bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > 2. Bundesliga oktober 2021: Danske angribere i toppen af tabellen
2. Bundesliga

Toppen i 2. Bundesliga er ved at sætte sig. To mandskaber – nemlig Jahn Regensburg og St. Pauli – er gået i udbrud. Schalke 04, HSV og især Werder Bremen leder fortsat efter det spil, der skal gøre dem til en del af oprykningskampen. Aue har fået sæsonens første sejr, og Nürnberg er ikke længere ubesejrede. Endelig så har en udlejet FC Midtjylland-spiller for alvor fået gang i målscoringen.

Den ”brune-hvide” del af Hamburg har en fest for tiden. På Millerntor har St. Pauli foreløbig gjort rent bord med seks sejre ud af seks mulige, og selv om resultaterne på udebane har været noget mere ordinære, så topper St. Pauli ligaen med fem point ned til 4. pladsen. Klubben samlede således 10 ud af 12 mulige point i oktober måned.

Oven i købet så viste Simon Makienok endda, at han ikke kun kan score mod HSV. Danskeren noterede sig for en enkelt scoring mod Hansa Rostock i forrige runde og var endda tæt på at blive matchvinder i weekendens kamp ude mod Werder. Makienok scorede til 2-1 i overtiden, men målet blev underkendt, da VAR viste, at han havde hånden på bolden inden scoringen.

Regensburg ligger nummer to i 2. Bundesliga – kun et enkelt point efter St Pauli. Holdet fra Bayern med Andreas Albers på holdet har kun tabt en enkelt kamp og er fortsat et godt bud på top 3.

Alene på 3. pladsen ligger Schalke 04  men forfølgerne er tæt på. ”Die Knappen” kæmper fortsat med at få spillet til at flyde og er lidt for afhængige af de mål, som Simon Terodde står for.

Læs også: Det nye Schalke – på vej mod bedre tider

På de følgende pladser finder man Paderborn, Nürnberg, Darmstadt og HSV der alle kæmper lidt med ukonstante resultater.

På topscorerlistens førsteplads har Simon Terodde fået følgeskab af Paderborns Sven Michel – begge med 11 mål. Guido Burgstaller fra St Pauli ligger på 3. pladsen med 10 træffere. Bagfra kommer den udlejede FCM spiller Luca Pfeiffer dog stærkt med ni mål, hvoraf de seks er scoret i oktober måned.

I sidste måned spurgte jeg, om HSV mon kunne sætte en fornuftig serie i gang. Siden har HSV faktisk ikke tabt, men klubben må erkende, at vejen tilbage til Bundesligaen ikke er brolagt med uafgjorte resultater. ”Die Rothosen” har vundet tre flotte sejre ude mod Schalke, Werder Bremen og Paderborn, men har til gengæld også smidt point mod bundholdene Aue og Holstein Kiel samt spillet hele syv kampe uafgjort. Blandt andet derfor er HSV allerede er syv point bag bysbørnene fra St. Pauli.

Subtoppen er dog stadig så tæt, at holdene fra 4.-10. pladsen fortsat kan drømme om oprykning, hvis de rammer en god stime.

I bunden er nyoprykkede Ingolstadt isoleret med sølle fem point. Aue vandt i forrige runde opgøret mod netop Ingolstadt og fulgte det op med et fint point på en svær udebane mod Hannover.

Storkene fra Kiel har fået stoppet blødningen, men de må ligesom HSV erkende, at det er svært for alvor at rykke frem i tabellen, når man spiller hovedparten af sine kampe uafgjort.

De to andre oprykkere og tidligere DDR klubber Hansa Rostock og Dynamo Dresden ligger fortsat med afstand ned til de kedelige pladser på hhv. 12. og 13. pladsen. Kampen om at undgå nedrykning er dog så tæt, at alle fortsat kan komme i fedtefadet, hvis resultaterne udebliver.

2. Bundesliga i den næste måned

November måned byder på grund af landskampspausen kun på tre runder. Førerholdet fra St. Pauli lægger ud mod Sandhausen hjemme, men har bagefter to svære udekampe mod Darmstadt og Nürnberg. Her vil det for alvor vise sig, om ”Die Kietzkicker” er langtidsholdbare og måske igen skal være ”Freudenhaus der Bundesliga”.

Regensburg har i november to overkommelige hjemmekampe men skal midt imellem dem møde HSV ude.
I runderne 13 og 14 møder Werder Bremen henholdsvis Nürnberg og Schalke 04. Det ligner Werders sidste chance, hvis de for alvor vil være en del af oprykningskampen.

Schalke 04 møder inden Bremen-kampen Darmstadt hjemme, så runderne i november skal nok give os en del svar på, hvem der fortsat kan drømme om oprykning.

I bunden af 2. Bundesliga har både Sandhausen og Aue et svært novemberprogram, hvorimod Holstein Kiel har nogle på papiret lidt lettere kampe. Måske kan ”Die Störche” i løbet af måneden slå et hul ned til de tre nederste pladser, mens de to førstnævnte må skrabe det sammen de kan og måske håbe på, at Hannover 96, der stille og roligt er blevet et bundhold, fortsat har problemer med at vinde sine kampe.

You may also like
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
VfL Bochum, Ruhrstadion, fodboldrejse, optakt
VfL Bochum – Was für ein Comeback
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?