bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – FC Bayern München

Optakt: Werder Bremen – FC Bayern München

Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga

Kan Werder Bremen rejse sig hjemme mod rekordmestrene fra Bayern München, som i midtugen fik fornyet selvtillid i Champions League? Det finder vi ud af, når de to mandskaber lørdag eftermiddag brager sammen.

Kampfakta

Spillested: Wesser-Stadion, Bremen
Dommer: Dingert
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: Viaplay – stream kampen og se Bundesligaen direkte her

Holdnyt:

Werder Bremen

Efter en rigtig god sæsonstart, er Werder Bremen kommet lidt ned på jorden igen. Holdet har kun formået at vinde en ud af de seneste fem kampe, og de går en hård tid i møde med kampe mod topholdene.

Foruden lørdagens kamp mod Bayern venter Dortmund og Leipzig i de næste par kampe – dog møder holdet lige Düsseldorf først. Werder var lige ved at tabe femte kamp i træk i sidste runde, da holdet mødte Freiburg, men den tidligere FCK-spiller Ludwig Augustinsson sikrede et point dybt inde i overtiden.

Selvom Werder Bremen ikke er inde i deres bedste periode, så kunne de bestemt finde et værre tidpunkt at møde Bayern på. Der er dog ingen tvivl om, at de med deres form i øjeblikket hellere ville have mødt Kovac´ mandskab i starten af sæsonen, hvor Werder var bedst.

Vi kan dog være sikre på, at der kommer mål enten i den ene eller anden ende, da Werder endnu ikke har spillet en kamp uden nettet har blafret.

Selvom Bayern er ikke inde i nogen specielt god periode, er Bremen det altså heller ikke, og træner Florian Kohfeldt dæmpede også forventningerne lidt på klubbens hjemmeside.

”Vi ved selvfølgelig godt, hvor svært det er at spille mod sådan en hold, der har verdensklasse spillere på alle positioner. Vi vil alligevel spille vores spil med kombinationer og tempo på den sidste tredjedel af banen”, forklarede han til klubbens hjemmeside og indrømmede også, at han har spurgt Claudio Pizarro til råds for gode tip om sin tidligere klub.

Det bliver der også hårdt brug for, da de seneste 15 indbyrdes opgør alle er endt med nederlag til Werder Bremen.

Kohfeldt må se bort fra Kapino, Bargfrede, Bartels og islandske Aron Johansson, der alle er ude med skader.

FC Bayern München

Der gik rygter om, at Niko Kovac ville få sparket, hvis ikke han og Bayern formåede at slå Benfica på hjemmebane i Champions League. Sejren kom dog i hus, og i ganske suveræn stil. Det mindede faktisk om det Bayern, vi kender. Fem scoringer blev det til, hvor både Arjen Robben og Robert Lewandowski viste målform, ligesom Franck Ribéry kom på tavlen for første gang i sæsonen og for første gang i Champions League siden marts 2015.

Målscorere får de også brug for efter en skidt sæsonstart, hvor vi skal tilbage til den 27. oktober for at finde den seneste Bayern-sejr i Bundesligaen – her blev det til 2-1-sejr ude mod Mainz. Rekordmestrene ligger da også på en skuffende 5. plads i Bundesligaen, og de har 9(!) point op til Dortmund på førstepladsen.

I sidste runde nåede de et nyt lavpunkt, da de hjemme måtte nøjes med 3-3 mod Düsseldorf, selvom de førte både 2-0 og 3-1.

Selvom holdet langt fra har fået en optimal start på Bundesligaen, så er der ikke fare for, at Niko Kovac bliver fyret, og direktør Hasan Salihamidzic afviser også, at der har været kontakt med den tidligere Arsenal-træner Arsene Wenger, som tyske medier ellers er godt i gang med at køre i stilling som ny mand i det sydtyske.

”Der var 100 procent sikkert ingen kontakt til Arsene Wenger. Vi tager til Bremen med Niko Kovac som træner, og vi vil vinde,” sagde Hasan Salihamidzic ifølge Sky Sports.

Sejren i Champions League betød uden tvivl også meget for spillerne, der efter kampen også roste Kovac.

”Jeg er glad på Nikos vegne. Han har fortjent det. Han knokler røven ud af bukserne. Vi arbejder med hinanden hver dag, og vores forhold er godt,” fortalte Robben efter sejren.

Der har ellers været spekulationer om, at de erfarne spillere var imod Niko Kovac, men nu virker det til, at sejren i Champions League for en stund har givet Kovac lidt ro. Nu skal han dog til at vise sit værd i Bundesligaen, hvor det er blevet til tre nederlag, seks sejre og tre uafgjorte kampe.

Lørdag venter Werder Bremen i en kamp, som man sidste sæson ville have udråbt Bayern, som klar favorit til. Bayern er nok også favorit til at snuppe de tre point, men de er ikke lige så store favoritter, som de havde været for bare et halvt år siden. Der er dog ingen tvivl om, at sejren over Benfica har givet spillerne lidt tro på tingene, men det er spændende at se, om de kan overføre det til Bundesligaen.

Til kampen har Bayern fået både Thiago og Kingsley Coman klar igen efter skader, hvilket gør truppen endnu stærkere. Omvendt er James og Tolisso stadig skadet.

Karantæner:

Werder: Ingen
Bayern: Ingen

Bud på startopstillinger

Werder Bremen: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson – Sahin, M. Eggestein, Klaassen – Osako, Kruse (c) , J. Eggestein
Bayern München: Neuer (c) – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Kimmich – Robben, Müller, Goretzka, Ribery – Lewandowski

Vidste du, at..:

sidste gang Bayern var ni point efter Dortmund var i sæsonen 2010/2011, hvor det endte med et tysk mesterskab til BVB?

Dom:

Bayern går på banen med selvtillid, og det vil overraske os, hvis de ikke slår et Werder-mandskab, som til gengæld er ramt lidt på selvtilliden. Vi tror på en sikker 2-0-sejr til Bayern og Kovac.

 

Vil du en tur til Weser-stadion og opleve Nordtysklands bedste fodboldhold, så se her hvordan du får billetter til Werder Bremens kampe

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg