bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt runde 34: Afgørelsens time
Bundesliga, quiz

En helt fantastisk Bundesliga-sæson synger på sidste vers. Der er spillet 33 runder, og denne lørdag skal vi have afsluttet den sidste af dem. Der har som sædvanlig været fyldt med spænding i alle ender og hjørner af tabellen, og nu skal vi have den endelige konklusion. I denne sidste omgang af Bundesliga-optakter kigger vi på det parløb om mesterskabet mellem Bayern München og Borussia Dortmund, der lever lidt endnu. Spillet om Champions League-deltagelse er alt andet end afgjort her før sidste spillerunde, og vi har tre hold i form af Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen og Eintracht Frankfurt, der alle står med en chance for top-4.

 

Optakt: FC Bayern München – Eintracht Frankfurt: Endelig mester på hjemmebane?

Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Stegemann
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: TV3 MAX – Live stream kampen Bayern München – Eintracht Frankfurt

Bayern spillede 0-0 i Leipzig sidste runder, og mesterskabet er derfor endnu ikke hjemme på Säbener Straβe.

Igennem Bundesligaens efterhånden 56-årige historie, har vi set, hvordan Bayern på sidste spilledag har kunne snuppe mesterskabet fra håbefulde mandskaber, der har været snublende tæt på at forhindre den sydtyske mastodont i at vinde ”die Meisterschale”. Hvem husker ikke Schalkes ”Meister der Herzen” eller Leverkusen-holdet, der blev nummer to i ligaen grundet et nederlag til allerede nedrykkede Unterhaching på et selvmål af Michael Ballack i år 2000? Hvis Bayern skulle ende med at smide mesterskabet lørdag eftermiddag, ville der nok være mange, der ville kalde det for karma.

I tysk fodbold findes der mange rivaliseringer klubberne imellem, men hvis alle fangrupper skulle gå sammen om en fælles fjende, ville pilen nok pege i retning af Bayern München. Uanset hvem man holder med, må man dog give cadeau til Bayern-holdet for den mentale styrke, de har vist i denne sæson. Specielt i efteråret var kritikken af Bayern og specielt Niko Kovac massiv. Ifølge tyske medier havde flere profiler passeret sidste udløbsdato, og Niko Kovac var ikke god nok som træner. Nu står vi her før sidste spillerunde, hvor alt Bayern mangler for at kunne kalde sig tyske mestre er et point på hjemmebane imod Eintracht Frankfurt.

Dagens kamp på Allianz Arena kommer også til at markere slutning på en æra, da både Franck Ribery og Arjen Robben siger farvel til Bayern München efter henholdsvis tolv- og ti år i Bayern-trøje. At lige netop disse to tager afsked med Bayern på samme tid er nærmest helt poetisk, og det er uden tvivl to af de mest markante og afgørende Bayern-profiler i nyere tid. Bayern har godt nok stadig en pokalfinale tilbage i kalender, men kampen mod Eintacht bliver de  to herrers sidste optræden i Bundesligaen, og så må vi se, om de kan lave et sidste ”Robbery”. Manuel Neuer er fortsat ude skadet.

Eintracht Frankfurts 0-2-nederlag på hjemmebane til Mainz 05 kan vise sig dyrt i spillet om Champions League-billetter. Hvis ikke ”die Adlern” henter alle tre point på Allianz Arena, hænger deres Champions League-drøm i en tynd tråd, og selv hvis de skulle hente den helt store skalp, kan de stadig risikere at må nøjes med Europa League næste sæson. De kan dog også ende helt uden for de europæiske pladser med et nederlag, hvis Hoffenheim og Wolfsburg samtidig vinder deres kampe

I denne sæson har vi fået et vidnesbyrd om, at Eintracht Frankfurt er i stand til at levere store resultater. I Europa League slog de bl.a. Benfica og Inter ud, og de trak Chelsea helt ud i en straffesparkskonkurrence i Europa League-semifinalen, som de dog tabte.

