bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Bayer Leverkusen – Talenter på spring

Sæsonoptakt: Bayer Leverkusen – Talenter på spring

Sidste Sæson:

 

Nummer seks i Bundesligaen

Det begyndte godt for Leverkusen. Ja, ikke bare godt, men rigtig godt. De måtte lige nøjes med tre pointdelinger i de første tre runder, men herefter fik de sat gang i et fuldstændigt fantastisk efterår, hvor de nærmest var ustoppelige. Fra deres kamp i fjerde spillerunde på udebane mod Mainz til lokalderbyet på udebane mod Köln i tolvte spillerunde hentede Peter Bosz mandskab 25 point ud af 27 mulige. Det fantastiske efterår gjorde, at Leverkusen indtog førstepladsen inden den sidste spillerunde før vinterpausen. Her mødte man Bayern München, og selvom Leverkusen gjorde en god figur i den kamp, måtte de efter en 1-2-scoring til allersidst af Lewandowski indkassere sæsonens første nederlag. Nederlaget gjorde, at Leverkusen måtte overvintre på andenpladsen, men det så dog yderst lovende ud for “die Werkself”. Ved juletid snakkede man om, hvorvidt de kunne kæmpe med om titlen, men der skulle ikke blive spillet mange Bundesliga-kampe på den anden side af nytåret, før den snak forstummede.

Der var et par højdepunkter i 2021, men det må alligevel siges, at de kollapsede i den sidste del af sæsonen. Efter nytåret vandt holdet nemlig kun seks ud af 21 kampe, og selvom die Werkself stod med 28 point efter tretten kampe, endte de kun med 52.  Leverkusen gik dermed fra en dark horse i kampen “die Meisterschale” til et hold, som i virkeligheden ikke var i nærheden af Champions League. Grundet de ringe resultater i forårssæsonen fyrede klubben Peter Bosz i slutningen af marts.

Udover en småskuffende liga-sæson gjorde holdet heller ikke noget væsen af sig i de andre turneringer. I DFB-Pokalen røg man ud i tredje runde til Rot-Weiss Essen fra den fjerdebedste række, og I Europa League røg man ud allerede i første knockout-runde til schweiziske Young Boys. Det kom der dog noget godt ud af, men mere om det lidt senere.

Selvom alt startede så godt, endte det skuffende.

 

Transfers:

Leverkusen har hentet den unge talentfulde centerback Odilon Kossonou i Club Brügge for omkring 200 mio. kroner. Udover det har de også købt venstrebacken Mitchell Bakker i Paris Saint-Germain for cirka 60 mio. kroner, og så er der kommet noget dansk islæt til “die Werkself”, da de har valgt at investere i det blot 16-årige Nordsjælland-talent Zidan Sertdemir.

Klubben har også forstærket målmandshierakiet med den 29-årige russiske målmand Andrey Lunev, der er hentet på fri transfer, efter hans kontrakt i Zenit St. Petersburg udløb, ligesom man fået Joel Pohjanpalo tilbage fra et lejeophold i Union Berlin og Panagiotis Retsos tilbage fra et lejeophold i franske Saint-Etienne.

Leon Bailey, der i en årrække har været en markant profil for Leverkusen, er nu fortid, da han er skiftet til Aston Villa for cirka 280 mio. kroner.

Leverkusen har også valgt at sælge en anden offensiv spiller i form af Demarai Gray efter en halv sæson på BayArena for en sum under 20 mio. kroner til Everton, mens Tin Jedvaj er blevet sendt videre til Lokomotiv Moskva. Aleksander Dragovic er skiftet på en fri transfer til serbiske Røde Stjerne, og Cem Türkmen er også skiftet på en fri transfer, men til Ligue 1-klubben Clermont. Tvillingebrødrene Lars Bender og Sven Bender valgte sidste sæson at lægge støvlerne på hylden, men de har dog valgt at “genoptage” karrieren sammen i Kreisliga-klubben TSV Brannenburg. Udover det er Santiago Arias vendt hjem til Atlético Madrid efter sit lejeophold i Leverkusen.

 

Styrket/Svækket:

 

Svækket (På den korte bane)

Det er svært at argumentere for så meget andet. De har solgt en markant profil som Leon Bailey, som de ikke rigtig har erstattet med nyt blod.

Når alt det er sagt, så har de i Kossonou, Bakker og Sertdemir hentet nogle utroligt talentfulde spillere, og selvom de ikke har hentet en direkte erstatning for Leon Bailey, så har de altså allerede et par talentfulde offensive spillere i truppen som Florian Wirtz, Paulinho, Nadiem Amiri og Moussa Diaby. Måske er den bedste løsning i virkeligheden at lade de her spillere vokse ved at give dem en større chance og mere ansvar.

På papiret ser de altså svækkede ud efter transfervinduet, men vi tror, at det talent de i forvejen har i truppen kan gøre op for det tabte.

 

Sådan går det Bayer 04 Leverkusen i denne sæson:

 

Det er en spændende sæson, Leverkusen går ind i.

Holdet har fået en ny træner i form af den 42-årige schweizer Gerardo Seoane. Det er måske ikke et navn, der vækker så stor genklang blandt Bundesliga-fans, men de sidste tre år har han stået i spidsen for schweiziske Young Boys, hvor han opbyggede et dynasti og vandt ligaen alle de tre år, han var der, og sendte Leverkusen ud af Europa League som en slags kommende jobansøgning.

Og så er der mange interessante spillere at holde øje med. De to unge midterforsvarer Odilon Kossonou og Edmond Tapsoba skal følges nøje, ligesom offensive spillere som Moussa Diaby og Florian Wirtz skal tage næste skridt. Og hvad med Paulinho? Hvor står han efter en hele slæson på skadeslisten? Vi må man heller ikke glemme Patrik Schick. Tjekken havde et fantastisk EM i sommer, hvor han scorede fem mål, hvilket var lige så mange som Cristiano Ronaldo, der dog fik topscorer-titlen, da han havde flere assists. Kan han bruge sommerens succes til at bygge videre og få det endelige gennembrud og blive en mere stabil målscorer?

Leverkusens trup har en lovende gennemsnitsalder på 25 år, og der er så mange talenter i truppen, der snart burde være klar til at tage skridtet op. Gerardo Seoane overtager en af de allermest interessante trupper i ligaen, så selvom deres trup ikke er blevet markant styrket af et vildt sommervindue, så ser vi masser af grund til optimisme for “die Werkself”. Der burde være mulighed for at komme i top-4 og tilbage i Champions League, og måske kunne der også godt vente noget spændende i DFB-Pokalen eller Europa League.

Læs også: Bundesligaens 12 største talenter

 

Bud på placering:

4-6

 

Leverkusens idealopstilling:

4-2-3-1

 

Gerardo Seoane har spillet den formation i venskabskampene, og han spillede den også i DFB-Pokalen kampen mod Lokomotiv Leipzig, hvor de vandt 3-0.

Hradecky; Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker; Aranguiz, Demirbay; Paulinho, Wirtz, Diaby; Schick

 

Hold øje med:

Florian Wirtz

Den blot 18-årige offensive midtbanespiller begyndte allerede at gøre sig bemærket i slutningen 2019-20-sæsonen, hvor han kun lige var blevet 16. Han er allerede blevet sammenlignet med Kai Havertz, der i en meget ung alder blev en kæmpe stjerne på BayArena. Florian Wirtz ser i virkeligheden ud til at være cirka lige så god ud, som Kai Havertz var, da han var på samme alder.

Florian Wirtz har jo stadig mange år til at udvikle sig, før gennembruddet kommer, men vi tror, at han i denne sæson bliver det helt store profil. Ikke bare i Leverkusen, men i Bundesligaen, og måske kan han endda spille sig endnu mere ind i varmen på det tyske landshold.

Foto: www.bayer04.de

You may also like
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Leverkusen, stadion
Optakt: Bayer Leverkusen – Gladbach: Gamle bekendte mødes i Leverkusen
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München