bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Quiz: Tyskland – England ved slutrunder

Quiz: Tyskland – England ved slutrunder

Tyskland, England, Wembley, Wembley-Tor

Tirsdag den 29. juni mødes England og Tyskland i et brag af en EM ottendedelsfinale på Wembley. 25 år efter, at tyskerne på selvsamme stadion knuste de engelske hjerter efter straffespark, hvor den nuværende engelske træner, Gareth Southagte, var synderen, da han brændte det afgørende straffe. I den anledning er vi klar med en quiz, hvor du skal nævne startopstillingerne for de to lande i slutrunde-sammenhæng.  

England og Tyskland har spillet flere mindeværdige opgør, hvor VM finalen, ligeledes på Wembley, i 1966 står som den mest mindeværdige af dem alle, da Geoff Hurst måske, måske ikke, scorede et af VM’s mest ikoniske mål, der sikrede England sin første og hidtil eneste VM titel efter en sejr i forlænget spilletid.

I 1990 fik tyskerne revanche ved VM-slutrunden i Italien, da de besejrede englænderne på straffespark i semifinalen, og senere gik hele vejen og vandt over Argentina i finalen. Da de to hold senest mødtes ved en slutrunde i 2010, var det denne gang tyskerne, der havde held med et såkaldt Wembley-Tor, da Frank Lampards afslutning fejlagtigt ikke blev godkendt som scoring, selvom den tydeligt krydsede stregen bag Manuel Neuer.

I alt har England og Tyskland mødtes syv gange ved store slutrunder, og selvom du måske nok husker resultaterne, så er spørgsmålet, hvor godt du husker spillerne. For kan du nævne startopstillingerne fra de to hold i samtlige af de syv opgør?

 

Hvis du ikke kan se quizzen, så prøv at slå din AdBlocker fra

Prøv kræfter med flere quizzer om tysk fodbold i vores quizsektion

You may also like
Pundit, brætspil, quiz
Få rabat på brætspil om tysk fodbold fra Pundit
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
De tyske fans boykotter VM i Qatar