bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakter > Spilforslag og optakt til Bundesligaen (14. runde)

Spilforslag og optakt til Bundesligaen (14. runde)

Velkommen til endnu en omgang spilforslag til den tyske Bundesliga. I denne weekend med fire kampe, som du alle kan følge på TV’et fra fredag til søndag.

Optakt: SV Darmstadt – 1. FC Köln

Et opgør mellem to dødboldsspecialister 

SV Darmstadt:

Hjemmeholdet er havnet i det, vi vel godt kan tillade os at kalde for en mindre krise. Sidste uges 3-1 nederlag til oprykkerne fra Ingolstadt var holdets fjerde kamp i træk uden sejr, og i tabellen er de nu placeret som nummer 13. Til fredagens kamp kan træner Dirk Schuster så glæde sig over, at Wagner igen er tilbage efter endt karantæne, og han går formentlig direkte ind i startopstillingen, hvor han afløser Stroh-Engel, der stadig ikke har ramt niveau i denne sæson.

Wagner har været et af lyspunkterne hos Darmstadt, og selvom han hverken besidder samme højde eller drøjde som Stroh-Engel, så har han været med til at skabe ravage på standardsituationerne – en disciplin Darmstadt mestrer bedre end de fleste. 43 procent af holdets mål er således scoret efter dødbolde, heraf tre efter hjørnespark. Det er flere end Bayern, Dortmund, Gladbach og Leverkusen – til sammen! Platins og Ivana er fortsat ude med skader

1. FC Köln:

Gæsterne er heller ikke helt uefne, når det kommer til dødbolde. En tredjedel af deres mål er nemlig scoret efter standardsituationer. Især Anthony Modeste var indledningsvis i sæsonen i forrygende form for Köln med ni mål I ni kampe, men franskmanden er nu uden mål i 566 minutter.

Til kampen mod Darmstadt kan Stöger råde over samtlige spillere, og det betyder formentlig, at Frederik Sørensen igen kan se frem til en plads på bænken. Danskeren har ikke været i startopstillingen i de sidste par kampe, hvor Maroh har afløst ham som makker til Heinz. Selvom Köln spiller på udebane, vil Stöger formentlig forsøge sig med to angribere, hvilket kan betyde, at Zoller spiller fra start på bekostning af Hosiner. 

Bud på startopstillinger:

SV Darmstadt: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rausch – Rosenthal – Wagner

1. FC Köln: Horn – Risse, Maroh, Heintz, Hector – Osako, M. Lehmann, Vogt, Bittencourt – Zoller, Modeste

Spilforslag: 

Begge hold har haft svært ved at leve op til præstationerne tidligere på året, og som udgangspunkt vil både Köln og Darmstadt formentlig være tilfredse med et enkelt point. Vi tror dog på, at gæsternes større kvalitet bliver afgørende mod et hjemmesvagt Darmstadt hold og oddser på Köln-sejr til odds 2,55 hos Danske Spil.

Optakt: Bayern München – Hertha Berlin

Bayern kan blive Herbstmeister, mens gæsterne skal forsøge at holde fast i top 4 placering.

Bayern München:

Det er blot 14. spillerunde, Bundesligaen tager hul på, men hvis alt flasker sig, så kan Bayern efter weekendens kampe kalde sig Herbstmeister.

Det kræver I givet fald en sejr over Hertha Berlin, mens de nærmeste rivaler fra Dortmund ikke må vinde mod Stuttgart. En sejr bør ligge lige til for mestrene, selvom det er ligaens nummer 4, der kommer på besøg. Bayern har nemlig ikke tabt en kamp til Hertha Berlin i 38 år! I tirsdagens Champions League sejr mod Olympiakos forsøgte Guardiola sig med endnu en alternativ opstilling ved kun at benytte en decideret central midtbanespiller, og det er ikke utænkeligt, at spanieren igen stiller op i en 4-1-4-1 formation.

Guardiola, hvis kontraktudløb til sommer har fyld tdet meste af overskrifterne op til kampen, må igen se bort fra Götze, Thiago, Bernat og Ribery. Både Alaba og Robben har døjet med list småskavanker I ugens løb, men hvor østrigeren formentlig spiller fra start, kunne det ligne en pause til Robben.

Hertha Berlin:

Hertha præsterede i sidste runde at hive en 1-0 sejr mod Hoffenheim I land, til trods for at de ikke havde et eneste skud indenfor rammen (Eugen Polanski scorede selvmål), og dermed holdte Dardais tropper fast i fjerdepladsen.

Siden Dardai overtog tøjlerne I hovedstadsklubben, har kun Bayern haft en bedre defensiv. Og en god defensiv får Hertha uden tvivl også brug for i lørdagens topkamp. De sidste otte indbyrdes kampe er endt med lutter sejre til sydtyskerne, der har scoret intet mindre end 26 gange i opgørene.

Til kampen er Kraft, Pekarik, Stark, Allagui og Scieber fortsat ude. Til gengæld er den tidligere Bayern München spiller Weiser igen med. Han kom på tavlen for Bayern mod netop Hertha sidste gang, de to hold mødtes i Bundesligaen.

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer – Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso – Coman, T. Müller, Vidal, Douglas Costa – Lewandowski

Hertha Berlin: Jarstein – Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger – Beerens, Skjelbred, Darida, Haraguchi – Kalou 

Spilforslag: 

Hertha bliver ved med at overraske, men mod Bayern får de næppe et ben til jorden. Hjemmeholdet er ustyrlige på Allianz Arena, men scorer faktisk 65% af alle sine mål i anden halvleg, så måske et solidt Hertha-hold kan holde stand i en periode. Vores spilforslag til kampen er på max ét mål i 1. halvleg til odds 1,77 hos Danske Spil.

Optakt: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart

Kan Dortmund komme tilbage på sporet eller nyder Stuttgart godt af trænerfyring?

Borussia Dortmund:

To nederlag i træk til henholdsvis Hamburger SV og Krasnador, er ikke just opmuntrende for Dortmund. I Europa League kampen mod Krasnador, sparede Tuchel dog både Sokratis, Kagawa, Reus og Aubameyang, der alle må forventes at være tilbage i startopstillingen til søndagens kamp.

De to førnævnte kampe har i øvrigt haft det tilfælles, at Mats Hummels har været skidt spillende. I opgøret mod HSV scorede han selvmål og havde store placeringsmæssige vanskeligheder, mens han begik straffe i torsdagens Europa League kamp. Anføreren har derfor været under heftig kritik, og spørgsmålet er om Tuchel kunne overveje at bænke ham mod Stuttgart for at give ham en lille pause.

Durm og Sahin har trænet med i ugens løb, men begge er stadig et stykke vej fra at være i spil til kamptruppen.

VfB Stuttgart: Gæsterne blev ydmyget med 04-hjemme mod Augsburg i sidste runde, og det var mere end sportsdirektør Dutt og bestyrelsen kunne acceptere. Derfor røg Alexander Zorniger på porten, og U23-træner Jürgen Kramny står således i sidsen for holdet søndag. Medmindre han laver en Schubert, så er han dog en midlertidig løsning, og gode gamle kendinge som Magath og Daum bringes i spil til det ledige sæde.

Til kampen må die Schwaben undvære de to tidligere Dortmund-spillere Langerak og Ginczek, ligesom Harnik og Kruse ligeledes er ude med skader. Derudover er Dié også ude af kampen, efter han fik sit femte gule kort I nederlaget mod Augsburg. Det betyder en stærkt svækket offensiv for gæsterne, der går ind til denne runde på en 16. plads. 

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl – Gündogan – Kagawa, H. Mkhitaryan, Reus – Aubameyang

VfB Stuttgart: Tyton – Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua – Rupp, Gentner – Maxim, Didavi, Kostic – Werner

Spilforslag:

Intet spiller for Stuttgart i øjeblikket, og Kramny får noget af en ilddåb mod et såret Dortmund-hold. Vi tror på, at hjemmeholdet kommer blæsende ud og fører ved halvleg til odds 1,52 hos Danske Spil.

Optakt: Bayer Leverkusen – Schalke 04

Kampen om top 4 for to hold med nedadgående formkurve.

Bayer Leverkusen:

Roger Schmidts tropper fik en tiltrængt sejr i sidste runde efter tre nederlag i træk. Den tyske træner, der tog Bundesligaen med storm i sin første sæson, har ellers på det seneste været udsat for lidt kritik på grund af manglende resultater.

Kritikken havde med al sandsynlighed været større, hvis ikke det havde været for Chicarito. Den mexicanske angriber har været i forrygende form for Leverkusen med fem mål i sine sidste fire Bundesligakampe.

Til søndagens sene kamp må han stadig se bort fra spillere som anfører Bender, Jedvaj, Aranguiz og Hilbert. Til gengæld er Kiessling tilbage efter at være kommet sig over sin influenza. Han begynder formentlig på bænken, men kommer han ind, kan han se frem til sin kamp nummer 300 I Bundesligaen. Af aktive spillere, er det kun Dortmunds Weidenfeller, der har spillet flere kampe for samme klub.

Schalke 04:

Med 3-1 nederlagte til Bayern tabte Schalke for første gang under Breitenreiter to Bundesligakampe i træk. Faktisk er det kun blevet til en enkelt sejr i de seneste seks kampe, og de kongeblå er gledet fra en andenplads ned til en aktuel syvendeplads.

Nedturen er ikke overraskende faldet sammen med Johannes Geis’ karantæne. Tyskeren, der fik fem dage efter sin vanvidstackling på Hahn, har været stærkt savnet som omdrejningspunkt hos Schalke. Faktisk har holdet ikke formået at score på en standardsituation, efter han er røget ud.

Geis er tilbage i næste kamp, så set med danske briller, er det Højbjergs ”sidste” chance for at vise Breitenreiter, at han er værd at satse på. Danskeren var godt nok bænket i Europa League kampen torsdag, men han forventes at være med fra start søndag.

Nastasic, Uchida, Höger og Sam er fortsat ude for Schalke.

Bud på startopstillinger:

Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Tah, Toprak, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Calhanoglu, Mehmedi – Hernandez

Schalke 04: Fährmann – Riether, J. Matip, Höwedes, Aogo – Goretzka, Højbjerg – L. Sané, M. Meyer – Huntelaar, di Santo

Spilforslag:

På hjemmebane og med to dages mere hvile, bør Leverkusen være favoritter til kampen. Schalke leverede dog en god indsats mod Bayern og mål fra de kongeblå kan ikke udelukkes – Leverkusen har før set tamme ud i defensiven. Vores spilforslag er over 2,5 mål til odds 1,70 hos Danske Spil.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?