Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskeroverblik: Derbyhelt-Delaney og kommende klubskifter - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskeroverblik: Derbyhelt-Delaney og kommende klubskifter

Julen nærmer sig, og inden julemaden sættes på bordet, skal vi da lige have en status på, hvordan danskerne i Bundesligaen- og 2. Bundesligaen klarer sig. Flere spillere kan se sig frem til en julepause, hvor de skal overveje fremtiden, da en håndfuld af danskerne ikke spiller meget fodbold i øjeblikket.

 

Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Delaney var ikke med i Der Klassiker mod Bayer München, hvor både Weigl og Dahoud blev foretrukket frem for danskeren, der kun fik de sidste par minutter, da føringen skulle forsvares hjem. Det var et forsøg fra Favres side på at få en mere boldsikker spiller ind på holdet til at tage trykket af Bayerns pres. Siden den kamp har Delaney dog sat sig noget så markant på pladsen ved siden af Axel Witsel og har fået fuld spilletid i Bundesligaen lige siden, hvor vi bestemt ikke må glemme, at han har scoret sit første mål i den Schwarz-Gelbe-trøje. Det skete i Revierderbyet mod Schalke, og hvis der er noget, der kan give dig helte status i Dortmund, så er det fight og mål mod rivalen.

I Champions League har danskeren med nr. 6 på ryggen ikke spillet alverden siden sidst, og i den seneste kamp mod Monaco sad Delaney over med en mindre skade – dog intet alvorligt, da han var med i weekenden i Bundesligaen.

Kampe: 18
Mål: 1
Assists: 3

 

Jacob Bruun Larsen – Borussia Dortmund

Jacob Bruun Larsen fik som bekendt en drømmestart på denne sæson, hvor han lavede mål i både Bundesligaen og i Champions League. De tre scoringer og to oplæg faldt alle inden for en uges tid, og siden har der været lidt mere stille på lige netop den front. Bruun Larsens arbejdsraseri gør ham dog fortsat til en skattet medarbejder i Lucien Favres øjne, og danskeren har fået masser af spilletid.

Siden kampen mod Schalke har Jacob Bruun Larsen dog siddet ude med knæproblemer, og spørgsmålet er hvor meget, han kommer til at spille i de sidste par kampe inden jul. Konkurrencen på pladsen er høj, hvor portugisiske Guerreiro senest er begyndt at byde sig til, mens Pulisic stadig varmer bænk det meste af tiden. For danskeren gælder det nu om at lægge små skavankerne bag sig og så komme helt op i omdrejninger igen i løbet af vinterpausen.

Kampe: 14
Mål: 3
Assists: 2

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Sidst vi så nærmere på Yussuf Poulsen og resten af danskerne, var Yussuf brandvarm, da han lige havde lavet to mål mod Leverkusen. Det var også de sidste to scoringer indtil weekenden, hvor to ny scoringer mod Mainz sendte Yussuf Poulsens sæsontotal op på flotte otte mål.

Generelt har Yussuf Poulsen haft en flot sæson og været en af de mere stabile kræfter på et Leipzig mandskab, der stadig svinger meget, og som for nylig røg ud af Europa League efter en på alle måder skuffende europæisk kampagne. Yussuf Poulsen har ikke kun leveret noget at snakke om på banen, men har også mere eller mindre direkte leveret kritik af sine medspillere i situationer, hvor de ifølge danskeren ikke har leveret godt nok.

Kampe: 25
Mål: 11
Assists: 5

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach

Andreas Poulsen har en forholdsvis god statistik på Regionalliga West-holdet, hvor han spiller fra start hver gang, han er med på holdet. Den unge dansker har stadig ikke fået sin debut på førsteholdet i Gladbach, men die Fohlen er hårdt ramt af skader i øjeblikket, så måske det kan blive til en bænkplads i en af de sidste to kampe.

Der har ikke været så mange kampe i Regionalliga-West, og derfor har Poulsen også kun spillet én enkelt kamp siden sidste overblik.

Kampe: 8 (Alle hos reserverne)

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Frankfurt har taget fusen på de fleste, da de har gjort rent bord i Europa Leagues gruppespil i denne sæson, og ikke mindst de mange fans på hjemme- og udebane har givet positiv opmærksomhed til Frankfurt.

