Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Spiltips til Bundesligaen (runde 13) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Spiltips > Spiltips til Bundesligaen (runde 13)

Spiltips til Bundesligaen (runde 13)

Vi er tilbage med en omgang spil- og bettingtips til alle rundens kampe i Bundesligaen.

Hamburger SV – Borussia Dortmund

Det mest målrige opgør i Bundesligaen.

Hamburger SV:

HSV har ikke just forkælet sit hjemmepublikum i denne sæson. Ikke siden anden spillerunde er det blevet til en hjemmesejr for det nordtyske hold, men netop mod Dortmund har HSV haft overtaget i de sidste par kampe. To sejre og en uafgjort lyder statistikken i HSV’s favør for de sidste tre dueller. Labbadia har dog fortsat en del skadesproblemer at slås med og til fredagens opgør, må han se bort fra blandt andre Ekdal, Hunt, Marcos og Hirzel, ligesom Diaz muligvis må sidde over, efter han først sent er vendt tilbage efter at have været af sted med Chile. For Nicolai Müller og Lewis Holtby er der tale om et gensyn med Thomas Tuchel, under hvem de i sin tid fik deres gennembrud i Mainz.

Adler – Sakai, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Jung, Kacar, Holtby – Müller, Gregoritsch – Lasogga

Borussia Dortmund:

Gæsterne har været flittigt scorende i denne sæson med hele 71 mål fordelt over 22 kampe. Den målfarlighed får de også brug for fredag, for i de seneste tre indbyrdes opgør er det nemlig ikke lykkedes for Dortmund at score. Noget atypisk, da Hamburger SV er den klub, Dortmund har scoret flest mål mod i Bundesligaen gennem årene (167). Sahin og Durm er stadig ved at komme sig over deres respektive skader, og Tuchel ville på torsdagens pressemøde ikke sætte en dato for deres comeback. Til gengæld kan Tuchel så glæde sig over, at Reus er tilbage i truppen. Den tyske landsholdsspiller har været ude med en skade de sidste par uger, men han banker alvorligt på til en startplads. Ikke mindst fordi Kagawa er kommet sent tilbage, efter han har været af sted med det japanske landshold.

Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl, Gündogan, Mkhitaryan, Kagawa (Reus), Castro – Aubameyang

Spiltip: HSV-Dortmund er normalt garanti for mange mål, da det er det opgør i Bundesligaen, hvor der i snit falder flest scoringer. Hamburger SV har dog i sæsonens 12 kampe indtil nu blot givet modstanderen 13 helt åbne chancer – seks færre end Dortmund.

HSV kan dog næppe holde de sortgule helt fra fadet, dertil er de for stærke. BVB kommer normalt bragende ud, og har i denne sæson været foran ved pausen i 8 af 12 kampe. Det kan godt gentage sige her, og vi anbefaler et spil på Dortmund foran ved pausen til odds 1,82 hos Danske Spil.

Wolfsburg – Werder Bremen

Kan Werder bryde den dårlige stime mod Wolfsburg?

Wolfsburg:

Pokalvinderne har haft svært ved at finde samme takter som sidste år, men hjemme på Volkswagen-Arena, har Wolfsburg indtil videre gjort kort proces. Fem sejre og en enkelt uafgjort er mere end godkendt for Hecking, for hvem Werder Bremen er lidt af en ønskemodstander. Siden han overtog Folkevognsklubben har han nemlig vundet samtlige opgør mod gæsterne. Til lørdagens kamp må han se bort fra Felipe og Knoche, der begge er på vej tilbage fra skader, ligesom Draxler sidder over med karantæne efter sit røde kort i sidste rundes nederlag mod Mainz. Rodriguez har været ramt af dødsfald i den nærmeste familie, og der er derfor tvivl om, hvorvidt han spiller fra start. Selvom Nicklas Bendtner er startet inde i de seneste to Bundesligakampe, går meldingerne på, at Dost igen er foretrukket i front. Derudover er Max Kruse tilbage efter småskavanker, ligesom Caligiuri er kommet sig over sin sygdom.

Benaglio – Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez – Arnold, Gustavo – Schürrle, Kruse, Caligiuri – Dost

Werder Bremen:

Gæsterne er inde i en fornuftig stime med tre sejre i de seneste fire kampe, hvilket har bragt Skripniks tropper op over nedrykningsstregen. Den selvtillid får de formentlig også brug for på lørdag, da de ikke har besejret Wolfsburg i de seneste fire år. Ved den lejlighed blev det til en 4-1 sejr blandet efter to scoringer af Claudio Pizarro, der for første gang siden sin tilbagekomst til klubben kom på måltavlen i sidste uges sejr over Augsburg. Bundesligaens mest scorende udlænding må dog efter alt at dømme tage til takke med en plads på bænken, da Werder Bremen formentlig satser på en mand mere på midten i stedet for to i front. Gæsterne må igen undvære Johannsson og Wolf, ligesom Selassie er ude med skade. Det kan betyde, at anfører Fritz rykkes ned på højreback for så at gøre plads til Grillitsch på midten.

Wiedwald – Fritz, Galvez, Vestergaard, S. Garcia – Bartels, Grillitsch, Bargfrede, Junuzovic, U. Garcia – Ujah 

Spiltip:

På trods af gæsternes form, er det svært at se meget andet end en hjemmesejr i dette opgør. Werder Bremen har haft svært ved at forsvare sig, når modstanderne angriber over fløjene og med Schürrle og Caligiuri tilbage har Wolfsburg gode muligheder. Werder har kun holdt buret rent en enkelt gang mod Wolfsburg i de sidste 16 indbyrdes kampe, men med den nyfundne form bør man også kunne true værternes mål. Vi tror på, at begge hold scorer til odds 1,65 hos Danske Spil.

Schalke 04 – Bayern München

Hjemmeholdet er uden sejr i de seneste seks kampe, mens Bayern aldrig har indledt en sæson bedre. 

Schalke 04:

Holdet fra Gelsenkirchen gled i sidste uge ud af top fire, og hvis vi kigger på tabellen for de sidste fem runder, er Schalke tredjedårligst. Holdet er uden sejr i de seneste seks kampe i alle turneringer, og efter sidste uges Revierderby begynder Breitenreiter så småt at mærke presset fra omgivelserne. Til trods for de mange kampe uden sejre, møder en række af Schalkes unge spillere alligevel op til opgøret med selvtillid. Goretzka, Meyer og Sane kom nemlig alle på tavlen for det tyske U21 landshold, der i sidste uge slog Østrig med 4-2. Til kampen mod mestrene må Schalke se bort fra Geis, der fortsat er ude med karantæne, ligesom Nastasic, Uchida, Höger, Platte og Sam sidder ude med diverse skader. De mange afbud kan muligvis give plads til Højbjerg, der leverede et godt indhop i sidste runde og må formodes at være ivrig for at vise sig frem over for sine tidligere holdkammerater.

Fährmann – Junior Caicara, Matip, Höwedes, Aogo – Goretzka, Ayhan – Sane, Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar

Bayern München:

Sydtyskerne kørte i sidste runde Stuttgart over i en imponerende første halvleg, og Guardiolas mandskab virker ikke til at kunne stoppes i øjeblikket. 34 point efter de første tolv runder er klubrekord og eneste malurt i bægeret for Guardiola er, at Thiago igen er ude med skade. Den uheldige spanier blev skadet i forbindelse med Spaniens landskamp og forventes ude mellem 3-4 uger. Hans fravær kan give plads til Kimmich, der leverede en stor indsats i kampen mod Stuttgart, og som Guardiola efterfølgende roste ved at omtale ham som ”nærmest en søn”. Udover Thiago må bayern også se bort fra Götze og Bernat, ligesom Ribery først lige er vendt tilbage til træningen efter sin skade.

Neuer – Lahm, Javi Martinez, Boateng, Alaba – Robben, Xabi Alonso, Vidal, Douglas Costa – Müller, Lewandowski

Spiltip:

Formen er nedadgående for hjemmeholdet, der tydeligvis savner Geis på den centrale midtbane. Bayern er omvendt flyvende, hvor man har holdt nullet i de sidste fire Bundesligakampe. Schalke har godt nok scoret mod Bayern i de tre seneste opgør, men pilen peger nedad for de kongeblå, så vi spiller på at Bayern München holder målet rent til odds 1,97 hos Danske Spil.

Hertha Berlin – Hoffenheim

Kan Herta overvinde Stevens defensiv?

