Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (29. runde) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (29. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (29. runde)

I en uge, hvor danskerne i Bundesligaen ikke ligefrem har imponeret, er det rart, at der er lyspunkter at finde i 2. Bundesliga. Her så vi blandt andet to mål af en dansker med langt hår. Vi så også et danskeropgør, der endte med en storsejr til den ene dansker. Som altid får du serveret det forkromede overblik lige her i vores danskerstatus.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:
Oprykkerne fra Ingolstadt skulle vise sig at blive en stor mundfuld for Andreas Christensen og Gladbach lørdag. Faktisk også for stor en mundfuld. Gladbach tabte kampen 1-0, og AC spillede ikke sin bedste kamp i det tyske. Han spillede som så mange gange før i midten af et centralt forsvar med tre mand. Normalt har AC været meget på bolden og sikker i sin boldomgang. Ingen af delene gjorde sig rigtig gældende for denne kamp. F.eks. ramte AC kun en medspiller med 57 % af sine afleveringer. Af mere positive ting kan det nævnes, at han lykkedes med alle sine tre tacklinger, og at han stod for fem clearinger.

Det var ikke nogen dårlig kamp for danskeren, men han var ikke helt på det ellers så høje niveau, vi ofte har set fra ham i denne sæson.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:
Vi kan sådan set gøre det kort om Frederik Sørensen. Han har problemer med låret, og derfor kunne han ikke spille fodbold i Kölns kamp i weekenden mod Leverkusen. Kampen vandt Leverkusen, så mon ikke Köln ville have nydt også at have haft Frederik Sørensen til rådighed?

Hvornår vi kan forvente Frederik Sørensen tilbage på grønsværen igen, kan man ikke sige på nuværende tidspunkt. Sørensen er dog på vej tilbage efter en skade, så det er forhåbentlig ikke lang tid, vi må vente.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:
Werder Bremen spillede en uhyre vigtig kamp i weekenden, da de mødte Augsburg, som de kæmper hårdt med i bunden. Augsburg vandt kampen 2-1, hvormed de nu har indtaget 15. pladsen, og dermed har de sendt Werder Bremen ned på en 16. plads, hvilket medfører et play off-spil om at blive i ligaen for Werder Bremen, hvis stillingen ender som nu.

Hvad angår kampen og Vestergaards præstation i denne, så kan man sige noget af det samme, som man sagde om Andreas Christensen. Vestergaard spillede ikke sin bedste kamp, men han faldt heller ikke igennem på nogen måde. En af de ting, der er værd at nævne for kampen, er, at Vestergaard havde tre skud i kampen, hvilket var næstflest af alle på banen. To af disse skud ramte målet, men Vestergaard var desværre ikke i stand til at omsætte skuddene til mål.

Herudover vandt Vestergaard fem hovedstødsdueller og en enkelt tackling.

Det skal blive rigtig spændende at følge med i nedrykningsduellen i de resterende kampe af sæsonen, og især hvordan det går for de danskere, der er involveret i den.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:
For første gang i fem kampe blev det i weekenden ikke til et nederlag for Hannover 96. Det blev dog heller ikke til en sejr. Holdet spillede 2-2 med Hertha Berlin. Om det er fordi, holdet har fyret Thomas Schaaf og ansat Daniel Stendel som midlertidig træner, skal være usagt, men det har da muligvis haft en indvirkning.

Leon Andreasen er fortsat skadet, hvorfor der ikke er noget at berette om ham. Modsat forholder det sig med Uffe Bech, den anden dansker i Hannovers trup. Bech er netop kommet tilbage fra en skade, og han var i weekenden foretrukket i startopstillingen. Uffe Bech var blevet valgt til venstrekanten i Hannovers 4-2-3-1. Her spillede han ikke nogen god kamp. Han havde et enkelt skud på mål, og efter 26 minutter tilegnede han sig et gult kort. Efter 54 minutter i kampen blev han skiftet ud, og dermed brugte Bech ikke den første kamp under den nye træner til at gøre sig selv positivt bemærket. Efter kampen kom det frem, at han igen er blevet skadet, så det har på ingen måder hverken været Bechs eller Hannovers sæson.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04
Minsandten om ikke Pierre-Emile Højbjerg startede inde i Schalkes kamp mod Dortmund i weekenden. Det hang muligvis sammen med, at Leon Goretzka er i genoptræning efter en skulderskade, men lidt har også ret. I hvert fald ville det være dumt ikke at glæde sig over en startplads til Pierre-Emile. Kampen endte 2-2.

Det var ikke Pierre-Emiles bedste kamp for Schalke for at sige det lige ud. Han havde meget boldbesiddelse, faktisk næstmest af alle, og han ramte en medspiller med 87 % af sine tacklinger. Mindre flatterende var det, at han forsøgte sig med fem driblinger men kun lykkedes med to af dem. Samtidig blev han også driblet forbi tre gange. Herudover blev bolden stjålet fra ham to gange, og et gult kort fik han raget til sig i det 71. minut. Han blev dog på banen gennem hele kampen.

Som sagt var det ikke Pierre-Emiles bedste kamp, men det er heller ikke altid let at toppræstere, når modstanderen hedder Dortmund.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:
Har man frekventeret danskerstatus fra tid til anden efter vinterens transfervindue, vil man kunne gætte, hvad der nu følger i teksten om Emil Berggreen. Han er fortsat skadet, hvorfor han naturligvis ikke har været i kamp, og hvorfor der ikke er noget at berette om ham.

Vi håber naturligvis stadig på en snarlig tilbagevenden til banen for Emil Berggreen. Vi er snart ret utålmodige med at se ham i aktion i Bundesligaen.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:
Folk med kendskab til dansk fodbold eller Nicklas Bendtner i det hele taget vil vide, at der heller ikke er noget at skrive om Nicklas Bendtner i denne omgang. Han er de facto ikke længere en del af Wolfsburgs trup, og eftersigende arbejder parterne på at ophæve kontrakten, så Bendtner kan blive helt fri.

Hvad der skal ske med Bendtner, kan vi ikke sige noget om, men han kommer næppe til at spille mere Bundesligafodbold i denne sæson.

Noter fra 2. Bundesliga:

Selvfølgelig skal vi også danne os et overblik over, hvordan danskerne i 2. Bundesliga har klaret sig i weekenden.

Der var et reelt danskeropgør, da Nicklas Helenius og Paderborn fredag mødte Jakob Busk og Union Berlin. Den duel trak Jakob Busk sig bedst ud af. Union Berlin vandt hele 4-0, hvormed vi naturligvis også kan regne ud, at Nicklas Helenius ikke kom på måltavlen i denne weekend. Ydermere blev han skiftet ud i pausen.

Endnu en gang må vi desværre berette, at Niki Zimling ikke er blevet sin skade kvit, hvorfor han ikke var i aktion for FSV Frankfurt i denne weekend.

Yussuf Poulsen var forrygende i sin kamp for RB Leipzig, da de mandag slog Fortuna Düsseldorf 3-1. Yussuf Poulsen scorede to af målene, mens han lavede assisten til det sidste, så han var uden tvivl man of the match. Han pådr

You may also like
Sådan går det danskerne i Bundesligaen: Oktober 2021
Danskeroverblik: Kaptajn Delaney, Svenssons svendestykke, skadede danskere og muligt gennembrud til Nartey
Danskeroverblik – sådan går det danskerne i Bundesligaen (september-oktober 2020)
Overblik – Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen