bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt Uge 22: Målgaranti og Tysklands største talent

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger, og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Wolfsburg – Bayer Leverkusen

Leverkusen har haft en forfærdelig indledning på forårssæsonen. To Bundesliga-nederlag, et pokal-exit samt midtugens ydmygende 4-0 nederlag i Champions League. Dermed er klubben så småt i færd med at sætte en sikker Champions League plads over styr, da man presses af netop Wolfsburg på femtepladsen. Et nederlag til die Werkself, og så er afstanden nede på blot fire point.

I sidste runde var Sidney Sam sat af holdet af principielle årsager, men tyskeren er igen med blandt Hyppiäs udvalgte.

Lidt overraskende gør det samme sig gældende for den Julian Brandt, i hvert fald hvis man skal tro Kicker. Det tyske stortalent, der kom til fra netop Wolfsburg, skulle have imponeret så meget under træningen, at han kan starte på bekostning af Son.

Hos Wolfsburg er Christian Träsch tilbage i fuld træning, men det er ikke usandsynligt, at han må begynde på bænken, til trods for at Medojevic ikke imponerede synderligt i kampen mod Hertha.

Wolfsburg og Leverkusen er i øvrigt to af seks Bundesligahold, der aldrig er rykket ned, og så er ingen kampen mellem de to mandskaber endnu endt uden scoring.

Bud på opstillinger:
Benaglio – Ochs, Naldo, Knoche, Rodriguez – Medojevic, Gustavo, de Bruyne – Arnold, Perisic, Dost
Leno  – Hilbert, Toprak, Wollscheid, Boenisch – Reinartz, Bender, Castro – Sam, Brandt, Kiessling

Hold øje med:
de Bruyne – Der er stadig et stykke op til det niveau, belgieren viste i Bremen i sidste sæson, men samarbejdet med de øvrige oppe foran bliver bedre for hver kamp. Måske hjemmekampen mod Leverkusen kan bliver hans endelige gennembrud.
Brandt – Hvis han begynder inde, er det værd at lægge mærke til den unge kantspiller. Er et af Tysklands absolut største talenter, og helt sikkert en vi kommer til at høre meget mere om de kommende år.

 

Eintracht Frankfurt – Werder Bremen

Frankfurt sikrede sig et imponerende resultat med 2-2 ude mod Porto i Europa League, men ellers er det to hold, der sukker efter succes.

Werder Bremen har kun vundet en enkelt gang i de sidste ti opgør, og Frankfurt er med 21 point, det samme som Bremen, stadig en aktiv del af nedrykningskampen.

Årsagen til Frankfurts kvaler hænger utvivlsomt sammen antallet af kampe, klubben har spillet. Opgøret mod Werder Bremen er holdets 35. kamp i denne sæson, hvilket er det samme antal kampe som klubben spillede i hele sidste sæson.

I søndagens hjemmekamp er der dog grund til optimisme. Klubben har vundet begge opgør i foråret på eget græs uden at indkassere mål, og for træner Armin Veh er Bremen lidt af en ønskemodstander. Seks gange har han stået over for nordtyskerne på hjemmebane med fire forskellige klubber, og alle seks gange er det blevet til sejr

Mens Frankfurt kan stille noget nær stærkeste opstilling til kampen, så døjer gæsterne med skader. Både Hunt og Garcia er først for nyligt vendt tilbage til træningen, og begge er derfor yderst tvivsomme til kampen

Bud på opstillinger:
Trapp – Jung, Zambrano, Russ, Oczipka – Rode, Schwegler, Meier – Aigner, Flum, Kadlec
Wolf – Ignjovski, Kroos, Prödl, Caldirola – Bargfrede, Makiadi, Junuzovic, Obraniak – Petersen, Di Santo

Hold øje med:
Obraniak – Polakken reddede et enkelt point i overtiden i sidste weekend, og har som en af få Bremen-spillere leveret på et acceptabelt niveau.
Kadlec – Begyndte så lovende, og det virkede til, at Frankfurt havde fået en stabil målscorer. Siden er det gået lidt i stå og fire mål er det indtil videre blevet til. Mod et af Bundesligaens dårligste forsvar og muligvis ligaens dårligste målmand, bør der være mulighed for, at Kadlec igen kan finde vej til nettet. 

Hamburg SV – Borussia Dortmund

Vi kommer ikke meget tættere end målgaranti end kampen mellem HSV og BVB. 337 mål er det blevet til i de to klubbers indbyrdes opgør, og det er rekord for hele Bundesligaen. Når man så samtidig ser på de to klubbers øjeblikkelige situation, så vil det være et mirakel, hvis kampen ender målløs.

Hele elleve gange har Hamburg lukket tre mål eller flere ind i dette års Bundesliga, og det betyder ikke overraskende, at klubben har fået det laveste antal point nogensinde efter 21 runder.

Op til kampen blev der derfor sagt farvel til van Marwijk og ind er i stedet kommet Mirko Slomka, der skal forsøge at få klubben på ret kurs. Ud fra træningerne virker det i første omgang virker det til at koste Westermann pladsen i midterforsvaret, og da van der Vaart ligeledes er ude, er det de unge kræfter, der skal sikre HSV point.

Hos Dortmund må optimismen til gengæld være stødt opadgående. Godt nok er Hummels, Reus og Bender stadig tvivlsomme, men de to sidstnævnte er i spil til kampen. I sidste runde lykkedes det så endelig at holde nullet for første gang i elleve kampe, og det kan blive vigtigt for Dortmund, der kun har en sejr i de seneste syv opgør i Hamburg.

Bud på opstillinger:
Adler – Diekmeier, Djourou, Rajkovic, Jansen – Rincon, Arslan, Badelj – Jirasek, Calhanoglu, Lasogga
Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Friedrich, Schmelzer – Kehl, Sahin, Mkhitaryan – Grosskreutz, Aubameyang, Lewandowski

Hold øje med:
Jansen – Venstrebacken får sin sag for, når han formentlig står over for Aubameyang. I sidste kamp mellem Dortmund og HSV, blev han overløbet ved flere lejligheder, og det skal forbedres, hvis HSV skal have point.
Aubameyang – Har næsten et Gerd Müller (105) målsnit med mål hver 108. minut. Scorede i sidste uge to gange, og bliver hele tiden bedre. Reus begynder formentlig på bænken, så det kreative og overraskende skal komme fra Aubameyang.

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen