bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (15. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (15. runde)

Runde henholdsvis 15 og 17 blev en blandet pose bolcher for de danske spillere i 1. og 2. Bundesliga. Nogle oplevede store sejre mod skræmmende modstandere, andre måtte endnu engang se sit hold spille fra bænken, mens atter andre fik hul på målbylden. Hvad det alt sammen går ud på, kan du finde ud af ved at følge med i det nedenstående.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Et formstærkt Gladbach-hold skulle i denne weekend op imod et af de mest frygtindgydende hold i europæisk klubfodbold, Bayern München. I sidste uge skrev jeg, at det ville være en god mulighed for Andreas Christensen til at prøve sig af mod nogle af de dygtigste skarprettere i verden, og den mulighed tog han kærkomment imod.

AC spillede hele kampen for Gladbach i midten af en bagkæde med 5 mand, og her gjorde han sit for at lukke ned for Lewandowski, Müller osv. Som man kunne læse på bulibolds Twitter-profil stod AC for 4 tacklinger i kampen, hvilket var delt flest, 5 bolderobringer, det højeste antal i kampen, 3 blokeringer, også her kunne ingen matche ham, 6 clearinger, hvilket var næst flest og 7 vundne luftdueller, hvilket ingen kunne overgå. Det er altså ikke svært at regne ud, at AC spillede en glimrende kamp, og at han var en meget vigtig del af, hvad der kan blive en endog rigtig vigtig sejr for Gladbach, der formåede at holde Bayern på 1 scoring, mens de selv scorede 3.

Siden har man også kunnet læse, at Gladbach har intentioner om at købe AC fri fra sin kontrakt i Chelsea, hvilket man jo udmærket forstår.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Der er ikke på samme måde positive ting at berette om Frederik Sørensen fra denne weekend. Faktisk ingenlunde. Kölns træner, Peter Stöger, virker i øjeblikket meget opsat på at fastholde sit forsvar med Dominique Heintz og Dominic Maroh, hvorfor Frederik Sørensen i weekenden endnu en gang måtte se hele kampen fra bænken.

Sørensen kan dog i det skjulte måske glæde sig over, at Köln ikke var i stand til at holde et clean sheet i deres kamp mod Augsburg; han kan jo tillade sig at håbe på, at det igen åbner en kattelem for ham at entrere af, men et 1-0-nederlag er ikke umiddelbart noget, der normalt får trænere til at revolutionere hele sit setup.

Det er selvfølgelig så langt fra en glædelig situation for Sørensen i Köln i øjeblikket. Det kan i hvert fald være svært at gennemskue, hvordan han igen spiller sig til en fast position i midterforsvaret, når han ikke for alvor får mulighed for at vise sig frem i kampene. Netop derfor er der vist ikke så meget andet for end at kæmpe det hårdere på træningsbanen; det er jo trods alt ikke første gang i verdenshistorie, at en spiller bliver placeret på sidelinjen i en rum tid.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Werder Bremen spillede en yderst vigtig kamp i weekenden, da de mødte Stuttgart, der ligesom Werder har det hårdt i bunden af Bundesligaen. For at starte med slutningen så endte kampen 1-1, hvilket Vestergaard og Werder utvivlsomt ikke er 100 % tilfredse med. Dette havde været en fremragende mulighed for at lægge afstand ind mellem netop Werder og de andre hold i bunden, men således skulle det ikke forløbe.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen for Werder Bremen, som han har gjort i alle sæsonens kampe med undtagelse af den ene, hvor han var ude med sygdom. Han spillede da også en helt udmærket kamp. Bl.a. vandt han 4 luftdueller, næst flest af alle. Ligeledes lykkedes han med begge sine forsøgte tacklinger, mens han også stod for 5 clearinger og 8 bolderobringer. Alt i alt endnu en god kamp fra Vestergaard, der dog også endnu engang må sidde tilbage med en skuffet følelse bagefter, fordi det altså bare ikke er nok, at han selv spiller sikkert og udviser stort lederskab for Werder Bremen, hvis ikke hans holdkammerater kan levere samme præstationer.

Hvis Werder Bremen ikke kan slå de andre bundhold i denne sæson, kan det godt blive en lang sæson med kamp for overlevelse på menuen.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

I kampen mellem Schalke og Hannover fredag var der lagt op til, at hele 3 danskere kunne komme i aktion. Således blev det dog ikke, og det er der en meget ærgerlig årsag til. Uffe Bech var nemlig ukampdygtig i denne runde pga. en betændelsessituation ved ribbenene. Endnu mere ærgerligt er det, at det kommer efter en periode med god form for Uffe Bech, men han har også tidligere siddet ude i denne sæson og er kommet tilbage med overbevisning, så det burde kunne lade sig gøre endnu en gang.

