bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 20 mærkværdige facts fra Bundesligaen
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen

Fodbolden ligger stille, og det har man hos kicker udnyttet til at dykke ned i mærkværdige statistikker fra sæsonen, som ingen rigtig ved om bliver færdigspillet eller ej. Vidste du eksempelvis, at der er størst chance for at bliver Bundesligaspiller, hvis du hedder Kevin til fornavn?

De fleste har fodboldabstinenser i øjeblikket, og der er der helt sikkert også nogle, der har på mediet kickers Bundesliga-redaktion. I hvert fald har de sat sig ned og set nærmere på mærkværdige statistikker indtil videre i Bundesligaen, hvor de blandt andet har fundet ud af, hvem der er løbet i offside flest gange, hvem der har kastet flest indkast, hvem der løber langsomst og andre mærkværdige statistikker.

Vi har samlet dem herunder:

 

Løbet flest gange i offside
Måske kommer det ikke bag på dig, men her er RB Leipzigs Timo Werner den, der må påtage sig førertrøjen. Hele 35 gange har den tyske angriber opholdt sig på den forkerte side af forsvarsspillerne.

 

Hvem har begået flest straffespark?
Det er nok ikke en titel, som man er bestemt stolt af at have stående på sit cv, men ikke desto mindre deler Herthas Dedryck Boyata og Kölns Kingslet Ehizibue den titel. Tre straffespark hver har de begået.

 

Tilkæmpet sig flest straffespark
Werder Bremens Davy Klaasen og Augsburgs Florian Niederlechner har hver formået at tilkæmpe sig to straffespark hver indtil videre i Bundesligaen, hvilket er flest af alle.

 

Hånd på bolden flest gange
De fleste vil mene, at det er til at kende forskel på håndbold og fodbold, men måske er det ikke så ligetil. Wolfsburgs Wout Weghorst er i hvert fald den spiller, hvor dommeren har fløjtet flest gange for hånd på bolden, nemlig hele syv gange. Heldigvis, kan man sige, for Wolfsburg er Weghorst angriber, så det koster sjældent det store.

 

Flest indkast
Union Berlins Christopher Lenz har kastet hele 293 indkast i 24 kampe, hvilket vil sige, at venstrebacken i gennemsnit kaster hele 20 indkast pr. kamp!

 

Hvem har gået ind i flest nærkampe – uden at tabe dem?
Det gælder om at have fysikken i orden, og det har Leipzigs Ethan Ampadu, der har vundet seks dueller i træk – men han har til gengæld også kun spillet 78 minutter, hvilket vil sige, at han heller ikke har haft så lang tid til at tabe en duel. Tallet snyder derfor en smule. Det gør talentet dog ikke, da vi tidligere har udråbt Ampadu som en af Bundesligaens største talenter

 

Hvem har gået ind i flest nærkampe – uden at vinde dem?
Det gælder om ikke at være bange for noget som forsvarsspiller i Bundesligaen, og nogle gange koster det blod, sved og tårer. Man skal bestemt ikke trække sig fra en duel, selvom man måske ikke har den bedste fysik. Det kan Paderborns kantspiller Dennis Jastrzembski nikke genkendende til, da han har rekorden på fem dueller – uden at vinde en eneste.

 

På banen uden at røre bolden
En lidt kedelig titel, som Schalkes Maik Thiaw har fået fat i her. Oftest er der tale om ligegyldige indskiftninger – oftest for at få tiden til at gå – og det var også tilfældet, da Malik Thiaw blev skiftet ind i Schalkes kamp mod Hoffenheim den 7. marts, hvor han altså heller ikke nåede at røre bolden, før dommerens fløjte lød. Det samme er i øvrigt sket for Leverkusens Joel Pohjanpalo, der måske af samme grund siden er skiftet til HSV på leje.
I sidste sæson prøvede danske Nikolas Nartey noget lignende, da han blot fik syv sekunder i sidste sæson for Köln i 2. Bundesligaen – selvsagt uden at røre bolden.

 

Ingen held i sprøjten
Det er alment kendt, at man skal skyde for at score, men det er nemmere sagt end gjort, hvis man rent faktisk skal have nettet til at blafre. Det kan Union Berlins Robert Andrich i den grad genkende, da han har skudt på mål hele 40 gange med 0 mål til følge.

 

Flest chanceskabende afleveringer – uden en assist til følge
Det er træls, når man leverer en bold på en sølvfad til en af sine holdkammerater, og de så ikke sparker bolden i æsken. Netop det har Mainz´ Aaron prøvet hele 29 gange.

 

Flest afleveringer uden en fejlaflevering
Dortmunds unge midterforsvarer Leonardo Balerdi indtager her førstepladsen, hvor han har leveret 18 afleveringer i træk uden en eneste fejlaflevering i blandt. Balerdi havde dog nok gerne udskiftet en vellykket aflevering eller to med mere spilletid, da argentineren trods store forsvarskvaler hos BVB blot har fået 12 minutters spilletid i denne sæson.

 

Flest frispark – uden en advarsel
Det gælder oftest om at kende dommerens grænse i forhold til, hvornår han hiver kortene frem. Den hårdfine grænse har Wolfsburgs William formået at finde, da han har lavet hele 30 frispark – vel og mærke uden at det har ført et kort med sig.

 

Flest frispark imod
Neymar kender det, Messi kender det – og det samme gør Amine Harit fra Schalke. Nemlig at der bliver begået frispark mod en konstant. Der er nemlig begået frispark mod Schalke-angriberen 67 gange i indeværende sæson.

 

Flest begåede frispark
Måske er der en sammenhæng, men Union Berlins Robert Andrich, der også har problemer med at få nettet til at blafre, er også den spiller i Bundesligaen, der har begået flest frispark. 53 af slagsen, hvilket i øvrigt har kastet 9 advarsler af sig.

 

Flest skud på overliggeren
Følelsen af at man rammer bolden perfekt, kan ikke sammenlignes med noget andet – til gengæld er det yderst skuffende at se, at den så rammer overliggeren i stedet. Det har Kai Havertz og Serge Gnabry begge prøvet fire gange i sæsonen – stolpe ud for de to offensive profiler fra henholdsvis Leverkusen og Bayern München.

 

Langsomste spiller
Nok den titel som de færreste har lyst til at få fingrene, men ikke desto mindre må Nuri Sahin fra Werder Bremen påtage sig denne titel. Sahins topfart, hvis vi da kan kalde den det, er målt til 27,65 km/t, hvilken er den langsomste topfart i ligaen. Det er værd at nævne, at man kun har set nærmere på spillere, der har spillet  minimum halvdelen af spilleminutterne i Bundesligaen. Ellers var klubkammerat Claudio Pizarro formegentlig ”løbet” med den rekord.

 

Flest spilleminutter – uden at score
Frankfurt-spilleren, Makoto Hasebe, er den spiller, der i indeværende sæson har spillet flest minutter uden at få bolden i nettet. Hele 1411 minutter har japaneren spillet, og ja, så kan man selv regne Tore pro. Spiele ud…

 

Flest optrædener – uden at starte inde
Ahmed Kutucu kenderfølelsen af at blive skiftet ind. Hele 17 gange har han været i aktion i indeværende sæson – men han har endnu ikke fået chancen for at vise sig fra start. Ikke engang efter et mål og en assist i Hinrunden mod Paderborn på 23 minutter, var nok til at få ham i startopstillingen mod Mainz runden efter.

 

Flest kampe uden at have vundet
Denne kedelige rekord besidder Paderborns keeper Jannik Huth, der sammen med Werder Bremens Finn Bartels begge har spillet seks kampe uden at vinde en eneste af dem.

 

Det mest brugte fornavn
Vidste du, at Kevin er det mest benyttede fornavn på spillere i Bundesligaen i denne sæson? Hele otte spillere hedder Kevin til fornavn, med følgende efternavne: Akpoguma, Kampl, Mbabu, Möhwald, Stöger, Trapp, Vogt og Volland. Nr. 2 i rækken er Lukas, som der er seks, der hedder til fornavn, mens fem hedder Lucas med c.

 

You may also like
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Øl, stadionplatte, promillegrænse
Bundesligaen indfører en promillegrænse for den kommende sæson
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Sæsonoptakt: 1. FC Köln – Baumgart Ball i ny fase
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?