Eintracht Frankfurt har bygget på fra sidste sæson, hvor de blev pokalmestre, og de store dage ser ud til at være tilbage i Tysklands femte største by.

En fantastisk målmand, et godt fundament i de bagerste geledder og på midtbanen og en af offensive bestående af sprængfarlige frontmænd har bragt Eintracht op i toppen af tysk fodbold i denne sæson, og lørdag eftermiddag skal de gøre et sidste forsøg på at sikre top-4 og Champions League. Deres største svaghed har været, at de har smidt point mod hold, de bør være i stand til at slå, hvilket nederlaget til Mainz i søndags bl.a. understreger.

Tawatha og Stendera er ikke tilgængelige til lørdagens brag grundet skader, ligesom Rode også er ude efter sin operatin

Bud på startopstillinger:
Bayern München: Ulreich; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Goretzka, Thiago; Gnabry, Müller, Coman; Lewandowski
Eintracht Frankfurt: Trapp; Abraham, Hinteregger, Falette; da Costa, Hasebe, Fernandes, Kostic; Rebic; Jovic, Haller

Dom:
Bayern har rutine, og de er ikke et hold, der taber mesterskabet på sidste dag. Vi tror på, at Bayern med en 2-0-sejr bliver kronet som tyske mestre for 29. gang i klubbens historie. Spil på kampen her.

 

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: Dortmund skal vinde og håbe

Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Dommer: Gräfe
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Viaplay –Live stream kampen Gladbach – Borussia Dortmund

Dieter Heckings drenge fik en meget vigtig sejr 4-0 sejr i sidste weekend ude mod Nürnberg.

Siden Gladbach vandt 2-0 på udebane mod Schalke i starten af ”Rückrunden”, er holdet mere eller mindre gået fuldstændig i stå, og derfor er det bestemt ikke uheldigt for ”die Fohlen”, at de her før sidste spillerunde selv kan afgøre, om der bliver spillet Champions League-fodbold i Mönchengladbach næste sæson.

Dagens kamp bliver den sidste af slagsen for Dieter Hecking som Gladbach-træner, da klubben har valgt at stoppe samarbejdet med ham ved sæsonens afslutning. Tyskeren fik Gladbach-jobbet i december 2016, efter han et par måneder forinden havde fået sparket i Wolfsburg. Det var måske ikke alle, der var lige begejstrede, dengang han blev udnævnt som træner for ”die Fohlen”, men man må sige, at han har ført klubben i en god retning, og han forlader trænerposten med æren i behold, hvilket i moderne fodbold ikke altid er en selvfølge.

Sportsdirektør Max Eberl kalder beslutningen om at tage afsked med Dieter Hecking for ”en af de sværeste beslutninger han har truffet som sportsdirektør i Gladbach”, og med de resultater tyskeren har leveret som Gladbach-træner, er der heller ikke det store grundlag for denne beslutning.

Gladbach er relativt hårdt ramt af afbud til sæsonens sidste optræden, da Doucoure, Lars Stindl og Raffael sidder ude med skader, mens Florian Neuhaus er ude med karantæner.

Med en 3-2 -sejr hjemme over Fortuna Düsseldorf og et pointtab til Bayern München står Lucien Favres Dortmund-hold fortsat med muligheden for at blive tyske mestre.

Dortmunds titelhåb er dog forudsat af, at de selv skal slå Gladbach, mens Bayern skal tabe til Eintracht Frankfurt, medmindre Dortmund kan vinde kampen med sytten mål, så kan de nøjes med, at Bayern spiller uafgjort til Eintracht Frankfurt.

Sagt på en anden måde er Dortmunds titelchancer her før sidste spillerunde ikke særlig store, men ”die Schwarz-gelben” har dog stor ære af denne sæson. I de sidste par sæsoners Bayern-dynasti har sydtyskerne ikke på noget tidspunkt været så hårdt presset i mesterskabskampen, som de har været i år, hvilket alt andet end lige giver håb både for Dortmund, men også for de andre tophold i Bundesligaen, om at Bayern ikke er fuldstændig urørlige.

Dortmund gik på juleferie med et seks-pointsforspring foran Bayern, men luften er gået lidt af ballonen for Lucien Favres drenge i foråret. Det vil nok være fuldstændig uundgåeligt ikke at ærgre sig lidt over det faktum, men uanset hvad, der sker lørdag, må Dortmund kigge tilbage på det positive ved denne sæsonen, for der har været en del.

Hakimi og Zagadou er skadede, mens Marius Wolf fortsat afsoner karantæner. Roman Bürki er tvivlsom til kampen, men på plussiden tæller, at Reus igen er med efter sin karantæne.

Bud på startopstillinger:
Gladbach: Sommer; Beyer, Ginter, Elvedi, Wendt; Kramer; Zakaria, Hofmann; Traore, Drmic; Hazard
Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Weigl, Akanji, Guerreiro; Witsel, Delaney; Pulisic, Reus, Sancho; Götze

Dom:
Det kan godt gå hen og blive en jævnbyrdig kamp, men vi tror på, at Dortmund vinder en tæt duel. 1-2 til ”die Schwarz-gelben”. Spil på kampen her.

 

Optakt: Hertha BSC – Bayer 04 Leverkusen: Har ”die Werkself“ glippet deres mulighed for Champions League?

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Dommer: Osmers
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Viaplay – Live stream kampen Hertha Berlin – Bayer Leverkusen

Det var et rent målfyrværkeri, da Hertha i sidste weekend slog Augsburg på udebane med cifrene 3-4.

Hertha kom fantastisk i gang med sæsonen, men det har lige så stille gledet ud i middelmådighed, og Pal Dardais tropper kommer til at slutte i midten af tabellen med et pænt stykke op til de europæiske placeringer.

Mon ikke Hertha-spillerne er interesserede i at få en sidste god oplevelse i dagens kamp mod Leverkusen, før de går på sommerferie og dermed give Dardai en flot afsked på sin tid i klubben?

Palko Dardai, Vladimir Darida og Matthew Leckie er skadesramte til lørdagens kamp.

En pointdeling med cifrene 1-1 hjemme mod Schalke gør, at Leverkusen ikke har deres skæbne i egne hænder, når de på sidste spilledag kæmper for en top-4-placering. De skal håbe på, at Dortmund som minimum kan tage point fra Gladbach. Og dog. Leverkusen og Gladbach har begge 55 point før sidste spillerunde, og målforskellen er ikke større i Gladbachs favør, end at Leverkusen med en storsejr godt kan nå at indhente Dieter Heckings hold, selvom begge hold skulle gå hen og vinde.

Peter Bosz, der overtog tøjlerne efter første halvdel af sæsonen i Leverkusen, har forbedret holdet markant. ”Die Werkself” overvintrede på 9.-pladsen med syv point op til top-4, men de har virkelig indhentet de andre tophold. De må dog stadig ærgre sig over sidste uges uafgjorte resultat mod Schalke, for hvis de havde vundet den kamp, havde de fuldstændig selv kunne afgøre deres skæbne i hovedstaden.

Karim Bellarabi, Leon Bailey og Joel Pohjanpalo sidder ude med skader.

Bud på startopstillinger:
Hertha BSC: Kraft; Klünter, Lustenberger, Rekik, Plattenhardt; Skjelbred, Grujic; Lazaro, Duda, Kalou; Ibisevic
Bayer Leverkusen: Hradecky; Tah, S. Bender, Wendell; Baumgartlinger, Aranguiz; L. Bender, Havertz, Brandt, Volland, Alario

Dom:
Det bliver ikke nødvendigvis nogen nem opgave for Leverkusen, men vi tror på, at de snupper alle tre point med en sejr på 1-3. Spil på kampen her.

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”