Hertha Berlin:

Med sidste rundes sejr mod Hannover rykkede Hertha op på fjerdepladsen i ligaen. På nær blamagen mod Gladbach har hovedstadsklubben præsteret på et stabilt, højt niveau, og særligt Kalou har været i forrygende form på det seneste. Ivorianeren sænkede Hannover med et hattrick, og han har med syv mål allerede overgået sidste sæsons måltotal på seks scoringer. Træner Dardai har også stærkt brug for, at Kalou fortsætter sin målstime, for Ibisevic er stadig ude med karantæne, mens Schieber er skadet. Til kampen må Hertha desuden undvære Kraft, Pekarik, Stark, Weiser og Allagui.

Jarstein – Regäsel, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Cigerci, Darida, Haraguchi – Kalou

Hoffenheim:

Gæsterne har ikke scoret i de seneste tre kampe, og siden Huub Stevens overtog tøjlerne, er det blevet til to gange 0-0 i træk. I alt er det kun blevet til 12 scoringer i denne sæson for Hoffenheim, hvor de fem af disse er kommet fra Kevin Volland. Til søndagens tidlige kamp mod Hertha Berlin kan Stevens, på nær karantæneramte Schwegler, råde over samtlige spillere, og det bliver interessant at se, om hollænderen tør gribe opgøret mere offensivt an. At Hoffenheim ikke har lukket mål ind i de sidste to kampe kunne på papiret godt vidne om et hold i bedre defensiv balance, men den faktiske fortælling er, at Baumann i målet har reddet dem ved flere lejligheder.

Baumann – Strobl, Süle, Bicakcic, Kim – Volland, Rudy, Polanski, Schmid – Uth, Vargas

Spiltip:

Det kan sagtens gå hen at blive tæt i denne kamp. Hjemmeholdet har mest tur i den, men i Stevens har gæsterne en træner, der fokuserer på organisation og defensiv stabilitet. Under 2,5 mål til odds 1,85 hos Danske Spil er vores bedste bud.

FC Ingolstadt – SV Darmstadt

Oprykkerduellen. 

FC Ingolstadt:

For første gang nogensinde tager Ingolstadt i mod Darmstadt i Bundesligaen. Oprykkerne tog en del overskrifter i sidste uge, da de ikke lagde skjul på, at en del af taktikken til kampen mod Gladbach var at begå små frispark mod Xhaka for at tirre ham og derved få ham udvist – hvilket lykkedes. Til trods for den aktuelle tiendeplads, er hjemmepublikummet ikke ligefrem blevet forkælet på Audi-Sportpark. Fire point og sølle to scoringer er det blevet til for Ingolstadt, der i søndagens kamp desuden må se bort fra “topscorer” Leckie, der er ude med karantæne (ingen Ingolstadt-spillere har nettet mere end en gang i sæsonen). Til gengæld er både Roger og Lex tilbage, og begge ser umiddelbart ud til at glide ind i startopstillingen.

Özcan – Levels, Matip, Hübner, Suttner – Groß, Roger, Christiansen – Hartmann, Hinterseer, Lex

SV Darmstadt:

Da de to hold i sidste sæson mødtes i 2. Bundesligaen, blev det ved begge lejligheder til pointdeling. Det lever Darmstadt formentlig fint med igen, selvom en sejr selvsagt vil lune for holdet, der er uden sejr i de sidste tre kampe og er røget ned som nummer 13 i tabellen. Til kampen mod Ingolstadt må træner Schuster se bort fra Wagner, der er ude med karantæne. Det betyder, at Stroh-Engel formentlig kan se frem til sin første startplads siden femte spillerunde. Den store angriber, der er blevet topscorer for Darmstadt i de seneste to sæsoner har endnu ikke fået det til at fungere i Bundesligaen, hvor det første mål stadig lader vente på sig. Udover Wagner er også Platins og Ivana ude af opgøret.

Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Diaz – Heller, Niemeyer, Gondorf, Rausch – Stroh-Engel, Rosenthal

Spiltip:

Ingolstadt har scoret færrest mål og kun Bayern har indkasseret færre, så alt peger i retning af endnu et målfattigt opgør. De seneste 10 af holdets kampe er gået under 2,5 mål, mens de seneste fire af Darmstadts kampe er endt ditto. En gentagelse ligger lige for, men vi går efter guldet og oddser på resultatet 0-0 til odds 8,00 hos Danske Spil.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker