bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: FC Augsburg – Nostalgi eller tro mod filosofien?

Sæsonoptakt: FC Augsburg – Nostalgi eller tro mod filosofien?

Sidste sæson

Nummer 13

Efter to runder var Augsburg et af blot to hold, der havde maksimum point. Det kunne sydtyskerne selvsagt ikke fortsætte med, men der var alligevel håb om, at den gode start var et udtryk for, at det skulle blive til en sæson, hvor de måske endda kunne kæmpe med om en plads i Europa. Sådan gik det ikke. Langtfra.

Holdet gled langsomt men sikkert ned gennem rækken. Ved vinterpausen var de placeret som nummer 11, og da de i næstsidste runde skulle møde Werder Bremen hjemme, kunne de med et nederlag ryge under stregen. Et rødt kort til Vargas i den kamp efter blot 13 minutter skabte dybt fortvivlelse, men Werder var dårligere end Augsburg, og på en flot anden halvleg vandt de 2-0, og så var endnu en sæson i landets bedste række sikret.

På det tidspunkt havde klubben valgt at tage afsked med Heiko Herrlich og i stedet ansat den tidligere succestræner Markus Weinzierl, der senest han var i klubben førte Augsburg i Europa. Blandt andet med en ung Pierre-Emile Højbjerg på holdet. Sejren mod Bremen blev den eneste i de tre kampe, han nåede at stå i spidsen for klubben i foråret, men det var altså lige akkurat nok til, at Die Fuggerstädter nu går ind til sin 11. Bundesligasæson i træk. En imponerende bedrift af den lille klub med det spinkle budget.

Læs mere om klubbens nye selvforståelse her

Transfers:
I mange år har Augsburg været kendetegnet ved at hente spillere for næsten ingen penge, men denne sommer har de lagt ikke et ikke-uanseeligt beløb, 7 millioner euro,  for Niklas Dorsch, der er kommet til fra Gent. Dorsch var en del af Bayerns ungdomsakademi og var med på det U21 landshold, der vandt guld denne sommer.

Udover Dorsch, så er der brugt penge på at hente Daniel Klein hos Hoffenheims reserver, mens Lasse Günther er kommet til fra Bayerns ungdomshold.

Danske Frederik Winther blev allerede købt i sidste sæson, men blev i Lyngby på en lejeaftale, men han er nu endegyldigt en del af Augsburg-truppen. Også Sergio Córdova er tilbage i klubben, efter han var på leje hos Bielefeld i seneste sæson. Ellers bliver det interessant at se Arne Meier, der er kommet til på en lejeaftale fra Hertha, mens Marco Richter til gengæld er taget den anden vej.

Mest nævneværdige afgang er dog uden tvivl Kevin Danso, der i sidste sæson var på leje i Dusseldorf. Midterstopperen havde ikke udsigt til spilletid og gjorde klubben opmærksom på, at han gerne ville væk. Det blev et lidt mudret forløb, hvor han ikke ville træne, fordi han mente, at klubben var løbet fra en aftale, men nu er et skifte til Lens så endelig gået i orden.

Udover Danso, så er det blevet et farvel til den ellers tro midtbanemotor Rani Khedira, der nu i stedet skal hjælpe Union Berlin til succes. Marek Suchy er skiftet til Mlada Boelslav i Tjekkiet, mens Jozo Stanic er taget til Wehen Wiesbaden i 3. Liga på leje. Endelig så er lejeaftalen med Lászlo Bénes ophørt, og han vender i stedet hjem til Gladbach

 

Styrket/Svækket:

Marginalt styrket

Selvom Weinzierl ikke viste sig at være det guldæg, som vi troede, da han forlod Augsburg til fordel for Schalke, så er han fortsat et bedre fit end Heiko Herrlich, og det skifte alene bør løfte kvaliteten i truppen. Kevin Danso var ikke udset den store rolle, så hans afgang svækker ikke for alvor holdet, mens tilgangen af Niklas Dorsch kan blive rigtig spændende for Augsburg.

 

Sådan går det Augsburg i denne sæson:

Augsburg har i mange år været et forbillede, da de har vist, hvor langt man kan komme ved at følge en rød tråd og uden at slå et større brød op, end man kan bage. Det er som om, at filosofien har været lidt svære at få øje på de senere år, og derfor er man nu gået tilbage til en gammel kending i Markus Weinzierl. Han var det helt rette valg for en god håndfuld år siden, men er han det også denne gang?

Et fornuftigt og overkommeligt startprogram gør i hvert fald, at han få mulighed for at komme godt fra start, og hvis det ikke bliver en sovepude som i sidste sæson, så er meget reddet.

Der er sådan set både talent og erfaring i truppen, og med flere trupper der på papiret er langt være stillet end Augsburg, så bør de ikke havne i samme problemer igen, men skal de længere op end blød mellemvare, så skal spillere som Niederlechner og Uduokhai for alvor træde i karakter.

Med danske øjne bliver det interessant at se, hvor meget spilletid Frederik Winther kan tilkæmpe sig. Weinzierl har i optakten til sæson talt varmt om danskeren, om hvem han forventer spiller sig ind omkring startopstillingen, ligesom der også skal holdet et øje på Mads Pedersen, der fik spilletid i to af de tre kampe, hvor Weinzierl var på sidelinjen i sidste sæson.

Bud på placering:

11-14

Augsburg idealopstilling:

4-3-3

Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago – Dorsch, Richter, Gruezo – Caligiuri – Niederlechner, Vargas

Hold øje med:

Niklas Dorsch

 

Gik glip af kampen mod Danmark til U21 grundet karantæne, men ellers var han fast mand på Stefan Kuntz guldhold. Han er udset som direkte afløser for Khedira, og det bør være et skridt op for Augsburg uden at forklejne den yngste af Khedira brødrene.

Offensivt byder han også ind med flere målgivende aktioner for en defensiv midtbanespiller, men det er som ankeret, at han bliver vigtigst. Augsburg havde i seneste sæson ved flere lejligheder halv svært ved at gardere sig mod omstillinger og blev ofte fanget i ubalance, og her skal Dorsch være med til at gøre en forskel.

Foto: www.fcaugsburg.de

 

 

You may also like
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Augsburg: Trodsreaktion efter kampen mod Villarreal?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Interview med Mads Valentin Pedersen: Selvtræning i stuen, mål mod Bayern og gennembrud i Bundesligaen
Højdepunkter: Augsburg – Bayern München 2-1: Mads Pedersen sænker Bayern
Optakt, Højdepunkter, FC Augsburg, Dortmund
Højdepunkter: Borussia Dortmund – Augsburg 2-1