bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (26. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (26. runde)

Foråret har meldt sin ankomst, klubfodbolden er tilbage, og specielt én dansker gjorde sit for at gøre 26. runde af Bundesligaen mindeværdig. Det hele fejrer vi med en frisk omgang danskerstatus, så hvis du er på jagt efter en opdatering på de danske spillere i Tyskland, er du tunet ind det rigtige sted.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

I Gladbach håber man meget på, at man kan avancere så meget i tabellen, at man kan spille europæisk fodbold i næste sæson. I øjeblikket har Gladbach fire point op til Köln, der ligger på sjettepladsen, så det er ikke uladsiggørligt, men tre point i denne runde havde gjort hele situationen mere optimistisk.

Det lykkedes dog ikke for de to danskere og resten af holdet at besejre Eintracht Frankfurt. Kampen endte 0-0. Både AC og Jannik Vestergaard spillede hele kampen for Gladbach, og de kan begge være godt tilfredse med deres indsats. Jannik Vestergaard stod faktisk både for flest clearinger og vundne hovedstødsdueller i kampen, selvom han også blev overløbet i et part situationer

I den kommende uge er der Englische Woche i tysk fodbold, hvilket betyder midtugekampe, og begge Gladbachs modstandere i næste uge er placeret over dem i tabellen, så det kan vise sig at blive en afgørende uge for Gladbachs forhåbninger om europæisk fodbold i næste sæson.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Köln kæmper en kamp for at holde fast i deres placering i tabellen, der i øjeblikket giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson. Feltet under dem er meget tæt, og de har ikke selv vist nogen fremragende formkurve på det seneste. Heller ikke i weekenden, hvor de var på besøg hos HSV og tabte 2-1.

Frederik Sørensen måtte af uvisse årsager se hele kampen fra bænken. Godt nok har han næsten lige været skadet, men han skulle gerne være kommet sig fuldt, så det kan virke lidt mærkeligt at lade en mand, der spillede alle(!) minutter af de første 21 runder, sidde på bænken, men der kan selvfølgelig være ting fra træningen, som vi ikke kender til. Under alle omstændigheder kunne de nok godt have brugt ham, for HSV er et hold, Köln rigtig gerne skal slå, når man tænker på, at de har planer om at spille europæisk fodbold.

Desværre kan vi fortsat ikke rapportere noget om Nikolas Nartey, for han har stadig ikke været i aktion for Kölns U17-hold.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Patrick Banggaard spillede igen fuld tid for Darmstadt, som han også gjorde det just inden landskampspausen, men det er ikke ligefrem den letteste situation, han er havnet i hos Darmstadt. Også i denne runde skulle modstanderen vise sig at være uoverkommelig, faktisk i høj grad. Darmstadt var nemlig på besøg hos RB Leipzig, der viste sig som ugæstfrie værter og sendte Darmstadt hjem med et nederlag på 4-0. Derfor kan det også virke lidt mærkeligt at snakke meget om Banggaards præstation, når holdet led så markant et nederlag, men han gør sig faktisk positivt gældende i mange statistikker. Desuden var han uheldig at rette en afslutning fra Forsberg af, så den strøg i mål.

Kampen kom også til at byde på et danskermøde, som vi nærmere vil nævne under afsnittet om Yussuf Poulsen.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Den ene af søndagens to fodboldkampe bød på en dansk keeperduel. Det er selvfølgelig kampen mellem Ingolstadt og Mainz, hvor Martin Hansen og Jonas Lössl vogtede de to mål, der her tales om. Den interne duel og kampen, som de vandt 2-1, slap Martin Hansen og Ingolstadt bedst fra. Især fordi Jonas Lössl så decideret tvivlsom ud ved Ingolstadts andet mål, der kom på foranledning af et mislykket indlæg, der fik lov til at sejle forbi Lössl og i mål. Danskeren bliver sikkert snydt, fordi det tydeligvis ikke er et skud på mål, men godt ud ser han ikke i situationen.

Det skal dog retfærdigvis siges, at han også havde tre redninger i kampen.

Niki Zimling spillede igen fuld tid for Mainz II i deres kamp mod Chemnitzer FC, men han kunne ikke forhindre, at Chemnitzer vandt kampen 1-0.

Desværre har vi fortsat ikke set skyggen af Emil Berggreen på trods af, at træner Martin Schmidt mente, at han ville kunne spille fodbold igen i marts. Derfor er det ikke rigtig til at sige, hvornår vi får ham at se. Og som vi har plæderet for så mange gange før, kan vi vist kun væbne os med tålmodighed.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Martin Hansen blev som skrevet står vinderen af den danske keeperduel, da hans hold, Ingolstadt, vandt 2-1 over Mainz. Det var rigtig godt til Ingolstadt med en sejr, men den barske realitet er fortsat, at overlevelse i rækken ser mere end bare overordentlig svært ud. De skal i princippet håbe på, at et af holdene over dem i tabellen går fuldstændig ned, mens de selv rammer en god stime. Sker det ikke, er løbet vist kørt.

I forbindelse med kampen skal vi nævne, at Martin Hansen så lidt sløj ud ved Mainz’ enlige scoring, som kom på et frispark langt ude fra, der ikke blev rørt af nogen og derfor sejlede lige forbi Martin Hansen. Godt nok kunne han blive snydt af, at bolden fik lidt til at flyve uberørt, men han må stadig tage sin del af skylden.

Heldigvis fik det ikke nogen betydning for kampens udfald, der som sagt var en glædelig oplevelse for Ingolstadt, der ellers ikke har høstet mange point på det seneste.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Det er slet ikke til at komme uden om Thomas Delaney i denne uge. Han gør alt, hvad der står i sin magt for at blive elsket i sin nye klub og savnet i sin gamle. Hidtil har han vist sig dominerende, som han også typisk gjorde det i FC København, men i denne uge skruede han lige op for sværhedsgraden ved at tilføje et hattrick og en assist til sin præstation. Der er slet ingen grund til at diskutere, hvilken dansker der imponerende mest i denne uge, for Delaney løber selvfølgelig med prisen.

Vi skal også lige nævne, at Werder Bremen var på udebane mod Freiburg og vandt kampen 5-2. Det vil sige, at Delaney var direkte involveret i fire af Werders fem mål, hvilket med lidt patriotisme i pennen kan oversættes til, at han egenhændigt skilte Freiburg ad. Hjemmesiden WhoScored har et vurderingssystem, der løber til 10, og Delaney har fået klokkeklart 10-tal for sin præstation. En plads på Kickers Elf des Tages blev det da også til, ligesom vi selvfølgelig også havde ham på vores hold.

Nu udviklede denne opsummering sig vist til en skamløs lovprisning, men så lad det være således. Godt gået, Kaptajn København.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Bundesligaens 16. runde bød også på det altid imødesete Revierderby mellem Schalke og Dortmund. Kampen endte 1-1; et resultat der ikke gjorde noget fantastisk for nogle af de to hold i ligaen.

Kampen skulle vise sig at blive lidt bemærkelsesværdig, for danske seere i hvert fald. Emre Mor blev nemlig skiftet ind efter 79 minutter, og dermed fik han spilletid i Bundesligaen for første gang siden 11. februar. Næsten to måneder skulle der gå, og på alle tænkelige måder håber vi ikke, at der igen skal gå to måneder, før vi ser ham på den rigtige side af kridtstregerne.

Snarligt inden Mors indskiftning havde Schalke udlignet til 1-1, så en scoring eller en assist kunne have kronet en fantastisk indsats som indskifter. Sådan skulle det dog ikke blive; faktisk havde Mor ikke rigtig nogen indflydelse på kampen med sine fem boldberøringer, selvom han dog satte især Choupo-Moting på alvorligt løbearbejde.

Men lidt er bedre end ingenting, og i denne anledning tillader vi os at glæde os over, at det igen kunne blive til Bundesligafodbold til Emre Mor.

Fodbold af nogen slags blev det ikke til for Jacob Bruun Larsen, der jo er skadet for resten af sæsonen.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Under afsnittet om Patrick Banggaard nævnte vi, at der opstod et danskermøde i kampen mellem RB Leipzig og Darmstadt. Det skete helt præcist efter 68 minutter, da Yussuf Poulsen blev skiftet ind efter at have misset fem kampe i ligaen på grund af en skade.

Mens Poulsen har været skadet, har RB Leipzig hentet syv ud af 15 mulige point, og der er nok mange omkring klubben, der håber på, at han kan være medvirkende til en mere stabil pointhøst. Det er selvfølgelig ikke til at sige en til en, at Poulsen har været skyld i de svingende resultater, men de fleste iagttagere er enige om, at Poulsens uselviske arbejdsraseri har en stor betydning, også større end den visuelt præsenteres i diverse statistikker, for RB Leipzig.

Forhåbentlig kan Poulsen i den kommende tid kæmpe sig tilbage i startopstillingen, hvor vi selvfølgelig synes, han hører til.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som traditionen foreskriver, skal vi afslutningsvis slå et smut forbi 2. Bundesliga og følge op på denne rækkes danskere.

Hos 1860 München starter vi. Her måtte Christian Gytkjær igen overlade pladsen i startopstillingen til Ivica Olic. Gytkjær fik de sidste cirka fem minutter på banen, og på det tidspunkt skulle 1860 München blot forsvare deres føring på 1-0 hjem. Düsseldorf besejrede de.

Der var mulighed for at se hele tre danskere i aktion i kampen mellem Hannover 96 og Union Berlin, men kun en enkelt af dem kom på banen. Der tænkes her på Kristian Pedersen, der spillede hele kampen på venstre back.

Jakob Busk og Uffe Bech måtte hos henholdsvis Union Berlin og Hannover 96 tage til takke med en plads på bænken.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Max Morlock, Nürnberg, Stadion, fans, 2. Bundesliga
Optakt til 6. runde i 2. Bundesliga: Frankenderby og tiltrængt succes for Hertha