bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Weston McKennie (Schalke 04) mod Davy Klaassen (Werder Bremen)

Ugens duel – Weston McKennie (Schalke 04) mod Davy Klaassen (Werder Bremen)

Der er meget på spil, når Schalke 04 og Werder Bremen tørner sammen på Veltins Arena på lørdag. Her har begge hold brug for en sejr, og vinderen af duellen på midtbanen mellem Weston McKennie og Davy Klaassen kan meget vel afgøre klubbernes skæbne i denne sæson.

Efter at Davy Klaassen er kommet tilbage fra sin karantæne, har han imponeret for Werder Bremen, og Klaassen får derfor en afgørende betydning i kampen mod Schalke 04. Både i sejren over Freiburg og i den uafgjorte kamp mod Borussia Mönchengladbach, har hollænderen været god i den defensive del af spillet, hvor Klaassen har vundet 22 dueller på midtbanen og været medvirkende til, at Werder Bremen har holdt nullet. Noget de ellers ikke er forvente med i det nordtyske.

Davy Klaassen viste også i kampen mod Freiburg, hvor afgørende han er i det offensive spil. Her var han arkitekten bag Werder Bremens enlige mål, da han lagde op til Leonardo Bittencourts scoring.

Det skal ikke lyde som om, at Klaassen er et imponerende trumfkort for Werder Bremen. Han har kun lagt op til fire mål hele sæsonen, men det er stadig flest af alle hos Werder Bremen, som viser, at det skal komme fra Klaassen.

Hollænderen kan meget vel få nemmere betingelser på lørdag, hvor Schalke 04´s defensiv nærmest har haft holdt åbent skydetelt siden Bundesligaen startede op igen. Amerikanske Weston McKennie skal af den grund sørge for at beskytte sit holds forsvar, ligesom han gjorde i flere perioder mod Fortuna Düsseldorf.

Weston McKennie er den spiller hos de kongeblå, der har erobret flest bolde de seneste kampe, men amerikanerens statistik har ikke været imponerende. I de to første kampe efter coronapausen brød han modstandernes spil syv gange, men det havde ikke den store betydning i nederlagene mod Dortmund og Augsburg.

Selvom det endte med et 2-1 nederlag, så det bedre ud for McKennie i den seneste kamp mod Fortuna Düsseldorf, hvor amerikaneren endda kom på tavlen og erobrede bolden seks gange. Faktisk er to af de seneste tre Schalke scoringer sat ind af amerikaneren.

I kampen mod Werder Bremen skal Winston McKennie vinde duellerne på midtbanen, hvis Schalke 04 skal undgå endnu et nederlag. Det er ikke uden betydning for Schalke 04, hvorvidt det lykkedes eller ej. Klubben fra Gelsenkirchen er for så vidt stadig med i kampen om de europæiske pladser, og de kan derfor ikke tåle flere nederlag.

Det kan dog blive et problem for McKennie, da han ikke været prangende med sine tacklinger, som er en af hans svaghedspunkter. Det er sjældent amerikaneren går hårdt ind i en tackling, og derfor skal Klaassen ikke forvente at blive ”sparket ned” af McKennie.

Ligesom Fortuna Düsseldorf gjorde i onsdags, skal Werder Bremen og Davy Klaassen have en aggressiv tilgang, da det kan overrumple McKennie på midten og skabe chancer mod Schalke 04. Werder Bremen skal undgå at spille med høje bolde i deres offensive spil, da Klaassen får problemer med at vinde den duel mod McKennie.

Udfaldet af duellen mellem Winston McKennie og Davy Klaassen kan meget vel også være en indikator på, hvem der får sejren på lørdag. 3 vigtige point, som kan bidrage til Werder Bremens overlevelse eller hjælpe Schalke 04 ud i Europa.

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2019/2020:

 

Weston McKennie:

Kampe: 23.

Bolderobringer: 40 (1.7 per. kamp)

Dueller vundet: 50.5 % af 440 dueller.

Luftdueller vundet: 61.4 % af 114 dueller.

 

Davy Klaassen:

Kampe: 26.

Assist: 4.

Nøgleafleveringer: 31 (1.3 per. kamp)

Dueller vundet: 52.2 % af 439 dueller.

Luftdueller vundet: 56.4 % af 55 dueller.

 

Få spiltips til samtlige af Bundesligaens kampe hos SpilXperten

 

Foto: Werder.de og Schalke04.de

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
optakt, Hertha, Højdepunkter
Optakt til 20. spillerunde i 2. Bundesliga: Zorniger i zonen og Hertha mod HSV
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
Schalke 04, maskot, Comebacks
Bilans efter efterårssæsonen i 2. Bundesliga: Schalke dumper og topkarakter til Kiel