bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysk U21-landstræner får Fair Play pris efter kamp mod Danmark

Tysk U21-landstræner får Fair Play pris efter kamp mod Danmark

DFB har uddelt dette års Fair Play medalje, og prisen går til den tyske U21 landstræner Stefan Kuntz, der i følge det tyske fodboldforbund handlede i sportens ånd forud for en kamp mod det danske U21 landshold ved EM slutrunden denne sommer.

Da Tyskland og Danmark krydsede klinger i gruppespillet ved dette års U21 EM, endte det med en forholdsvis overbevisende sejr til tyskerne, der vandt 3-1 ved den lejlighed.

Efter kampen gav Stefan Kuntz og daværende U21-landsholdstræner Niels Fredriksen hinanden hånden, men allerede inden opgøret havde de to landstrænere været i telefonisk kontakt.

Stefan Kuntz var blevet gjort opmærksom på, at der florerede en video fra den afsluttende og lukkede danske træning på internettet. Først tog Kuntz kontakt til Uefa, som ved en fejl var dem, der var kommet til at uploade hele den danke træningsseance på nettet, for at gøre dem opmærksomme på situationen, så de kunne fjerne videoen fra nettet. Hernæst ringede den tyske U21 landsholdstræner til sin danske kollega og fortalte, at han havde forbudt alle i sin stab mod at se videoen.

“Jeg fortalte ham (Niels Frederiksen, red), at jeg ikke havde set videoen. Og hvis han ikke troede på mig, så havde han i det mindste otte timer til at ændre på taktikken. Vi skal ikke bare kræve og prædike Fair Play, for os var det her den ideelle mulighed for også at efterleve det. Det her er en pris til hele holdet. Jeg synes, det er vigtigt at formidle disse værdier og bringe de unge i en Fair Play retning,” lød det fra Stefan Kuntz, da han blev tildelt Fair Play medaljen på DFB’s årlige Galla aften.

foto: www.dfb.de

 

 

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
150 dage til EM – hvor står Tyskland?