Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Da havnebyens spøgelser igen lagde til kaj - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Da havnebyens spøgelser igen lagde til kaj

Da havnebyens spøgelser igen lagde til kaj

HSV, Hamburger SV, optakt

Manden i den hvide skjorte og sorte seler ligner en hvileløs ulv. Rundt i cirkler vandrer han om den stakkels mand bundet fast til stolen, der bare er tvunget til at se på, mens det uundgåelige er ved at ske. Med sin raspende stemme, uden et sekund af tvivl i sit sind, siger han:

I don’t really give a good fuck what you know or what you don’t know. I’m gonna torture you anyway. 

Manden i stolen vrider sig uroligt frem og tilbage i et forgæves forsøg på at komme fri. Men hvad skulle han dog opnå ved det? Gaffatape over munden; katten der holder musen i halen. Radioen bliver tændt. Ud af højtalerne brager 70’erne.

 

Well I don’t know why I came here tonight,

I got the feeling that something ain’t right,

I’m so scared in case I fall off my chair,

And I’m wondering how I’ll get down the stairs,

Clowns to the left of me,

Jokers to the right, here I am,

Stuck in the middle with you

 

Glimt af i går

Vi hopper et øjeblik fra Reservoir Dogs og Michael Madsens glansscene til en scene der udspillede sig i går cirka 22:20 på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart.

Timo Letschert ligger på alle fire. Kameraet zoomer længere ind på den hollandske stopper, der umiskendeligt ligner, at han er på randen af tårer. Cirka ti meter bag ham render Gonzalo Castro rundt. Konsumeret af glæde. I hånden har han sin trøje. Flået af i ren eufori efter hans mål har sikret Stuttgart en sejr, der kan vise sig umådeligt vigtig i kampen om oprykning.

Det er anden kamp i træk, at HSV smider point i overtiden. Også Greuther Fürth fik æren af at dumpe kilovis af salt ned i det åbne sår, der først lindres, når duften af landets bedste række igen præger Hamburg. Mod Fürth betød det ’kun’ et point, mens realiteten er, at nederlaget til Stuttgart betyder, at HSV nu er tilbage på tredjepladsen med Heidenheim lige i hælene. Tre point smidt på den mest hjerteskærende måde mod sin nærmeste konkurrent – selvfølgelig er det HSV, der finder nye måder at pine egne fans på.

Og så tilbage til Michael Madsen.

Manden med de sorte seler starter med at danse til musikken. Giver et show til ære for manden i stolen. Lidt moonwalk og lidt sang og så en 360 graders vending på stedet. Til tonerne af omkvædet går han i gang med at snitte løs. Mens ordene Stuck in the middle with you bliver gentaget, stikker han kniven ind flere gange, indtil kulminationen, hvor øret skæres af. På ægte Tarantino’sk maner slutter han med en legendarisk one-liner, som i denne metaforik meget vel kunne være alle de andre tyske fodboldfans reaktion til endnu en HSV-nedsmeltning:

Was that as good for you, as it was for me?”

Vores job, når vi dækker dette er ofte at se det store billede. Og dette billede kunne meget vel have Edward Munchs signatur, for der begynder at tegne tydelige tråde til sidste sæson, hvor HSV, som HSV gør det, missede oprykning med et sølle point, og dermed igen bevidste, at de mestrer det tragikomiske mere end nogle andre.

Men hele holdets deroute begyndte d. 16 marts sidste år, hvor champagne, oprykningsbannere og t-shirts stort set var lavet. HSV fører 2-0 over Darmstadt ved pausen efter mål fra Jatta og Lasogga. Men dybt inde i overtiden skete det samme som i går – kampen endte med en 3-2-sejr til Darmstadt. Resten af sæsonen endte som det rene helvede, illustreret af følgende:

Resultater fra (dvs. inklusiv) nederlaget til Darmstadt til sæsonafslutningen:

1 Sejr (i sæsonens sidste kamp, hvor det var for sent)

3 Uafgjorte

5 Nederlag

I sæsonens sidste kampe sluttede HSV med et pointsnit på 0,667, mens de i resten af sæsonen havde et snit på 2 point pr. kamp. Mens blomsterne sprang ud, så visnede dinosauren til en sådan grad, at de igen blev hele fodboldtysklands komiske udgangspunkt. Og i går kunne de fleste HSV-fans igen genkende følelsen:

Trying to make some sense of it all,

But I can see that it makes no sense at all,

Is it cool to go to sleep on the floor,

‘Cause I don’t think that I can take anymore

 

Ond spiral eller mønsterbryder

Tendensen i dækningen af HSV er, med god grund, ofte negativ, idet de selv formår at spænde ben for sig selv, så snart det ligner, at positive vinde igen er ved at omslutte havnebyen. Men lad os tage de positive briller på for en stund, for selvom den negative spiral omslutter både klubben og dækningen af selvsamme, så er der håb. Der er kun to point på til Stuttgart med seks kampe igen. De har et glimrende kampprogram, hvor kun Holstein Kiel og Heidenheim på udebane er svære modstandere. En sejr i sidstnævnte, og så er Relegationsspiel nærmest en realitet. To kampe, hvor især et møde med Werder Bremen vil være historisk.

 

Efter øret er skåret af, tager han en pause og går ud til sin bil udenfor varehuset. Musikken forstummer. Åbner baggagerummet, tager en dunk benzin, lukker baggagerummet. Solen skinner, fuglene synger, bilerne kører forbi, en bilalarm lyder lidt borte. Frisk luft omsværmer os. Manden med selerne går tilbage indenfor, danser lidt videre, den elegante 360 graders-vending på stedet. Så bliver dunken taget i brug, voldsomme mængder benzin bliver hældt udover manden i stolen. Gør det da nu bare af med den arme mand. Men det er tydeligt, at han gør klar til den store finale. Lighteren er fremme. Han skal blot lade den falde i benzinsporet. Gør han det af med ham? Eller er der tilfredsstillelse nok i at se ham lide endnu mere, eller måske endda lade ham gå i sidste ende? Ond spiral eller mønsterbryder?

Well I don’t know why I came here tonight,

I got the feeling that something ain’t right,

I’m so scared in case I fall off my chair,

And I’m wondering how I’ll get down the stairs,

Clowns to the left of me,

Jokers to the right, here I am,

Stuck in the middle with you,

Yes I’m stuck in the middle with you,

Stuck in the middle with you, here I am stuck in the middle with you

 

You may also like
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?