De to andre mulige danskere var dog i aktion i denne kamp. Pierre-Emile vender vi tilbage til. Leon Andreasen vil vi derimod tage fat på her. Andreasen startede på banen for Hannover, men han fik ikke lov til også at færdiggøre kampen her. Andreasen spillede nemlig så langt fra en prangende kamp. Hvis man kigger på statistikkerne for Andreasen, viser de, at han havde det svært i kampen, og at bolden ikke figurerede meget blandt Hannovers folk på den sidste tredjedel af banen. Derfor blev han skiftet ud efter 77 minutter. Ind i stedet kom Edgar Prib, der formåede at stå for assisten til Hannovers enlige mål, så træner Michael Frontzeck vil nok ikke være decideret utilfreds med sin udskiftning.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Jeg skrev, at vi skulle vende tilbage til Pierre-Emile, og dette er nu det rette tidspunkt hertil i fin forlængelse af Leon Andreasen og Uffe Bech.

Pierre-Emile var i weekenden endnu en gang at finde på bænken, efter at han havde figureret i Schalkes startopstilling de seneste par uger. Grunden hertil var ikke udelukkende, at Pierre-Emile havde leveret utilfredsstillende. Grunden hertil var nærmere, at Johannes Geis var tilbage fra sin karantæne og derfor endnu en gang kunne træde ind i Schalkes startopstilling, og det gjorde han så sandelig med autoritet. Hele 9,7 % af tiden var Geis på bolden, hvilket var klart mest af alle i kampen.

Pierre-Emile fik dog spilletid, han blev skiftet ind efter 78 minutter i stedet for Max Meyer. Det vil altså også sige, at de to danskere netop ikke nåede at være på banen samtidig, men vigtigheden heraf er ikke just til at få øje på. Med indskiftningen til fordel for Max Meyer kan vi se, at Pierre-Emile er tilbage i den rolle, hvor han skal agere en glorificeret arbejdshest, når en af de andre spillere er trætte. Han bliver skiftet ind, hvor der er brug for ham, og altså ikke nødvendigvis på sin optimale position. Det er selvfølgelig et positivt træk, at træneren mener, man kan operere på flere forskellige positioner, men det kan samtidig også danne en vis irritation over ikke at kunne finde et fast ståsted, må man formode. I hvert fald må Pierre-Emile nok fortsat tage til takke med at starte kampene på bænken, når Geis og Goretzka spiller, som de gør.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Vi skal selvfølgelig til det igen: Nej, Niki Zimling spillede ikke i Mainz’ kamp i weekenden, og nej, han var heller ikke at finde på bænken. Det bringer os altså op på 15 runder, hvor Zimling reelt aldrig har været i nærheden af spilletid. Det kan derfor også hurtigt komme til at lyde som en ødelagt plade, når jeg her skal forsøge at forklare hvorfor eller sætte nye ord på den samme gamle situation. Det får hverken jeg eller læserne det store ud af. Vi kan altså fortsat blot håbe på, at Zimling om ikke andet får plads på bænken i en af de forestående kampe.

Rent personligt håber jeg på, at Zimling, så snart transfervinduet åbner, finder en ny klub at spille fodbold i, så han kan give sin karriere det elektriske stød, der er nødvendig, for at den igen kan pulsere af liv.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Wolfsburg og Dortmund spillede lørdag en yderst dramatisk kamp med hele 2 mål i overtiden. Et mål der først udlignede det hele, og derefter et, der endnu en gang bragte Dortmund foran, og dermed afgjorde kampen. Desværre for os danske tilskuere, var Bendtner overhovedet ikke i aktion. Han måtte endnu en gang nøjes med at se sit hold spille fra sidelinjen. Det begynder efterhånden at dufte lidt for meget af et siddesår og lidt for lidt af mål i støvlerne for Bendtner, hvilket sandsynligvis ærgrer alle, der bare følger en lille smule med i dansk fodbold.

Lidt atypisk måtte både Bas Dost og Bendtner se kampen fra bænken til at starte med, men Bas Dost blev senere i kampen skiftet ind, hvilket også helt tydeliggør rangordenen mellem de 2. Bendtner kommer efterhånden kun i spil, hvis Hecking er tilnærmelsesvis desperat eller i fuld kontrol.

Noter fra 2. Bundesliga:

Heldigvis er der positive ting at berette om fra 2. Bundesligaen, så denne gennemgang ikke skal slutte med en demotiverende omgang om Bendtner.

I toppen af 2. Bundesliga kæmper Freiburg og RB Leipzig en hård kamp om førstepladsen, og i weekenden skulle Yussuf Poulsen sørge for, at Leipzig stadig er yderst aktuelle i den kamp. I Leipzigs kamp mod Duisburg scorede Poulsen nemlig både sit første og sit anden sæsonmål og var en stor del af Leipzigs sejr på 4-2. Forhåbentlig har Poulsen nu fået hold på bylden, så vi ikke igen skal vente så længe på et mål.

Mandag spillede Braunschweig mod Fortuna Düsseldorf, og her kom Emil Berggreen i spil, da han blev skiftet ind efter pausen. Han kunne dog ikke hjælpe sit hold, der tabte kampen 1-0.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi