bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nyheder > RB Leipzigs overskudslager er Brøndbys håb

RB Leipzigs overskudslager er Brøndbys håb

Zsolt Kalmar, Benjamin Bellot og Anthony Jung. Alexander Zorniger har nok engang været på rov hos sin tidligere arbejdsgiver, hvis overskudslager har vist sig at være et attraktivt marked for Brøndby. Måske også for attraktivt.

”FC Ingolstadt har i den forgangne sæson vist, hvad der er muligt, når man arbejder sammen og udviser utrolig hold- og kampånd samt enorm vilje. De værdier ønsker jeg at være med til at understøtte, så vi kan nå vores mål i Bundesligaen.” 

Anthony Jung virkede både fortrøstningsfuld og fuld af kampgejst, da han for godt et år siden blev præsenteret hos Ingolstadt. Efter at have været fast mand for RB Leipzig i deres første år i 2. Bundesliga blev han mere og mere henvist til en plads på bænken i den efterfølgende sæson, og da oprykningen til Bundesligaen var en realitet, var det også ensbetydende med, at Jung skulle på græs andetsteds.

Ingolstadt blev valgt ud fra håbet om at få godt med spilletid, men netop spilletid var der ikke meget af de første par måneder. I de første ti kampe blev det blot til en enkelt optræden. På sin vis meget sigende for en spiller, der gennem det meste af karrieren har kæmpet for at blive fast mand.

I FSV Frankfurt kunne den tidligere U20-landsholdsspiller ikke for alvor komme forbi konkurrenten Nils Teixeira. I RB Leipzig blev konkurrencen også for stor i takt med at klubben strøg op gennem rækkerne, og hos Ingolstadt var der som nævnt heller ikke mange minutter at hente i første del af sæsonen.

Fra forsvar til midtbane

Efter en elendig start med kun to point efter de første ti kampe var det tid til at handle i Ingolstadt. Mark Walpurgis kom ind, og han skiftede ret hurtigt ud på et par positioner. I målet blev Martin Hansen nyt førstevalg, mens Anthony Jung fik spilletid i 11 af de næste 13 kampe. Heraf otte fra start.

Som sådan ikke noget overraskende i, at en træner forsøger at ryste posen, men værd at bemærke var det alligevel, at det ikke var som back, men som venstre wing i en 4-2-3-1 formation, at der nu var bud efter Jung.

Ingolstadt begyndte at hente point, og Jung spillede en vigtig rolle. Mål mod Wolfsburg og assist mod RB Leipzig var et vidnesbyrd om, at Walpurgis havde set rigtigt ved at satse på Jung. Og samtidig var målene også en indikation på noget af det, som Jung mestrer bedst. Et mål på hovedstød og en assist på en dødbold.

”Anthony er en ung og sulten spiller med udviklingspotentiale, der passer perfekt ind i vores stil. Han er teknisk anlagt og robust i nærkampene,” lød skudsmålet fra sportsdirektør Thomas Linke ved præsentationen af Jung i Ingolstadt.

Robust i nærkampene passer fint i beskrivelsen af Jung, men selvom hans sparketeknik er glimrende, er han altså intet teknisk vidunder. Og så er ung, sulten og med udviklingspotentiale sagt af en sportsdirektør ellers lidt det samme, som når en lærer til skole-hjem samtalen fortæller, hvordan ens barn er enormt god til at arbejde selvstændigt, fordi man ikke ønsker at sige, at barnet er egoist.

Overskudslageret

For selvom Jung oplevede en optur hos Ingolstadt, så blev den, som så ofte før i hans karriere, midlertidig. I de sidste syv kampe blev det blot til 43 minutters spilletid. Ingolstadt rykkede ned, og Leipzig kunne (naturligvis) ikke bruge ham. Enter Brøndby.

Det var Alexander Zorniger, der i sin tid hentede Jung til RB Leipzig, og den tyske træner har efterhånden gjort en dyd ud af at hente spillere fra Leipzigs overskudslager. Først var det Zsolt Kalmar, så Benjamin Bellot og nu Anthony Jung, der slutter sig til en mindre tysk stamme i Brøndby, der tæller Mukhtar, Röcker og Halimi. Indtil videre har det primært været en succes at hente spillere fra tysk fodbold, men det er alligevel svært at forestille sig Jung som en decideret profil i Superligaen.

Selvom han i tiden i Ingolstadt mest af alt spillede som wing, så er det formentlig som venstre back, at Zorniger har hentet ham til. Det var den position, han udelukkende spillede under Zorniger i deres godt 18 måneder sammen i Leipzig, hvor i sær den første sæson var en stor succes med tre mål og tre assists i 24 kampe.

Jung har vist, at han kan begå sig på højeste niveau, men også at han sjældent formår at gøre det i særlig lang tid ad gangen. Med 25 år på bagen kan ung og talentfuld efterhånden streges fra beskrivelsen. Sulten og robust passer dog fortsat. Så er spørgsmålet så bare, om det er nok til at blive en succes i Brøndby.

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?