bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens Buli-hold: Uge 21

Hver uge umiddelbart efter sidste slutfløjt sætter bulibold.dk rundens Bundesligahold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Rundens hold – Uge 2 (4-2-3-1):

Screen Shot 2014-02-17 at 13.52.09

TOR
Fährmann (Schalke) – De kongeblå kæmpede i efteråret med at finde deres førstemålmand, men Fährmann har på det seneste vist, at han er tilliden værdig. Havde et par afgørende redninger og kunne ikke stille meget op over for Santanas selvmål.

ABWEHR
Pospech (Mainz 05) – Den tidligere FCK’er var sit holds bedste, da Mainz i fredagskampen for alvor meldte sig ind i kampen om europæiske billetter. Lukkede af defensivt og havde flere gode aktioner fremad banen, hvilket fire chanceskabende afleveringer blandt andet vidner om.
Klose (Wolfsburg) – Den tidligere Nürnberg-spiller har kæmpet med spilletiden i Wolfsburg siden sit skifte. Men i Naldos fravær fik han vist, at han ikke har mistet sine kvaliteter af den grund. 12 clearinger og en solid indsats var stærkt medvirkende til, at Wolfsburg sikrede sig vigtige point i kampen om Champions League pladserne.
Dante (Bayern München) – Hvis Dante stadig har United-spekulationer, er det bestemt ikke til at se på brasilianeren. Leverede igen på højeste niveau og kronede en sikker defensiv indsats med et flot hovedstødsmål
Rodriguez (Wolfsburg) – Sniger sig akkurat ind på listen foran Contento. Havde en omtumlet pokalkamp, hvor to scoringer blev overskygget af en tåbelig udvisning. Mod Hertha var han tilbage på højeste niveau og med en assist til følge.

MITTELFELD
Geis (Mainz 05) – Der var ingen Zimling i startopstillingen hos Mainz, der i stedet havde Geis liggende på den defensive midt. Her gjorde han det fortrinligt og var også aktiv fremadrettet. Stor kamp.
Salihovic (Hoffenheim) Bosnieren fik vist, at han kan meget mere end at sparke fantastiske frisparks. Som den dybdeliggende Spielmacher dirrigerede han slagets gang og strøede om sig med gode afleveringer og en enkelt assist, på en dag, hvor det meste gik Hoffenheims vej.
Shaqiri (Bayern München) – Robben, Ribery, Müller Götze…. Bayern råder over så mange fløjspillere, at det er en ubeskrivelig luksus at have en spiller som Shaqiri i kulissen, når det som mod Freiburg skulle spares spillere forud for Champions League. Schweizeren scorede to gange, men måtte desværre udgå med en skade, der også holder ham ude af kampen mod Arsenal.
Aubameyang (Dortmund) Har haft en glimrende uge. Først matchwinner i pokalen mod Frankfurt og i weekenden dobbelt målscorer mod samme modstander. Mere ansvar er placeret på hans skuldre i Kuba og Reus fravær, men den lynhurtige fløj ser ud til at trives med det. Arbejder også mere defensivt end tidligere.
Firmino (Hoffenheim) – Talentet har været synligt længe, men det er først for alvor i denne sæson, at Firmino også har vist den stabilitet, der alt andet lige må gøre ham ekstremt eftertragtet til sommer. Var sit holds bedste igen med scoring og assist, men mest imponerende var vel, at han også var den Hoffenheim-spiller med næstflest tacklinger. Kun overgået at Schipplock.

STURMER
Kumbela (Braunschweig) – Normalt skal der mere end en halvleg til for at komme på rundens hold, men når man som indskifter skyder fire gange og scorer tre i et vigtigt bundopgør, så er man altså selvskrevet på vores hold. At det var mod HSV, der for syvende kamp i træk lukkede mere end tre mål ind, skal ikke ligge Kumbela til last.

TRAINER
Jürgen Klopp (Dortmund) – 111! Med sejren over Frankfurt tangerede Klopp Hitzfelds rekord for flest sejre som Dortmund-træner og det endda i færre forsøg end schweizeren. Sætter vi dem op mod hinanden, kan de begge præstere to mesterskaber, men Hitzfeld er muligvis et mulehår foran, da Klopps pokal-titel blegner lidt i forhold til Hitzfelds Champions Leauge triumf fra 1997.

Ugens kamp: Leverkusen – Schalke 1-2
Det var rundens topopgør, og der var masser af drama. Keller og Schalke fortsatte deres imponerende indledning på foråret med den fjerde sejr i træk, og så må Hyppiä spørge sig selv, om det virkelig var et godt træk at udelade Sidney Sam, blot fordi denne skifter til Schalke efter sæsonen. Leverkusen-profilen var hvert fald savnet, og nederlaget betyder, at Dortmund, Schalke og Wolfsburg kom endnu tættere på i tabellen.

Honorable mentions
Lewandowski, Bellarabi, Huntelaar, Schipplock, Volland, Grosskreutz, Boland, Kramer, Contento, Farfan, Goretzka, Kroos, Sokratis, Pizzaro, Pinola, Drmic, Mkhitaryan

 

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Rundens hold i Bundesligaen – runde 29: Rekord-Sancho,
Rundens hold i Bundesligaen uge 28: Bayern-dominans og Mainz i målhumør
Rundens hold i Bundesligaen – uge 27: Hattrick-Held Yussuf Poulsen