bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 26

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Torwart:
Yann Sommer, Borussia Mönchengladbach:
I dette forår har det været svært at få øje på det Frankfurt-hold, vi så i efteråret, og lørdag aften var ingen undtagelse. Eintracht var kendt som et hold, der ikke skabte mange chancer, men til gengæld udnytte dem de fik. Mod Gladbach bevidnede vi det stik modsatte. Eintracht kom frem til et hav af chancer, men score kunne de ikke. Det skyldtes en hvis Yann Sommer, der havde fået de helt rigtige handsker på til aftenens kamp. Den schweiziske landsholdsmålmand lavede en kavalkade af store redninger, heriblandt et parreret straffespark fra Marco Fabian. Kampen endte 0-0, og det kan Gladbach (og Eintracht) takke Sommer for.

Abwehr:
Thilo Kehrer, Schalke 04:
For en 20-årig spiller med meget begrænset førsteholdserfaring, så kan “Revier-Derbyet” godt være en utrolig stor scene at komme ind på. Der var dog ingen nervøsitet at spore i Kehrers indsats. Han kom frem til indlæg, afslutninger, og stoppede et par angrebsforsøg fra Dortmund-drengene. Hans vigtigste aktion var dog uden tvivl det mål, han scorede. Han fik banket bolden fladt ind bag Bürki og fik udlignet til 1-1. Derfor ender “Revier-Derbyet” endnu en gang i et remis, denne gang var det dog væsentligt mere underholdende en sæsonens første opgør.

Niklas Süle, TSG Hoffenheim:
BANG! Lige pludselig fik Süle bolden. Han tog et træk frem i banen og hamrede bolden ind bag Jarstein med lidt hjælp fra overliggeren, og gjorde det til 1-2 nede foran Østtribunen på Olympiastadion i Berlin. Selvom kampen endte 1-3 til Hoffenheim, så må Süles kasse betragtes som det afgørende mål. Udover en kongekasse, så nåede den tyske centerback en afleveringsrate over 90%, og Hertha var i det store billede ikke særlig farlige. Hoffenheims sejr var hamrende vigtig, for nu ligger Hertha nemlig otte point bag, og “Die Kraichgauer” ligner med al sandsynlighed et top-4-hold.

Marcel Halstenberg, RB Leipzig:
Den tyske venstreback leverede en flot indsats, da “Die Roten Bullen” slog Darmstadt med cifrene 4-0. Han deltog aktivt i det offensive spil, mens han på samme tid lukkede af for de modangreb, der nu kom.

Mittelfeld:
Emil Forsberg, RB Leipzig:
Emil Forsberg leverede en glimrende indsats i Leipzigs 4-0-sejr over Darmstadt. Svenskeren stod for en assist, og kom også selv på tavlen. Til sommer vil der rundt i Europas største klubber nok være en del interesse for flere Leipzig-spillere, og heriblandt skal Forsberg vel også nævnes. Tidligere er han blevet sat i forbindelse med den engelske storklub Liverpool.

Thomas Delaney, Werder Bremen:
Så kan I godt hæve Dannebrog op! Vores egen danske Thomas Delaney brændte Schwarzwaldstadions græstæppe ned. I 5-2-sejren over Freiburger var han den Werder-spiller, som vandt flest dueller. Han tilbagelagde tæt på 12 km. Det hårde imponerende arbejde fik dog kun en birolle i lørdagens fortælling om Delaney. Den tidligere FCK-spiller scorede nemlig et hattrick. Noget af en præstation for Delaney, der har slået til fra dag ét i Bundesligaen. Efter kampen var danskeren også selv godt tilfreds med sit hattrick, og på Twitter fik han bekræftet, at der ikke var tale om en aprilsnar.

Thiago Alcantara, FC Bayern München:
I denne sæson under Ancelotti har catalaneren gennemgået en stor udvikling og er blevet til en meget vigtig spiller på Bayerns hold. I 6-0-nedsablingen af Augsburg strålede han og fik også scoret et flot mål. Han var også generelt dygtig til at styre spillet og på samme tid opretholde risikoen i spillet.

Lewis Holtby, Hamburger SV:
Endnu en gang en hård arbejdsindsats fra den tyske midtbanespiller. HSV’s nummer otte løb over 12,5 km i kampen mod Köln, og han vandt i øvrigt også en god håndfuld dueller inde på midtbanen. Det vigtigste var dog scoringen i de absolut døende minutter. Holtby bankede resolut bolden ind bag en chanceløs Timo Horn og gav HSV de tre point til sidst i kampen. Lewis Holtby har i overensstemmelse med HSV leveret flotte præstationerne på det seneste. “Die Rothosen” har ikke tabt hjemme på Volkspark siden starten af november, hvor Dortmund ikke viste meget hensyn til Uwe Seelers 80-års fødselsdag. Bundesligaens “Dino” har i øvrigt i denne sæson mestret de sene scoringer, og hvis man kun måler på de resultater klubberne henter i anden halvleg, så ville klubben fra millionbyen ligge og kæmpe med om Champions League.

Florent Hadergonaj, Ingolstadt 04:
Hvis Ingolstadt vil have en ny sæson i Bundesligaen, så skal de virkelig til at stramme sig an. De gør dog det bedste, de kan, og i bundbraget mod Mainz hentede de en hårdt tilkæmpet 2-1-sejr. Florent Hadergonaj deltog i det defensive arbejde, og så fik han også scoret en vigtig kasse, der gav “Die Schanzer” sejren.

Sturm:
Robert Lewandowski, FC Bayern München:
Bayern var kæmpestore favoritter, da de i lørdags tog imod Augsburg hjemme på Allianz Arena. Den rolle levede de op til, og specielt Lewandowski drev gæk med Manuel Baums defensiv. Han lavede en flot hæl-assist til Thiago, og nårh ja, så scorede han minsandten også et hattrick. Udover at hive en kampbold hjem til samlingen, så bragte han også målkontoen op på 24. Normalt ville 24 kasser være nok i sig selv til at sikre topscorer-titlen, men dette er ikke en normal sæson.

Mario Gomez, VfL Wolfsburg:
Så kommer vi til rundens tredje hattrick-helt, som i øvrigt spiller med to 3-taller på ryggen. Symbolikken er ik til at tage fejl af. Selvom præstationerne i denne sæson har været lidt svingende for den tyske målsluger, så ser han dog ud til at have fundet stabilitet under den nye træner Andries Jonker. Søndag stod han for sit holds tre træffere mod Leverkusen, og de blev yderst vitale. Kampen på BayArena endte nemlig 3-3, og havde Leverkusens Kai Havertz ikke scoret til sidst, kunne “Die Wölfen” have taget alle tre point. Det ene point er dog brugbart nok i kampen om en ny sæson i Bundesligaen.

Trainer:
Julian Nagelsmann, TSG Hoffenheim:
Hoffenheim bliver bare ved og ved. På den ellers uslåelige hjemmebane Olympiastadion slog Nagelsmanns drenge “Die Alte Dame” med 1-3. Hvis Hertha havde vundet kampen, så havde Hoffenheim kun haft et forspring på to point til Hertha, men pga. sejren er de otte point foran Dardais drenge. Sejren er enorm vigtig for Hoffenheim, og den sender dem bittesmå skridt fra en top-4-placering. Den vigtige sejr gør Nagelsmann til rundens træner.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?