieret af Adidas’ daværende ceo, Robert Louis-Dreyfus, og dernæst leveret til diverse højtstående FIFA-politikere via forskellige FIFA-konti, hvorefter DFB angiveligt senere betalte pengene tilbage til Adidas.

DFB med præsident Wolfgang Niersbach i spidsen benægter, at det tyske fodboldforbund har udbetalt bestikkelse. Men Franz Beckenbauer, chef for Tysklands daværende VM-organisationskomité, indrømmer, at man har betalt 6,7 millioner euro til FIFA, men det var ikke ’stemmekøb’.

Sagen om det mystiske tyske pengebeløb, og hvad de mange millioner rent faktisk er blevet brugt til, tog yderligere fart forleden, da de tyske skattemyndigheder og politi ransagede DFB’s hovedkvarter og flere privatadresser, herunder Wolfgang Niersbachs hjem, for at finde beviser på skatteunddragelse. Bl.a. præsident Niersbach risikerer nu en sigtelse for skattesnyd.

Den 64-årige Wolfgang Niersbach, der sidder i både FIFA og UEFA’s eksekutivkomité, har hidtil været anset for at være en af de få ’rene’ internationale fodboldpolitikere. Et image, der er godt på vej til at krakelere, idet den tyske fodboldpræsident endnu ikke har været i stand til at forklare, hvad de 6,7 millioner euro rent faktisk blev brugt til…

DFB har meddelt, at forbundet agter at anlægge injuriesag mod Der Spiegel. Alt imens de tyske myndigheder via statsanklageren i Frankfurt altså undersøger forholdene i DFB.

The show must go on

Det internationale fodboldforbund, FIFA, har i årtier været plaget af korruption og nepotisme. De ’kriminelle’ forhold kom for alvor op til overfladen, da FBI tilbage i maj tilbageholdt 14 fodbold-politikere og marketingsdirektører med forbindelser til fodboldens bonede gulve – for dernæst at sigte dem for bedrageri, hvidvaskning af penge m.m. Også de schweiziske myndigheder undersøger ’kriminelle forhold’ i FIFA. Lige som den valgte præsident, Sepp Blatter, og præsidenten for det europæiske fodboldforbund, Michel Platini, er suspenderet fra alle fodboldaktiviteter i 90 dage på grund af en betaling fra FIFA til Platini på to millioner schweizerfranc, 14 millioner danske kroner, for arbejde udført for FIFA i 1999-2002. En betaling, der først fandt sted i 2011 – uden faktura eller kontrakt. Og i øvrigt blot et par måneder efter, at Michel Platini skiftede hest og stemte på Qatar som VM-vært 2022.

Der afholdes præsidentvalg i FIFA 26. februar 2016. Syv kandidater er opstillet – med det asiatiske fodboldforbunds præsident, Sheikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa, som favorit. Han er en del af den regerende royale familie i diktaturstaten Bahrain – og anklages af menneskerettighedsorganisationer i hjemlandet for medvirken til tortur.

VIL DU VIDE MERE OM SKANDALERNE I FIFA, SÅ TJEK IND PÅ WWW.SPORTEXECUTIVE.DK

You may also like
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?