En rugekasse, en talentfabrik eller et topakademi. Ja, klubber der producerer fremtidens fodboldtalenter har mange navne. Måske endda lidt for mange. Måske er ordet talentfabrik endda gået hen og blevet lidt af en kliché? Ikke desto mindre er Bundesligaen og dets klubber gode til lige præcis det en talentfabrik kan; at finde og forme fremtidens største fodboldbegavelser. Netop derfor er det også værd at holde øje med de mest spændende af slagsen under 21 år, hvorfor vi hos Bulibold igen i år vil fremhæve Bundesligaens største talenter i 2025.
De er der stadig. Musiala, Wirtz, Simons og Šeško. Store Bundesligaprofiler og enorme talenter med store fremtider foran sig i fodboldens verden. Men i år er de desværre blevet ”lidt for gamle” til listen her, og Bulibold har derfor måttet grave lidt ekstra dybt for at finde de mest spændende ’up-and-coming’ talenter i de tyske holdtrupper. Det giver til gengæld også plads til lidt flere ukendte af slagsen fra et bredt spektrum af klubber, nationaliteter og positioner på banen.
(Sidste års placering er markeret i parentes.)
1) Hugo Larsson, 20 år, Eintracht Frankfurt (10)
Årets højdespringer her på listen har endda sprunget sig helt til tops. Han er måske ikke den mest iøjnefaldende eller scoringsdygtige spiller. Men ikke desto mindre er Svenske Hugo Larsson den ubetinget mest hypede unge spiller i Bundesligaen i disse dage. Det skyldes ikke mindst at den unge midtbanedynamo gang på gang rygtes til Real Madrid i diverse fodboldmedier.
Unge Larsson har taget enorme skridt siden ankomsten til tysk fodbold fra hjemlandet og Malmø, ligesom holdet han spiller på i Frankfurt ser ud til at tage store skridt i deres udvikling under Dino Toppmöllers ledelse. Larsson er et enormt vigtigt anker og bindeled mellem defensiv og offensiv på et ellers primært angrebsorienteret Frankfurtmandskab, der i skrivende stund ligner en lidt overraskende titelbejler, i fraværet af så mange andre udfordrere til suveræne Bayern München i toppen af ligaen.
At Larsson er dygtig ved han også selv. Derfor er han også senest blevet berygtet for hans uenigheder med Jon Dahl Tomasson, der har svært ved at finde spilletid til Larsson for hans hjemland, Sverige. Larsson har taget konsekvensen heraf og flere gange meldt afbud til landsholdet, selvom han tydeligt har været fit for fight. Bare stjernenykkerne ikke stiger den unge svensker alt for meget til hovedet på rejsen mod toppen af ikke bare tysk men også international fodbold.
2) Jamie Gittens, 20 år, Borussia Dortmund (7)
Med sit hurtige antrit over fløjene, fantastiske teknik og ikke mindst det engelske pas in mente, lignede unge Gittens en naturlig arvtager til landsmanden Jadon Sancho, da han spillede sig ind på Dortmunds førstehold tilbage i 2022. Noget tyder da også på, at han i indeværende sæson endelig er på vej mod netop at få det helt store gennembrud i Ruhr-klubben, ligesom Sancho fik det for snart 5-6 år siden.
Unge Gittens, der også repræsenterer det engelske u21-landshold er oprindeligt fra byen Reading, men har repræsenteret bl.a. Chelseas og Manchester Citys ungdomsakademier, inden han altså tog turen over den engelske kanal til det tyske.
Den unge englænders problem er dog først og fremmest hans udsving i spilleform. Gittens er en af den slags spillere, der kan afgøre kampe, når Dortmund allermest har brug for det. Tag som eksempel hans indhop med to mål til følge i 2-0 sæsonåbneren mod Frankfurt. Men omvendt er han også lige så skuffende som resten af holdet på de dårlige dage. Lad os håbe, han snart får lidt mere stabilitet i både spilletid og præstationer. Han har så klart været en af Dortmunds bedste i efteråret, men det siger måske også mere om, hvor skuffende de store og velkendte navne som Julian Brandt, Marcel Sabitzer, Emre Can og Pascal Gross har leveret.
3) Aleksandar Pavlović, 20 år, Bayern München (9)
Kæmpetalentet Pavlović har siddet ude det meste af denne sæson, men ikke desto mindre har vi rykket ham en del pladser op siden sidst grundet hans helt fantastiske gennembrud sidste år. I alt blev det til 25 kampe med to mål og to assist til følge for den defensive midtbanespiller i sæsonen 2023-24, hvor han lignede banens vigtigste spiller for Bayern München i flere kampe. Det største spørgsmål var derefter, ikke hvorvidt han skulle til EM, men hvilket landshold han ville repræsentere; Tyskland hvor han er opvokset, eller Serbien, hvor hans forældre har rødder. I sidste ende blev det dog ingen af delene, da han løb ind i en yderst uheldig halsbetændelse i dagene op til turneringen, der også har holdt ham ude i starten af efteråret sammen med et brækket kraveben. Nu er han så tilbage og ligner allerede en fast starter for Vincent Kompanys sydtyske tropper og altså også en af Bundesligaens største talenter i 2025. Han kan derfor blive virkelig spændende at følge i foråret, skulle han formå at ramme samme form som for bare et år siden.
4) Antonio Nusa, 19 år, RB Leipzig (-)
Norske Nusa kom til Tyskland og Red Bull-klubben denne sommer, hvor han på papiret nok ikke lignede en øjeblikkelig profil. Det er han til gengæld så småt gået hen og blevet, ikke mindst på grund af salget af Dani Olmo, en skade til Xavi Simons og et formdyk hos Christoph Baumgartner. I fraværet af de tre har det i stedet været op til unge Nusa at skabe spillet på den forrest del af banen, og ikke mindst at servicere de to angrebsprofiler Šeško og Openda, som en af to offensive midtbanespillere/kantspillere i Leipzigs 4-2-2-2 formation.
Nusa kommer med en fortid i belgiske Club Brügge og før det norske Stabæk, hvor han især har brilleret med sin enorme topfart og sublime teknik. Endnu ligner han nok mest af alt en usleben diamant og fremtidens mand i Bundesliga-regi, men for Norge har han allerede bidraget med fire mål i 13 kampe på seniorniveau til trods for sin meget unge alder.
5) Mathys Tel, 19 år, Bayern München (6)
Franske Mathys Tel kom til Tyskland og Bayern i en alder af bare 16 (!) år, fra hjemlandet og Stade Rennais. Siden har han opnået flere placeringer på denne talentliste, hvor han optræder for tredje år i træk, ligesom han er rekordindehaver af titlen som Bayerns Münchens yngste målscorer gennem tiderne. Denne femteplads er da også hans højeste af slagsen på vores talentliste de seneste tre år, men selvom man sikkert godt kunne argumentere for, at han har potentialet til at ligge helt i toppen, så har vi bare ikke mulighed for at få det bekræftet i Bundesligaen. Kæmp talentet Tel står stadig i skyggen af ligaens altoverskyggende megastjerne, Harry Kane, hvorfor det endnu kun bliver til sporadiske indhop på grønsværen for den unge angriber. Tel har da også stadig til gode at finde målmaskerne i denne sæson, hvor det kun er blevet til spilletid i syv kampe. Men mon ikke det alligevel er nok til (endnu) en ny placering på Bulibolds talentliste i 2026..
6) Arthur Vermeeren, 19 år, RB Leipzig (-)
Belgiske Arthur Vermeeren var en af Europas mest hypede talenter, da han brød igennem i hjemlandet i 2022-23 sæsonen for Royal Antwerp, der vandt både mesterskab og pokal det år. De flotte resultater sikrede ham et skifte til Atletico Madrid for hele 18 mio. Euro plus diverse klausuler. Det blev dog ikke til den forventede mængde spilletid, hvorfor Vermeeren i denne sæson er sendt på leje hos RB Leipzig, der efter sigende har sikret sig en frikøbsklausul. Det er nok ikke så dumt taget i betragtning af, at han indtil videre har været en vigtig brik på den defensive midtbane for Marco Roses tropper med hele 20 kampe på tværs af alle turneringer dette efterår.
Vermeeren kan godt fremstå relativt anonym med sin placering dybt på midtbanen, på et i øvrigt meget ungt og svingende præstationsmæssigt Leipzig-mandskab. Men mon ikke han alligevel bliver hentet permanent til det østtyske, skulle han fortsætte med de solide præstationer hen over foråret? Vermeeren var desuden med det belgiske landshold til EM i Tyskland i 2024 og står noteret for i alt seks kampe for ”de røde djævle”.
7) Paul Wanner, 19 år, 1. FC Heidenheim (-)
Der var nok ikke mange, der havde hørt om navnet Paul Wanner inden denne sæson, men vi skulle kun bruge en enkelt runde eller to på at lære ham bedre at kende i efteråret. To mål i sæsonens to første kampe, og så var hypen omkring Wanner ellers på sit højeste. Siden er det stilnet lidt af, ikke mindst fordi han her ved vinterpausen ”kun” står noteret for i alt tre Bundesligascoringer, men også fordi han har siddet ude med en skade en stor del af efteråret.
Wanner er et produkt af Bayern Münchens ungdomsafdeling, hvorfra han er udlejet og indtil videre står noteret for otte kampe hos ”der Rekordmeister”. I fraværet af sidste sæsons profiler i Jan-Niklas Beste og Tim Kleindienst, skal nye kræfter træde til for miniputterne hos Heideinheim. Pengene er små, og så kan lejeaftaler som denne være vejen frem. Om det er nok til at sikre Heidenheim endnu en sæson på øverste niveau er endnu meget usikkert, men skal det være, så er det helt klart Wanner som træner Schmidt sætter sin lid til skal skabe det offensive spil og finde de mål, der kan gøre udfaldet i de tætte kampe. Der er en spiller, som de hos FC København også godt kan holde ekstra øje med, når de skal møde Heidenheim i Conference League.
8) Nnamdi Collins, 20 år, Eintracht Frankfurt (-)
Det vrimler ikke med store forsvarstalenter i Bundesligaen, men hvis man skal tale om ét, så er Frankfurts Nnamdi Collins helt bestemt værd at nævne. Som produkt af Dortmunds talentakademi har han længe været kendt som fremtidens tyske midterforsvarer, men da han aldrig fik spilletiden i Ruhr-klubben, rykkede han for 1,5 år siden videre til konkurrenterne fra Frankfurt, hvor han til gengæld langsomt men sikkert har spillet sig ind som fast mand under Dino Topmöller. Med tiden er han dog også blevet omskolet fra centralforsvarsspiller til offensiv wingback, hvilket primært skyldes hans helt uhyggeligt høje topfart af en forsvarsspiller at være. Således har han i de seneste par kampe byttet position med Rasmus Nissen Kristensen, der til gengæld er rykket ind centralt. De to ser ud til at have fundet et rigtigt spændende makkerskab i højresiden i dette efterår for sprudlende Frankfurt.
9) Can Uzun, 19 år, Eintracht Frankfurt (-)
Tysk-tyrkeren Can Uzun var det helt store lyspunkt i sidste sæsons 2. Bundesliga for traditionsklubben Nürnberg. Derfor var det heller ikke overraskende, at han i sommers var i søgelyset på større adresser i den bedste tyske række. Destinationen blev Frankfurt, hvor han passer som skræddersyet ind på den offensive midtbane i en lignende rolle som Mario Götze, Jesper Lindstrøm og Daichi Kamada alle har indtaget før ham. Nu hedder navnene i stedet Ekitike, Chaibi, Marmoush eller Knauff, hvorfor konkurrencen om spilletiden på de offensive pladser stadig er stor. Ikke desto mindre har den unge spiller allerede fået spilletid i ni kampe med to mål til følge for topholdet i denne sæson. Og så gør det jo heller ikke noget, at man har et tæt kampprogram med mange internationale kampe, hvorfor der nok skal falde en del spilletid af til unge Uzun. Uzun står desuden noteret for en enkelt landskamp for Tyrkiet i foråret 2024, hvilket desværre ikke var nok til at sikre ham en plads ved sidste sommers EM.
10) Tom Rothe, 20 år, 1. FC Union Berlin (-)
Inden denne sæson var Tom Rothe først og fremmest et stort talent for både Dortmund og diverse tyske ungdomslandshold. Nu er han fast mand og stor profil for Union Berlin på seniorniveau – hvis ellers han kan holde sig skadesfri. Unge Rothe har været på banen i 12 kampe, hvilket har resulteret i to mål og to assist i efteråret, i rollen som offensiv venstreback. En helt central position, hvis man ellers har fulgt Union Berlin de senere år med kaptajn Christopher Trimmel, Josip Juranovic og Robin Gosens, der alle stormer op langs sidelinjerne. Forrige sæsons helt store profil var da også netop Gosens, på selvsamme venstreback som Rothe nu indtager, men han forlod noget overraskende Østberlin denne sommer for at vende retur til Serie A. Derfor har det også været en tung arv, som den unge Rothe har skullet løfte, men for nuværende gør han det mere end godkendt. Måske Union kan få lidt mere stabilitet ind i holdets præstationer, hvis Rothe kan holde sig fit hele foråret? Han er i hvert fald en af få helt indlysende talenter med meget stort potentiale på et profilfattigt Union-mandskab.
11) Tom Bischof, 19 år, TSG Hoffenheim (-)
Endnu en Tom, og endnu en tysk ungdomslandsholdsspiller. Denne gang er der tale om Hoffenheims midtbanemand Tom Bischof, der har fået nogenlunde stabilt med spilletid for Hoffenheim i denne sæson, i hvad man vel godt kan betegne som et lille gennembrud med to mål i 13 kampe. Fortsætter han den gode form, så er der da også gode muligheder for, at vi får ham at se på en højere hylde indenfor den nærmeste fremtid, da Hoffenheim bestemt ikke virker til at være en klub, der er bleg for at sælge ud af talentmassen.