Det er selvfølgelig meget positivt, og for Frederik Rønnows vedkommende kan han også trække en lille smule på smilebåndet, da Rønnow stod den sidste udekamp mod Lazio, som holdet vandt 2-1. Godt nok var gruppen afgjort på forhånd, men Rønnow må i øjeblikket takke pænt for de minutter, han får mellem stængerne, da det er ikke for mange.

Kampe: 6
Clean Sheets: 3

 

Emil Berggreen – FSV Mainz

Emil Berggren er nu gået glip af 13 kampe i denne sæson pga. en muskelskade, der i skrivende stund har påvirket danskeren i 86 dage. Berggren bliver bare ved med at være uheldig, og vi kan ikke andet end håbe på, at Emil Berggreen snart kommer ud af sit skadeshelvede. Som nævnt før så udløber kontrakten med Mainz til sommer, og mon ikke det trækker op til et farvel til Berggreen

Kampe: 0

 

Frederik Sørensen – FC Köln

Nu er der ikke vildt lang tid til, at transfervinduet igen åbner i Tyskland, og dermed kan Frederik Sørensen forhåbentligt snart begynde at se frem ad. Det er ingen hemmelighed, at forsvarsspilleren ikke er tilfreds i Köln, hvor han pga. et ønske om forlade klubben, ikke har spillet nogen rolle hos træner Markus Anfang.

Det er således kun blevet til sølle 105 minutter i denne sæson, og da Köln i forrige runde slog Jahn Regensburg med 3-1, kom Frederik Sørensen på banen de sidste 12 minutter – ikke noget at råbe hurra for.

Mon ikke der er en anden klub, der kunne tænke sig at få glæde af Frederik Sørensens kvaliteter – måske en anden klub i 2. Bundesliga? Vi får at se…

Kampe: 3

 

Nikolas Nartey – FC Köln

Gedebukkene stormer mod oprykning til Bundesligaen, men ligesom med holdkammerat Frederik Sørensen, er det ikke den store aktie, Nikolas Nartey har i succesen. Danskeren har endnu ikke været en del af førsteholdstruppen i denne sæson, og han får primært sine minutter hos reserverne, hvor han er blevet noteret for enkelt assist.

Kampe: 8
Assist: 1

 

Jakob Busk – Union Berlin
Ligesom et par af de andre danskere må Jakob Busk også se frem til transfervinduets åbning, da han endnu ikke har spillet en kamp i dette efterår. Det er det hårde liv som anden keeper i en klub, som både Busk og Rønnow oplever i øjeblikket, derfor skal Busk i hvert fald forsøge enten at blive at solgt – eller måske bare lejet ud, så han kan få nogle flere minutter.

Kampe: 0

 

Asger Sørensen – Jahn Regensburg

Vi må virkelig lette på hatten for Asger Sørensen endnu en gang. Den 22-årige dansker har spillet samtlige minutter for Jahn Regensburg i denne sæson, det er altså over 1500 minutter! Lidt afhængig af øjnene der ser, har Jahn Regensburg tabt blot en enkelt kamp af de seneste ni, mens det omvendt også blot er blevet til en enkelt sejr i seneste periode. Hele syv uafgjorte kampe rykker desværre ikke alverden i tabellen, hvor de indtager en midterplacering ved vinterpausen. Den unge dansker, hvis lejeaftale udløber til sommer, er stadig et godt bud på en spiller, der til sommer bliver en del af Niels Frederiksens trup til U21 EM.

Kampe: 17
Assists: 2

 

Brian Hamalainen – Dynamo Dresden

Hamalainen har med undtagelse af to kampe også spillet fuld tid for Dynamo Dresden i denne sæson, og selvom holdet har lukket fem mål ind de seneste to kampe, fortsætter Hamalainen med at være fast mand for østtyskerne, der ligesom Jahn Regensburg ligger i midten af tabellen med afstand til både bund og top.

Kampe: 16

 

Vil du en tur ned og se forrygende fodbold og de mange danskere i enten 1. eller 2. Bundesliga, så kan du lige nu få tre uforpligtende tilbud på din næste fodboldrejse

 

 

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Union Berlin, optakt
Sæsonoptakt: Union Berlin: Jerndefensiven med CL-bold på programmet
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt