bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sådan går det danskerne i Bundesligaen – 1 – 2019/20

Bundesligaen og 2. Bundesligaen er for alvor ved at sætte sig, og det betyder også, at vi igen ser nærmere på danskerne, der har deres daglige gang syd for grænsen. Yussuf Poulsen og Leipzig fortsætter med at buldre derudaf, mens Thomas Delaney har kæmpet sig tilbage på Dortmund-mandskabet efter en svær sæsonstart. Så kan vi heller ikke komme udenom de to nye i klassen, Robert Skov og Mads Valentin Pedersen, der begge har fået en godkendt start på tilværelsen i Tyskland.

 

Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Efter en turbulent start uden ret meget spilletid til den danske midtbanekriger, er Thomas Delaney kommet godt igen. De første to kampe måtte Delaney se til fra bænken, men ude mod Union Berlin, hvor Dortmund noget overraskende tabte, var midtbanespilleren med igen. Delaney måtte dog lade sig udskifte med en hovedskade, men ikke desto mindre var han fuldstændig eminent hjemme mod Leverkusen efter landsholdspausen.

Det blev også bemærket i BVB, at Delaney for alvor var tilbage på sit topniveau, da Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc var meget begejstret for danskerens præstation. ”Jeg vil særligt fremhæve Thomas Delaney, som var involveret i 200 tacklinger, og han vandt 201 af dem. Han præsterede fremragende,” forklarede han til klubbens hjemmeside.

I Champions League-kampen mod Barcelona spillede danskeren endnu en stor kamp, og selvom han fik et tidligt gult kort, var han her, der og alle vejene.

Men senest fik danskeren dog en uheldig hovedrolle ude mod Eintracht Frankfurt, hvor Delaney lavede selvmål, hvilket betød, at Dortmund kun fik et enkelt point med hjem i bagagen. Ikke desto mindre lysner det for Delaney, der har formået at tackle en periode uden spilletid, og han har i den grad bare ladet fødderne tale, hvilket man er vilde med hos fansene. Det virker i hvert fald til, at Thomas Delaney har generobret pladsen ved siden af Lucien Favres fortrukne, Axel Witsel.

Kampe: 4

Mål: 0 

Assists: 0

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig 

Der har været store forventninger, som Yussuf Poulsen har skulle leve op til, efter den fremragende sæson, som den danske angriber havde i fjor. Målmæssigt har Yussuf Poulsen ikke fået den bedste start, men det har angrebskollegaen Timo Werner til gengæld. I rollen som oplægger har danskeren til gengæld været fremragende.

Seks oplæg i lige så mange kampe er det blevet til på tværs af alle turneringer, og det må bestemt siges at være godkendt. Han har generelt også været en trussel offensivt sammen med Timo Werner, og især i 2. runde mod Frankfurt viste Poulsen klassen. Et mål og et oplæg sikrede Yussuf Poulsen- og Leipzig sejren, og mod Bayern München havde danskeren også næstsidste fod på hjemmeholdets mål. Der er ingen tvivl om, at den danske angriber er meget vigtig for Leipzig, men han var dog ikke med i weekenden, hvor det blev til en 3-0-sejr over Werder Bremen. Det skyldtes dog, at danskeren blev far for første gang, så det går godt for Yussuf Poulsen både på og udenfor banen.

Kampe: 6

Mål: 1

Assists: 6

 

Jacob Bruun Larsen – Borussia Dortmund

Spilleminutter har ikke været det, som 21-årige Jacob Bruun Larsen har fået flest af i indeværende sæson. Danskeren har i stedet fungeret som indskifter, men det er blevet til meget få indhop. Ikke desto mindre har Jacob Bruun Larsen formået at få en assist ind på kontoen, selvom han kun har fået 21 minutter i Bundesligaen i denne sæson.

Det skete i 4-0-sejren mod Leverkusen, hvor danskeren leverede et fint oplæg til anfører Marco Reus, der gjorde det til slutresultatet 4-0. Udover dette indhop  er det blevet til hhv. 5 og 4 minutter mod Köln og Union Berlin, hvilket ikke er meget. Til gengæld skal danskeren være glad for, at Lucien Favre tør sætte ham på banen, da det vidner om, at der er tiltro til kantspilleren, der dog godt kunne ønske sig lidt mere spilletid.

Kampe: 6

Assists: 1

Mål: 0

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Den nyeste danske spiller på stammen i Bundesligaen, er Superliga-topscorer fra sidste sæson, Robert Skov, der har fået en fornuftig start på tilværelsen i Bundesligaen. Danskeren er dog blevet rykket lidt rundt på forskellige positioner, og han har ikke rigtig spillet den venstre kant, som han havde så stor succes med i FCK.

Skov kunne dog godt have ønsket sig en bedre debut, da han og Hoffenheim tabte 1-0 til Frankfurt, men det kom de efter i runden 2. Her blev Werder Bremen besejret i en underholdende 3-2-kamp, hvor Skov også var i oplæggerens rolle, hvis vi tager de danske briller på. Kampen efter, mod Leverkusen, kom Robert Skov ikke på banen, mens han blev skiftet ind mod Freiburg. I weekenden var danskeren tæt på at blive matchvinder, da han var millimeter fra at score sit første Bundesliga-mål mod Wolfsburg.

Lige nu og her er Robert Skov at finde på en position som venstre back, og som spået inden denne sæson, er det svært at se danskeren til fulde komme til sin ret i Schreuders system.

Og så må vi heller ikke huske, at Robert Skov har fået A-landsholdsdebut – og endda scoret et mål i rødt og hvidt.

Kampe: 4

Mål: 0

Assists: 1

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt hentede i sommerens transfervindue Kevin Trapp på en permanent aftale, der betød, at tyskeren blev i Frankfurt efter en lejeaftale i sidste sæson. Det var en rigtig dårlig nyhed for Frederik Rønnow, der ser ud til at gå endnu en sæson i møde, hvor bænkevarmer bliver hans primære opgave. Vi sagde det sidste sæson, vi siger det gerne igen, det er langt fra en optimal situation, som Rønnow er havnet i.

Frankfurt-direktør Fredi Bobic forklarede dog ellers i transfervinduet, at der ville ske noget med Rønnows situation, men det er altså fortsat status quo for landsholdskeeperen i Eintracht Frankfurt.

Kampe: 0

 

Jakob Busk – Union Berlin

Jakob Busk har samme problem, som Frederik Rønnow, da han også er 2. valg hos oprykkerne fra Union Berlin. Det er det hårde liv som målmand, og man må bare tage arbejdshandskerne på, så man kan være klar, hvis førstevalget bliver skadet eller vraget. Den chance venter Jakob Busk stadig på, og han har derfor også stadig sine første spilleminutter i Bundesligaen til gode.

Kampe: 0

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg

Mads Pedersen fik noget af en ilddåb på udebane mod Dortmund, hvor Augsburg var magtesløse – og blev skilt ad med cifrene 5-1. Til trods for en resultatmæssig skidt debut leverede danskeren en assist til gæsternes eneste scoring, så lidt positivt kunne han tage med fra kampen.

I denne kamp spillede venstrebacken alle 90 minutter, men det er også eneste gang, at det er sket i skrivende stund. Den danske U21-landsholdsspiller, der kom til fra FC Nordsjælland i sommers, er nemlig blevet sat bag køen, da Philipp Max har erobret venstrebacken tilbage. Det har betydet, at Mads Valentin Pedersen kun har fået yderligere fem minutter hjemme mod Werder Bremen i 3. spillerunde, og siden er det ikke blevet til spilleminutter.

Kampe: 3

Mål: 0

Assist: 1

 

Marcus Ingvartsen – FC Union Berlin

U21-landsholdsangriberen fik ikke meget spilletid i den belgiske storklub Genk, og derfor blev han hentet til Union Berlin i sommers. Et skifte der på mange parametre, så meget spændende ud, da der var mulighed for, at Ingvartsen kunne til spille sig en startplads. Selvom danskeren ikke kom ind i 1. runde mod Leipzig, var han med fra start mod Augsburg, hvor det blev til 71 minutters spilletid.

Småskader har dog sat en stopper for, at Ingvartsen for alvor er blevet en etableret del af start-11´eren hos oprykkerne. Sæsonens hidtil største overraskelse var Unions sejr mod mægtige Dortmund, men her sad den danske angriber desværre ude med en muskelskade, der også holdt ham ude i 4. runde mod Werder Bremen.

I weekenden var Ingvartsen dog igen med fra start, men han mangler stadig for alvor at vise sin målnæse, og derfor blev han også skiftet ud efter en times spil mod Leverkusen.

Kampe: 3 

Assists: 1

Mål: 0

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach

Det har ikke været en optimal sæsonstart for den danske venstreback, der nok havde haft bedre af at blive lejet ud til en klub, hvor han kunne få spilleminutter i benene. Oscar Wendt er stadig lysår foran sin danske backkollega, og ikke nok med det hentede Gladbach også Ramy Bensebaini til klubben, der har sendt Andreas Poulsen endnu længere om bag køen.

Det er langt fra en optimal situation for Andreas Poulsen, der forhåbentlig kan blive lejet ud til vinter, så han kan få de minutter, som han i den grad har brug for.

Kampe: 0

 

Asger Sørensen – 1. FC Nürnberg

Asger Sørensen, der spillede en flot sæson sidste år, blev efter U21-landsholdsslutrunden solgt til 1. FC Nürnberg, der er nedrykkere fra Bundesligaen. Den 23-årige forsvarsspiller er gået direkte ind på Nürnberg-holdet, som dog har fået en noget rodet sæsonstart. Spillet har ikke været i topklasse, og der er lidt for langt mellem snapsene, hvis Nürnberg vil tilbage i det fine selskab.

Ikke desto mindre har Asger Sørensen spillet fem kampe på fuld tid, inden han desværre blev ramt af en muskelskade til træning, der har holdt ham ude i to runder. Danskeren kom endda også på tavlen for sin nye klub hjemme mod Sandhausen, men det var ikke nok, da Nürnberg tabte 3-2. Vi håber, at danskeren snart er sin skade kvit, så han igen kan fortsætte sin flotte udvikling.

Kampe: 5

Mål: 1

Assists: 0

 

Brian Hamalainen – SC Dynamo Dresden

Brian Hamalainen, der var fast mand i Dresden i sidste sæson, har fået en noget anden rolle på holdet i indeværende sæson. Den 30-årige dansker er ikke længere fast mand i midterforsvaret, og faktisk har han kun fået et enkelt indhop i de første syv kampe i 2. Bundesligaen. Det var 31 minutter mod Bochum på venstrekanten, som ikke just er Hamalainens foretrukne position, men man må gribe de chancer, som man får, og det skal Hamalainen i den grad huske på – måske mere end nogensinde før.

Kampe: 1

Mål: 0

Assists: 0

 

Andreas Albers – SSV Jahn Regensburg

Det var noget af en overraskelse, da Jahn Regensburg i sommerpausen præsenterede den danske angriber Andreas Albers fra Viborg. Det var ikke ligefrem det oplagte køb, og folk i og omkring Viborg havde bestemt heller ikke set den komme. Ikke desto mindre var handlen en realitet, og angriberen har faktisk fået en mere end godkendt start på livet i 2. Bundesligaen.

Selvom danskeren endnu ikke er fastmand hos Regensburg, er han blevet skiftet ind i 6 ud af 7 kampe. I sin debut mod Bochum kom danskeren ind og leverede en assist på bare syv minutter, og så var Albers ligesom i gang. I den efterfølgende kamp kom angriberen ind med 27 minutter tilbage mod Hannover, der ellers var favoritter til at tage sejren, og her kom han endda på tavlen, da han sikrede et 1-1-resultat.

Andreas Albers har i hvert fald fået en god start, selvom han endnu ikke er en af stamspillerne i Regensburg, men ikke desto mindre bliver han skiftet ind, og så gælder det om at kende sin besøgelsestid.

Kampe: 6 

Mål: 1

Assists: 1

You may also like
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22
Sådan går det danskerne i Bundesligaen – april 2022