Hoffenheim er et godt udstillingsvindue, ikke mindst taget deres europæiske kampe taget i betragtning, så er det bare et spørgsmål om, hvilken rolle han skal spille under klubbens relativt nytiltrådte træner, Christian Ilzner. Noget tyder på, at østrigske Ilzner, ser Bischof spille en noget mere offensiv rolle på midtbanen, på lige fod med holdets helt store stjerne Andrej Kramaric, bag de to forreste angribere. Det virker spændende for en lovende spiller, der ellers tidligere har huseret mest på den centrale midtbane.
12) Nelson Weiper, 19 år, 1. FSV Mainz 05 (-)
Sidste års helt hotte navn i og omkring Mainz var offensivspilleren Brajan Gruda, der rykkede til Brighton og Premier League i sommerens transfervindue. Men måske har Mainz allerede erstatningen klar i form af Nelson Weiper, der ligesom sin tidligere holdkammerat Gruda ligeledes er tysker med albanske rødder. På et meget skadesplaget Mainz-hold i foråret 2024 blev det til en del indhop for den unge angriber, men i indeværende sæson har det knebet noget mere med spilletiden, ikke mindst efter at anfører Jonathan Burkardt er blevet sine skader kvit, Armindo Sieb er kommet til klubben fra Fürth og at ligeledes unge Paul Nebel er vendt retur fra sit lejeophold i Karlsruhe, og i den grad har grebet chancen.
Ikke desto mindre skal man huske på, at Weiper kun er 19 år, selvom han allerede debuterede og scorede to mål for Mainz tilbage i 2022-23 sæsonen, hvorfor der endnu er god grund til at tro, at unge Weiper er fremtidens mand i Bundesligaregi.
Boblerne blandt Bundesligaens største talenter i 2025
Dette års top 12 har et stærkt præg af Frankfurts gode form og unge trup, og det kunne da også sagtens have blevet til mere. Et andet godt bud fra ”die Adler” til listen kunne bl.a. have været danske Oscar Højlund, der ligner en der går et rigtig spændende forår i møde, men som desværre har været for skadesplaget i sæsonen indtil videre, til at vi for alvor kender hans potentiale på Bundesliganiveau. Foruden ham er der også holdkammeraterne Jeran-Mattéo Bahoya fra Frankrig og ungarske Krisztián Lisztes, der begge er lidt for meget ude og inde af Frankfurter-holdet i øjeblikket.
En anden klub, som har mange unge i truppen, er Hoffenheim, der foruden førnævnte Bischof også inkluderer midtbanekollegaen Umut Tohumcu, der desværre også er meget skadesplaget, midterforsvareren Tim Drexler som får en del spilletid uden dog for alvor at gøre sig bemærket, samt angriberen Max Moerstedt.
Hos de altid ungt satsende RB Leipzig er det værd at nævne den franske midterforsvarer El Chadaille Bitshiabu og det tyske supertalent på midtbanen Assan Ouédraogo. Især sidstnævnte kunne man godt have haft større forhåbninger til, efter at han fik sit helt store gennembrud hos Schalke 04 i sidste sæson.
Et andet hold, der bestemt heller ikke er blege for at give de unge en chance, er Stuttgart, som i år har overrasket mange ved at give japanske Anrie Chase på bare 20 år hele 12 Bundesligastarter i denne sæson, mens man også råder over den lige så unge angriber Justin Diehl, der er kommet til fra nedrykkerne Köln.
Hos Borussia Mönchengladbach finder vi to spændende defensive navne i form af Fabio Chiarodia og Lukas Ullrich, der begge får jævnt med spilletid i denne sæson, mens en anden forsvarsspiller i franske Jeanuël Belocian, repræsenterer de forsvarende mestre fra Leverkusen fra tid til anden. Dette dog mest, når der er brug for pauser til holdets helt store back-profiler i Grimaldo og Jeremie Frimpong.
Hos Dortmund er der altid garanti for mange unge spillere i truppen. I år gælder det blandt andet belgiske Julien Duranville og tyskeren Kjell Wätjen, hvor sidstnævnte især må se langt efter spilletid, mens førstnævnte Duranville har fået enkelte indhop i både liga- og Champions League-regi.
Hos Wolfsburg finder man den unge ungarer Bence Dárdai, der skiftede fra Hertha Berlin inden sæsonstart, og som stille og roligt har spillet sig ind på holdet i efteråret. Dárdai er søn af Hertha-legenden Pál Dárdai, der også var cheftræner for både Bence og hans to brødre i Berlin.
Sidst men ikke mindst er det værd at nævne Aljoscha Keimlein og Keke Topp, der begge gjorde det forrygende for henholdsvis St. Pauli og Schalke i 2. Bundesligaen i sidste sæson, mens det kniber noget mere med præstationerne på højeste niveau i år for Union Berlin og Werder Bremen respektive.