bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Spilforslag og optakt til Bundesligaen (15. runde)

Spilforslag og optakt til Bundesligaen (15. runde)

Få optakt og oddsforslag til denne rundes Bundesliga – i dag med eksperttips fra Martin Davidsen fra Tipsbladet.

Optakt: FC Schalke 04 – Hannover 96

Hjemmeholdet er uden sejr i deres seneste fem Bundesligakampe, mens gæsterne efter sidste uges storsejr er oppe på en 14. plads.

Schalke 04:

De kongeblå lignede længe en vinder i udekampen mod Leverkusen i sidste runde, men et selvmål af Riether kort før tid gjorde, at Breitenreiter og resten af holdet fortsat er uden sejr i Bundesligaen i de sidste fem kampe.

Alle fem kampe har haft det tilfælles, at Geis har siddet ude med karantæne, men tyskeren er tilbage fredag aften, og bedømt ud fra meldingerne fra Gelsenkirchen, så starter han inde. Det betyder med al sandsynlighed også, at Højbjerg igen ryger ud på bænken. Danskeren har fået mere spilletid de sidste par kampe, men har ikke for alvor grebet chancen.

En der til gengæld har grebet chancen er Choupo-Moting. Camerouneren har udnyttet, at Di Santo endnu ikke har ramt niveau, og han ligner lige nu bedste alternativ til en angrebsmakker til Huntelaar I front.

Schalke har haft krammet på gæsterne fra Hannover de sidste par opgør, hvor det hjemme på Veltins-Arena er de seneste fire opgør endt med sejre. Til kampen må Breitenreiter igen se bort fra Sam, Höger, Uchida og Nastasic, der alle fortsat er ude med skader.

Hannover 96:

Efter blot at have scoret tretten mål i tretten kampe gik Hannover ”målamok i sidste runde, da de sendte oprykkerne fra Ingolstadt hjem med et nederlag på 4-0. To af scoringerne var endda med dansk signatur, da både Leon Andreassen og Uffe Bech kom på måltavlen. Uffe Bech havde også en enkelt assist i kampen og gjorde det I det hele taget så godt, at han for første gang kom på ugens hold hos kicker.

De to danskere har faktisk været en væsentlig årsag til, at Hannover er kravlet op over stregen og faktisk er femte bedste hold i ligaen, hvis vi ser på pointhøsten i de seneste syv kampe.

Landsholdsaktuelle Zieler har været ramt af noget sygdom i ugens løb, men han forventes at være klar til fredagens opgør, hvor Hannover dog må se bort fra Sakai, Ernst og Kiyotake. 

Bud på startopstillinger:

Schalke 04: Fährmann – Junior Caicara, Höwedes, J. Matip, Aogo – Goretzka, Geis – L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar

Hannover 96: Zieler – Sorg, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – S. Sané, Schmiedebach – Bech, Andreasen, Karaman – A. Sobiech

Vidste du, at…:

Sidst Schalke og Hannover mødtes I en fredagskamp var tilbage i januar 2013? Den gang vandt Schalke med 5-4 i en af Bundesligaens bedste kampe I historien.

Spilforslag

Martin Davidsens spilforslag

Schalke er ikke rigtig der, hvor de gerne vil være, og hvor både vi og de forventer, at de bør være. Jeg tror, de er påpasselige til at begynde med, og derfor spiller jeg på uafgjort ved pausen til odds 2,35.

Spil her

 

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Bayern München

Et opgør mellem Bundesligaens to mest formstærke hold

Gladbach:

Det er endnu ikke blevet til nederlag i Bundesligaen under Schuberts ledelse, men succestræneren kommer på sin hidtil sværeste opgave mod mestrene lørdag. Også selvom Gladbach i sidste sæson hentede fire point mod lørdagens modstander, og endda holdte dem fra at score i begge opgør.

Schubert har siden han overtog tropperne ført Gladbach fra sidstepladsen og op på en aktuel fjerdeplads med syv sejre og to uafgjorte. 26 mål er det blevet til undervejs, og i sidste runde lykkede så endelig for sommerindkøbet Drmic at komme på tavlen. Det giver formentlig genvalg til schweizeren, der virker til at finde sig bedre til rette på kanten i Gladbachs formation.

Anfører Jantschke trænede i løbet af ugen med for første gang efter sin skade, og han er formentlig med på bænken for hjemmeholdet, der har Stranzl, Dominguez, Herrmann, Schulz, Traore og Hahn ude.  

Bayern München:

Vinder sydtyskerne kan de fejre den første uofficielle titel i sæsonen i form af et ”Herbstmeisterschaft”. Guardiola skal dog forsøge at skaffe de tre point uden en række af sine profiler. Thiago, Bernat, Alaba, Costa, Ribery og Götze er alle ude, mens Kimmich har været småsyg i løbet af ugen.

