bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München er verdens største klub målt på medlemmer

Bayern München er verdens største klub målt på medlemmer

Bayern München

Det var ikke kun Uli Hoeneß afsked, det handlede om, da Bayern München fredag aften holdte årsforsamling. Det var også en anledning til at give en status på, hvordan situationen er hos de tyske rekordmestre. Og selvom der fortsat er lidt problemer på banen, hvor de aktuelt blot indtager en tredjeplads i Bundesligaen og har fyret træner Niko Kovac, så går det ganske hæderligt for sydtyskerne uden for banen. Mere end hæderligt, faktisk.

For som så mange gange før, er Bayern München den klub i verden med flest medlemmer. På årsforsamlingen kom det frem, at klubben nu har 293.000 medlemmer, og dermed er den klart største i verden på det punkt. Det er næsten af en fordobling af de 149.446, der var medlemmer i 2009, og en væsentlig stigning fra de “sølle” 6.800, der var medlemmer, da Uli Hoeneß trådte til i 1979.

Med til historien hører selvfølgelig, at en række af de største klubber, herunder de engelske Premier League klubber, ikke opererer med medlemmer på samme måde som i Tyskland, men Bayern München har stadig væsentlig flere medlemmer end både Real Madrid og Barcelona kan mønstre. Faktisk er nummer to på listen de portugisiske klubber Benfica og Sporting, mens Schalke og Dortmund skiftevis kan kalde sig Tysklands næststørste klub målt på antal medlemmer med omkring 160.000 hver. På fjerde- og femtepladsen i Tyskland finder vi i øvrigt Köln og Gladbach, hvilket indikerer, at Bayern nok er Tysklands største klub, men at regionen Nordrhein-Westfalen er Tysklands fodboldhovedstad med fire klubber i top fem.

I forhold til at måle antallet af fans på verdensplan, er det svært at komme op med et gennemsigtigt system, men Forbes har flere gange forsøgt, og de har senest estimeret, at Bayern München har omtrent 45 millioner fans og dermed er et godt stykke fra Manchester United, der skulle have svimlende 650 millioner fans fordelt udover hele verden.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayer Leverkusen, Bayern München
Højdepunkter og mål: Bayer Leverkusen – Bayern München 2-4 (DFB Pokalfinale)
Leon Goretzka, Bayern München
Bulibolds ”Spieler des Monats” i Juni: Leon Goretzka – Bayern München
Årets spiller, Robert Lewandowski
Robert Lewandowski kåret til årets spiller i Bundesligaen
Højdepunkter, Optakt, Bayern München, SC Freiburg
Højdepunkter og mål: Bayern München – Freiburg 3-1 Ny rekord af Robert Lewandowski