bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Runden rundt: Bayerns mesterskab, Pizarros kasse og Nagelsmanns bitre afsked

Efter 34 runder er de sidste brikker i Bundesligaens store puslespil nu faldet på plads. Bayern blev mestre for syvende gang i træk, og dermed fik Robbery deres perfekte afsked. Leverkusen tog den sidste Champions League plads, mens Frankfurt må sende en venlig tanke til Mainz, der gav dem Europa League kvalifikation. Se højdepunkter og mål fra 34. spillerunde.

Hvor skal vi næsten begynde. Sidste runde i Bundesligaen har det med at blive en spøjs størrelse med nogle aparte resultater, og denne runde var ingen undtagelse. Mest absurde score fik vi i Wolfsburg, hvor hjemmeholdet sikrede europæisk fodbold i næste sæson ved at baske Augsburg med hele 8-1. I Freiburg nøjedes Christian Streichs mandskab med en 6-0 sejr mod Nürnberg, der dermed rykkede ned med et brag efter at have tabt de sidste to kampe med sammenlagt 10-1.

Ellers var det største fokus selvfølgelig i München, hvor mesterskabet skulle placeres. Sebastian Haller skabte kortvarig spænding om titlen med sit mål i anden halvleg, men det blev et festfyrværkeri for Bayern, der på smuk og passende vis kunne sende både Robben og Ribery på banen i anden halvleg til sidste hjemmekamp og tilmed se dem begge score, i det der endte med at blive en overbevisende 5-1 sejr for Niko Kovac og sit mandskab.


Bayern havde dermed ikke hjælp fra Gladbach, der mødte Dortmund, og det var godt det samme, for BVB tog fra Borussia Park med en 2-0 sejr på en flot anden halvleg. Sejren gjorde ikke alverden for Dortmund, men den betød, at Gladbach ikke kommer i Champions League næste år. Den plads går i stedet til Leverkusen, der vandt med hele 5-1 i Berlin og dermed kronede et flot forår under Peter Bosz.

For Frankfurt var 5-1 nederlaget i München ved at blive ekstra dyrt, da Hoffenheim længe lignede det vindende hold ude mod Mainz. En sejr til Nagelsmanns tropper ville nemlig have betydet, at Frankfurt ikke engang ville kvalificerede sig til Europa. Men Adi Hütter og resten af Eintracht må sende en varm tanke til Mainz, der vendte 0-2 til 4-2 og dermed sørgede for, at Tyskland og Europa igen får glæde af Frankfurts fantastiske fans i næste sæson.

Endelig så blev ligaen rundet af på bedst mulig maner. Claudio Pizarro forlængede lørdag sin kontrakt med Werder Bremen for yderligere en sæson, og det fejrede han naturligvis med at score sejrsmålet hjemme mod RB Leipzig og dermed cementere sin status som Bundesligaens ældste målscorer nogensinde.

Foto: fcbayern.de

 

You may also like
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
De mest dramatiske sæsonafslutninger i Bundesligaen
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Sådan ender Bundesligaen – stor optakt til den kommende sæson
Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga
Optakt: Werder Bremen – FC Bayern München
Bundesliga, quiz
Quiz – Flest tyske mesterskaber