Arjen Robben har haft muskulære problemer, og var forventet tilbage på holdet, men på trosdagens pressemøde udtalte Guardiola, at hollænderen ikke er med i truppen mod Gladbach.

Med i truppen er til gengæld Javi Martinez. Han viste sin glimrende teknik i 2-0 sejren mod Hertha med en fremragende assist, og med en tyndt besat midtbane kan spanieren rykkes længere frem på banen. Det kan samtidig give plads til Benatia, der ellers har været rygtet på vej væk i de sidste par uger. 

Bud på startopstillinger:

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – G. Xhaka, Dahoud – Drmic, F. Johnson – Raffael, Stindl

Bayern München: Neuer – Lahm, Benatia, J. Boateng, Rafinha – Javi Martinez, Xabi Alonso, Vidal – T. Müller, Lewandowski, Coman 

Vidste du, at…:

Hvis Bayern vinder, vil det være Guardiolas sejr nummer 100 i spidsen for de sydtyske mastodonter. Så mange sejre for klubben kan kun Udo Lattek, Pal Csernai, Ottmar Hitzfeld og Jupp Heynckes prale af. 

Spilforslag

Martin Davidsens spilforslag

Gladbach har imponeret mig, og jeg tror godt, at de kan holde Bayern stangen langt hen ad vejen. Men Bayern er Bayern, så de ender med at vinde til sidst. Jeg spiller X/2 ved halvleg/fuldtid til odds 4,30.

Spil her

Optakt: VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund

Kampen om at være førsteudfordrer til Bayern.

Wolfsburg:

Der er kæmpe forskel på de grønblusede ude og hjemme. Sølle tre scoringer og seks point er det blevet til på fremmed græs, mens de er ubesejret i 29 kampe på hjemmebane. Hvis de undgår at tabe mod Dortmund ryger de ind på Bundesligaens top ti over flest hjemmekampe uden nederlag.

Til kampen må Hecking se bort fra Dante, der fik et noget tyndt rødt kort i sidste runde, ligesom Felipe også er ude. Både Draxler og Gustavo trænede med holdet onsdag efter småskader, men mens førstnævnte helt sikker er med i truppen, så var Hecking på pressemødet stadig i tvivl om, hvorvidt Gustavo kan nå at blive klar.

Dantes fravær kan give plads til Knoche, der efter sidste sæsons gennembrud ikke har fået alverdens spilletid efter brasilianerens ankomst til klubben.

Dortmund:

Gæsterne kom tilbage på sporet i sidste uge med en 4-1 sejr over Stuttgart. Ved den lejlighed kom Aubameyang på tavlen to gange, men Wolfsburg bør måske holde et mere vågent øje med Marco Reus. I hvert fald har den tyske landsholdsspiller scoret syv gange i de seneste syv kampe mod folkevognsklubben.

Til kampen mod Stuttgart var Hummels bænket, men anføreren forventes at være tilbage i startformationen i lørdagens topkamp. Han har ellers, akkurat som forsvarsmakker Sokratis, været ramt af sygdom, men Tuchel fortalte på pressemødet, at han forventede begge spillere klar.

Det store spørgsmål til kampen mod Wolfsburg er, hvorvidt Castro får lov at spille fra start. Tyskeren har været blandt sit holds bedste over en længere periode, og han kan måske erstatte Kagawa, der har været lidt nede, efter han scorede i sejren over Schalke. Durm og Sahin er stadig i deres genoptræningsfase og er ikke med i truppen.

Bud på startopstillinger:

Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Klose, M. Schäfer – Guilavogui, Arnold – Vieirinha, Schürrle – M. Kruse – Dost

Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl – Gündogan, Kagawa – Reus, H. Mkhitaryan – Aubameyang

Vidste du, at…:

Hvis Aubameyang fortsætter med at score mål i samme tempo sæsonen ud, så vil han ende på 42 ligamål. Dermed vil han slå Gerd Müllers all-time rekord med 40 scoringer i en enkelt sæson. 

Spilforslag

Martin Davidsens spilforslag

Det er to gode hold, der især har deres styrke i offensiven. Jeg tror, der kommer en del mål, men fedtspiller lidt ved at spille på over 2,5 mål til odds 1,55.

Spil her

 

Optakt: VfB Stuttgart – Werder Bremen

Bundopgør mellem to historiske dårlige hold

Stuttgart:

Trænerfyringen havde ikke den ønskede chok-effekt for Stuttgart, da de i sidste runde tabte med 4-1 i Dortmund – og dog. De to tidligere opgør var nemlig tabt med to gange 4-0, så i det mindste kom die Schwaben da på måltavlen. I den formåede Stuttgart at score selvmål for fjerde gang i sæsonen!

Stuttgarts form er faktisk historisk dårlig. Aldrig før har holdet haft så få point efter 14 runder, og Kramnys opgave som midlertidig træner bliver at få point på kontoen inden jul, så Stuttgart ikke allerede er hægtet af, inden forårssæsonen begynder.

Til søndagens opgør må han igen se bort fra Langerak, Klein, Harnik og Ginczek. I sær de to sidstnævnte har været hårdt savnet. De var hovedpersonerne bag holdets redning i sidste sæson, og selvom forsvaret er ligaens dårligste, så har det også knebet gevaldigt med at score nok mål.

Werder Bremen:

Gæsterne er tæt på at være ligeså elendige som hjemmeholdet – måske endda værre. I hvert fald har de tabt otte af de seneste ti kampe, og det er den dårligste statistik for samtlige hold ligaen.

Målene er fløjet ind om ørene på Wiedwald. 28 gange har han måtte hente bolden ud af eget net, og det har kun ét hold gjort dårligere….Stuttgart. De mange mål er blevet indkasseret, selvom Werder Bremen har fået styr på sin akillessene – dødbolde. I sidste sæson indkasserede nordtyskerne 24 mål efter standardsituationer, men Vestergaard og resten af forsvaret har fået lukket bedre af, så kun to gange i denne sæson har en dødbold ført til mål.

Hos gæsterne er anfører Fritz tilbage efter end karantæne. Det giver Skripnik mulighed for igen at benytte sig af en 4-1-4-1 formation, som er den opstilling, Werder har haft mest succes med. Wolf, Garcia, Yildrim og Johannsson er fortsat ude med skader.

Bud på startopstillinger:

Stuttgart: Tyton – Schwaab, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié, Gentner – Rupp, Didavi, Kostic – Werner

Werder Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, S. Garcia – Bargfrede – Bartels, Fritz, Grillitsch, Junuzovic – Ujah

Vidste du, at…:

Det er 99. gang, at de to hold mødes i en Bundesligakamp? Stuttgart fører statistikken snært med 34 sejre mod Werders 33. I 31 tilfælde er kampen endt uafgjort. 

Spilforslag

Martin Davidsens spilforslag

Begge hold svinger meget, men jeg har alligevel mest fidus til Werder Bremen. Stuttgart har godt nok fået ny træner, men jeg tror, der skal en vinterpause til, før de igen får styr på det. En udesejr er mit bedste bud, til fine odds 3,55.

Spil her

 

Optakt: Eintracht Frankfurt – SV Darmstadt 98

Et derby mellem to hold, der ikke kan vinde

Eintracht Frankfurt:

For første gang i 33 år er der dømt Hessenderby, når Frankfurt byder Darmstadt velkommen. Hjemmeholdet indledte sæsonen på lovende vis, men efter endnu et nederlag er de nede som nummer 13 i tabellen og uden sejr i de sidste fire kampe.

Træner Armin Veh kan dog glæde sig over, at midtbanemotoren Reinartz er tilbage igen, ligesom Stendera også bør blive klar til søndagens sene kamp.

Stendera kommer formentlig til at afløse sidste sæsons topscorer Meier, der efter en dum udvisning i nederlaget mod Mainz, må se til fra tribunen. Der har han selskab af Balayev, Anderson, Kittel, Flum og Castaignos.

Flum blev i løbet af ugen alvorligt knæskadet efter et sammenstød med holdkammerat Hubschrauber under træningen. I første omgang frygtede lægerne for hans karriere, men efter en to timer lang og vellykket operation forventes det, at han er tilbage i næste sæson

SV Darmstadt:

Ligesom Frankfurt kan gæsterne heller ikke vinde. Fem kampe er det siden, Schuster førte sit hold til sejr. Til gengæld kan de spille uafgjort. Hele seks gange er en kamp med Darmstadt som det ene hold endt med remis, og det er rekord i denne sæson.

Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at det i sidste runde blev til 0-0 hjemme mod Köln.

Til derbyet må Darmstadt se bort fra Garics, der er ude med karantæne, ligesom Ivana først er på vej tilbage efter sin skade.

Bud på startopstillinger:

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Medojevic, Reinartz – Aigner, Stendera, Gacinovic – Seferovic

SV Darmstadt: Mathenia – Jungwirth, Sulu, Caldirola, Holland – Niemeyer, Gondorf – Kempe, Heller – Rosenthal – Wagner

Vidste du, at…:

Darmstadt i gennemsnit kun har bolden i 37 procent af tiden? Modstanderne fra Frankfurt holder lidt længere på kuglen og kan prale af en statistik med 48 procent. 

Spilforslag

Martin Davidsens spilforslag

Ingen af de to hold har for alvor scoret mange mål i denne sæson. Frankfurt har scoret 18, mens Darmstadt kun har scoret 14 gange. Jeg tror derfor, at det bliver en målfattig kamp og spiller på, at der bliver scoret under 1,5 mål til odds 3,00.

Spil her

 

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby