bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Quiz: Tyskland – England ved slutrunder

Quiz: Tyskland – England ved slutrunder

Tyskland, England, Wembley, Wembley-Tor

Tirsdag den 29. juni mødes England og Tyskland i et brag af en EM ottendedelsfinale på Wembley. 25 år efter, at tyskerne på selvsamme stadion knuste de engelske hjerter efter straffespark, hvor den nuværende engelske træner, Gareth Southagte, var synderen, da han brændte det afgørende straffe. I den anledning er vi klar med en quiz, hvor du skal nævne startopstillingerne for de to lande i slutrunde-sammenhæng.  

England og Tyskland har spillet flere mindeværdige opgør, hvor VM finalen, ligeledes på Wembley, i 1966 står som den mest mindeværdige af dem alle, da Geoff Hurst måske, måske ikke, scorede et af VM’s mest ikoniske mål, der sikrede England sin første og hidtil eneste VM titel efter en sejr i forlænget spilletid.

I 1990 fik tyskerne revanche ved VM-slutrunden i Italien, da de besejrede englænderne på straffespark i semifinalen, og senere gik hele vejen og vandt over Argentina i finalen. Da de to hold senest mødtes ved en slutrunde i 2010, var det denne gang tyskerne, der havde held med et såkaldt Wembley-Tor, da Frank Lampards afslutning fejlagtigt ikke blev godkendt som scoring, selvom den tydeligt krydsede stregen bag Manuel Neuer.

I alt har England og Tyskland mødtes syv gange ved store slutrunder, og selvom du måske nok husker resultaterne, så er spørgsmålet, hvor godt du husker spillerne. For kan du nævne startopstillingerne fra de to hold i samtlige af de syv opgør?

 

Hvis du ikke kan se quizzen, så prøv at slå din AdBlocker fra

Prøv kræfter med flere quizzer om tysk fodbold i vores quizsektion

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
150 dage til EM – hvor står Tyskland?
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte
Hall of Fame, DFB
NEKROLOG – Franz Anton Beckenbauer 1945-2024
DDR, Die Wende
FDGB-Pokalfinalen 1990 – Mellem Murens fald og Die Wende